Az influenza elleni oltás teljesítményfinanszírozása

Az influenza elleni oltás teljesítményfinanszírozása

Az influenza elleni védőoltások esetén a NEAK módosított a korcsoporton, mely esetén a védőoltás beadását kiemelten támogatja. Támogatás 2023. januárjától a háziorvosi szolgáltatóhoz bejelentkezett 60 éves és az a feletti biztosítottak oltására vonatkozik.

Tekintettel arra, hogy a mind a háziorvosi indikátorrendszer, mind a szoros praxisközösségek számára előírt pontrendszer hatással van a háziorvosi szolgálatok finanszírozására, ezért fontos, hogy azok a tevékenységek, melyeket mindkét rendszer nevesít, csak az egyik helyen kerüljenek számbavételre. Ilyen például a védőoltások kezelése.

A felnőtt és a vegyes körzetekre vonatkozó indikátorrendszerben az influenza elleni vakcináció már korábban is szerepelt, viszont más korcsoportra vonatkozóan. 2023. januárjától a háziorvosi szolgáltatóhoz bejelentkezett 60 éves és az a feletti biztosítottakra vonatkozik, a korábbi 65 éves és az a feletti korosztály helyett.

A B300-as jelentés, B312 OENO adatsoron jelentésre kerülnek a praxisba bejelentett 60 éves és az ennél idősebb páciensek számára beadott influenza elleni védőoltások, viszont  a szoros praxisközösségi tevékenységekről az EESZT felé küldött adatszolgáltatásnak nem részei. Az influenza elleni védőoltás beadása a szoros praxisközösségi tevékenységek között akkor kerül az EESZT felé lejelentésre, ha a beoltott biztosított személy még nem töltötte be a 60. életévét.

Oltási kampány indítása a NetDoktor támogatásával

Amennyiben a praxis az oltással kapcsolatosan kampányt kíván indítani, akkor azt a NetDoktor számos funkcióval támogatja.

Csoportos e-mail értesítő

A támogatott korcsoportba, vagy kockázati csoportba tartozó bejelentett biztosítottakat a szoftver adatbázisából könnyen le lehet válogatni, és az érintettek számára a védőoltással kapcsolatos értesítő csoportos e-mailben is kiküldhető. A csoportos üzenetküldés a NetDoktor Kommunikációs modul használatával egyszerűen megoldható. Az értesítésekhez beépített sablonok állnak a felhasználók rendelkezésére.

Hozzájáruló nyilatkozatok kezelése

A NetDoktor Orvos applikáció szkennelő és aláírás funkciója hatékonyan támogatja a nyilatkozatok kezelését.

A szkennelő funkcióval a papíralapú dokumentumok fotóit pillanatok alatt a páciens kórlapjához lehet csatolni. A mobilkészülékkel le kell fényképezni a dokumentumot, majd el kell küldeni. A küldést követően a NetDoktor medikai szoftverben ki kell választani azt a pácienst, akinek a nyilatkozata le lett fotózva, majd a Dokumentumok menüben a Mobil-dokumentumokon belül hozzá kell csatolni a beszkennelt nyilatkozatot.

Másik lehetőség, hogy az oltási nyilatkozatot a pácienssel történt egyeztetést követően az érintett egy tablet, vagy egy telefon képernyőjén aláírja, és a NetDoktor Orvos applikáció segítségével a medikai szoftver beilleszti a dokumentumba, majd elmenti a digitális tárba. A Nyomtatványokon belül ki kell választani a nyilatkozatot, majd az applikációban megadott aláírást le kell tölteni és be kell illeszteni a megfelelő helyre.

A dokumentumtárba elmentett nyilatkozatok bármikor előhívhatók. Visszakeresésük gyors és egyszerű.

A NetDoktor Orvos applikáció a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

NetDoktor Orvos applikáció felhasználói kézikönyv >>>

Online időpontfoglalás

Az oltás lebonyolításának a megszervezésében hasznos segítséget jelent az időpontfoglalások automatizált kezelése

Az online időpontfoglalás nem csak a praxis dolgozói számára könnyíti meg a betegellátás menetét, de a páciensek számára is kényelmessebbé teszi a bejelentkezést.  A páciensek az ingyenes NetDoktor Páciens applikáción keresztül online tudnak időpontot foglalni saját maguk, vagy csalástagjaik részére.

Az előjegyzés alapfeltétele, hogy a praxis naptára, rendelési ideje legyen megfelelően beállítva. Erre a Beállításokon belül a Naptár alapadatok menüben van lehetőség. A naptárban a létrehozott előjegyzési időszakhoz tevékenységeket, kategóriákat lehet megadni. Így meg lehet határozni, hogy a páciensek az adott időszakokban például csak oltásra foglalhatnak időpontot.

Ha valamilyen ok miatt az orvos mégsem fogad az adott időpontban beteget, lehetősége van törölni az előjegyzést. A törléssel egyidejűleg a beteg is automatikusan értesítést kap a mobilkészüléskére, és lehetősége van másik időpontot választani. Ugyan ez fordítva is érvényes.

Naptárbeállítás útmutató 1 >>>

Naptárbeállítás útmutató 2 >>>

Az ingyenes applikáció letöltésére és használatára csoportos emailben is felkérheti a pácienseit. Az alkalmazás letöltéséről és a regisztráció menetéről készült felhasználói segédlet alapján bárki könnyen aktiválni tudja az applikációt.

NetDoktor Páciens applikáció felhasználói kézikönyv >>>

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!