Praxisközösség Modul

Praxisközösségi csoportmunkát támogató medikai rendszer.
Praxisközösség

Miért Praxisközösség?

Az 53/2021. (II.9) Kormányrendelet anyagilag támogatja a háziorvosok (felnőtt-, gyermek- és fogorvosok) “laza” vagy “szoros” praxisközösségben történő csoportmunkáját.

Míg a “laza” praxisközösségekben a közösen kialakított helyettesítési és ügyeleti rend, meghatározott prevenciós rendelés és közös módszertan alkalmazása az előírás, Addig a “szoros” praxisközösségek esetén ezen felül más szakképesítésekkel rendelkező kollégák többletszolgáltatásaiért többletfinanszírozás igényelhető. Mind a “laza” mind a “szoros” praxisközösségek esetén előírás praxis és praxisközösségi szintű morbilitási, mortalitási és egyéb statisztikák, jelentések folyamatos készítése.

Miért NetDoktor?

A Dericom Kft. tagja volt a 2012 és 2016 közötti SH/8/1 Svájci Projekt fejlesztői konzorciumának, amely az alapellátási praxisközösség modell informatikai hátterét dolgozta ki. Az itt szerzett tapasztalatokat is kamatoztatja a NetDoktorban.

Az alapellátásban egyedülálló on-line technológián működő NetDoktor flexibilisen testre szabható mind a laza, mind a szoros praxisközösségek igényeihez, bármikor a praxisok egymással öszekapcsolhatók “laza” módon a helyettesítéses illetve ügyeleti csoportmunka érdekében. Számtalan PK szintű prevenciós, morbilitási, forgalmi stb. statisztika és jelentés érhető el a rendszerben. 2018 óta a NetDoktor több Praxisközösség számára biztosít  teljeskörű informatikai hátteret.

Kiknek ajánljuk a NetDoktor Praxisközösség Modult?

 • Azon praxisoknak, akik “laza” vagy “szoros” praxisközösségekben gondolkodnak.
 • Azoknak a praxisközösségben résztvevőknek, akiknek fontos a hatékony csoportmunkát támogató informatikai háttér.
 • Akiknek fontos, hogy többlet adminisztráció nélkül, határidőre el tudják látni a praxisközösségi feladataikat.
 • Akinek fontos, hogy bárhol, bármikor, szinte bármilyen eszközzel tudjanak rendelni, egymást helyettesíteni.

A Praxisközösségi modul szolgáltatásai

 • Praxisok flexibilis összekapcsolhatósága Praxisközösséggé a PK vezető által meghatározott jogosultságok mellett.
 • Praxisok közötti helyettesítések, ügyeleti ellátások igény szerinti kialakítása.
 • A praxisközösséghez tartozó praxisok számára közös informatikai felület biztosítása és adatszolgáltatás támogatása.
 • A praxisközösségi munkatársak feladatvégzésének összehangolásához automatikusan szinkronizálódó közös naptár és közös adminisztrációs felület biztosítása.
 • A PK management számára praxisközösségi riportolási, statisztikai és jelentési felület biztosítása.
 • A felmerülő informatikai igények rugalmas megvalósítása.
 • Lakossággal történő kapcsolattartás kommunikációs hátterének biztosítása.

Miért ajánljuk a NetDoktor teljeskörű szolgáltatását?

A jó szoftver csak az alap. A rendszerbevezetés akkor lesz sikeres, ha a szállító kiforrott szoftverbevezetési módszertannal és folyamatos fejlesztésekkel, szerteágazó integrációs lehetőségekkel, valamint rugalmas ügyfélszolgálattal áll az ügyfelek rendelkezésére.

Jellemzők

 • Integrált működés

  A háziorvosi szoftver és a praxisközösségi platform összekapcsolása lehetővé teszi az adatok oda-vissza áramlását. Az orvos direktben delegálhattuk a pácienseket az egészségügyi állapotfelmérést követően a szükségesnek ítélt foglalkozásokra, és az azokon rögzített adatok, visszakerülnek az adott páciens háziorvosának medikai szoftverébe, a beteg dokumentációjába.

 • Kevesebb adminisztráció

  A praxisokban végzett egyéni állapotfelmérések informatikai támogatása, adatok rögzítése a praxisokban szereplő adatok felhasználásával, az EÁF lapokkal kapcsolatos adminisztráció és adatszolgáltatás támogatása.

 • Ügyféltámogatás

  A rendszerbe épített online help-desk funkció és napi 12 órás telefonos ügyfélszolgálat áll a felhasználók rendelkezésre.

 • Egészségterv generálás

  A kérdőívek beviteli adatai alapján a rendszer automatikusan létrehozza az egészségtervet, mely igény szerint módosítható. Az egészségtervet elektronikusan, e-mailben elküldheti vagy a NetDoktor Páciens applikáción keresztül is értesítheti pácienseit.

 • Távoli elérés

  Az online működésnek köszönhetően az orvos és asszisztens akár otthonról rendelhet, vagy alakíthat ki más praxissal helyettesítést, anélkül, hogy a rendelőben bármit át kéne alakítania. A technológiából adódóan a rendszer teljesen flexibilisen tud két vagy több praxist ideiglenesen vagy állandó módon összekapcsolni.

 • Közös naptár

  A NetDoktorban található naptár segítségével könnyedén áttekinthető a praxisközösségi munkatársak tevékenysége. A naptár automatikusan aktualizálódik, jelzi a szabad időpontokat, melyekre a páciensek közvetlenül a szoftverből delegálhatók.

Gyakori kérdések

 • Kapunk segítséget, hogy könnyedén elsajátítsuk a szoftvert?

  A praxisközösségi orvosok, nővérek és munkatársak folyamatos informatikai támogatása és oktatása.

 • Hogyan láthatom a praxisközösségi munkatársak foglalkozásait?

  A NetDoktorban található naptár segítségével könnyedén áttekintheti munkatársai tevékenységét, illetve beírhatja páciensét egy kiválasztott eseményre.

 • Honnan érem a NetDoktor Praxisközösség modulját?

  A NetDoktor praxisközösségi modulját számítógépéről egy böngészőn keresztül, vagy bármilyen okos eszközről elérheti.

 • Hogyan tudom követni a prevenciós tevékenységem teljesítményét?

  Az ellátáshoz a praxisközösségi tevékenységek hozzácsatolhatók, és ezek a szolgáltatások a riportokban könnyedén lekérdezhetők és összesíthetők. A program ellenőrzi az OKFŐ által az egyes tevékenység csoportokra meghatározott pontarányokat (15%, 30%) is.

 • Hogyan készítsem el a negyedéves jelentést?

  A jelentés benyújtását a praxisközösségi vezető felelősségi körébe sorolja a rendelet. A NetDoktor könnyű összekapcsolhatóságának köszönhetően hatékonyan képes támogatni a jelentések elkészítését és a vállalt kötelezettségek teljesítésének folyamatos összehangolását, nyomon követését a teljes praxisközösség egészének tekintetében.

Vélemények

Több mint 168 pozitív vélemény ügyfeleinktől a Google rendszerében.
 • Dr. Hasitz Ágnes

  háziorvos, diabetológus, üzemorvos, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség szakmai vezetője

  A NetDoktor felhasználóbarát, gyors, a betegágy mellett is elérhető, egyénre szabható használhatósággal bír, és a krónikus beteggondozást kifejezetten támogatja. Praxisközösség esetén pedig felbecsülhetetlen a praxisközösségi modul használata, amely más program esetén nem áll rendelkezésre!

 • Dr. Bányai Mónika

  Pécs - háziorvos

  A Netdoktor egy új generációs rendszer. Szokták ezt így használni a gyógyszer csoportoknál is. Ez teljesen hasonló. Csak az alap verziót lehet összehasonlítani a többivel, de nyilván úgy is sokkal jobb. Viszont ha komplexen nézem, akkor nem lehet összehasonlítani, mert az olyan, mintha az almát a krumplihoz hasonlítanánk, tehát értelmezhetetlen.

További Modulok Ajánlásaink

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!