Indikátor 2023 modul

Maximalizálja indikátor pontjait és növelje praxisa finanszírozását!
Indikátor Modul

Kinek ajánljuk az indikátor modult?

A háziorvosi és házi gyermekorvosi szolgálatok részére, ahol a teljesítmény értékelés, illetve a finanszírozás indikátorok mentén történik.

Mit tartalmaz?

 • Felnőtt/vegyes és gyermek indikátorokat
 • Indikátorokkal kapcsolatos teendőket 
 • Praxis szintű indikátor pontszám figyelést 
 • Praxis szintű riportokat, elemzéseket 
 • Listákat, nyomtatványokat 

Miért hasznos?

 • Nyomon követi az indikátor pontszámok alakulását 
 • Ajánlásokat tesz a pontszámok maximalizálására
 • Segít a célértékek elérésében
 • Támogatja a finanszírozást

Az Indikátor modul felépítése és működése

A NetDoktor Indikátor-2023 modul több szinten támogatja a felhasználók munkáját, ezzel segítve a praxis finanszírozásának a maximalizálását!

Egyrészt az adott páciens ellátásánál információt nyújt azzal kapcsolatban, hogy a páciens ellátása milyen indikátorokat érint. Felhívja a figyelmet arra, hogy adott páciens esetében mik azok a teendők, amiket el kell végezni az indikátor pontok szempontjából, és részben a páciens megfelelő preventív és/vagy gondozási ellátása érdekében.

Másrészt praxis szinten ad információt a praxis aktuális indikátor helyzetéről. Részben a NEAK-tól lekért indikátor tényadatok, részben a praxis adatbázisából számolt adatok alapján. Indikátoronként megmutatja a jelen és az elmúlt 12 hónap tendenciáját, ami alapján a felhasználó döntést tud hozni, hogy jelenleg mely indikátorokra helyezzen nagyobb hangsúlyt.

A páciens ellátása során, amikor valamely indikátort érintő tevékenységet kell elvégezni, akkor a NetDoktor különböző színjelzéssel és konkrét ellátási feladatok ajánlásával szolgál az orvos felé.

Az Indikátor Modul figyeli, hogy maximális indikátor pontszámot érjen el a praxis. A modulon belül letöltődnek a NEAK által havonta kiadott indikátor értékelések.

A múltbéli (2-3 hónappal ezelőtti) indikátor-számok a NEAK-nál elérhetőek (jelentés oldal csatolmányok). Ezt a NetDoktor folyamatosan letölti, feldolgozza, és ezekből a tényadatokból grafikonok segítségével szemlélteti a praxis múltbéli teljesítményét. Viszont a közelmúlt ill. az aktuális hónap indikátor helyzetéről, csak a NetDoktorban tárolt adatok alapján tud predesztinált tendenciákat mutatni. Az aktuális hónap adott indikátor értéke miden esetben egy előző időszak (jellemzően 12 hónap) átlag teljesítményét mutatja.

Ezeket feldolgozza a program és kiértékeli a múltbeli és a jelenlegi ellátásokkal kapcsolatos indikátor pontokat. A Netdoktor az összes indikátort összefoglaló, praxis szintű elemzéseket, diagramokat, listákat, nyomtatványokat is készít, melyek segítségével maximalizálni lehet a háziorvostól függő indikátor pontokat.

A NetDoktor táblázatos formában megjeleníti a tárgyidőszaktól számított előző 12 hónap releváns adatait.  A zöld ill. piros négyzet jelöli, hogy az adott hónapban az adott indikátorral kapcsolatban a NEAK-tól történt adatlekérés, és a NEAK tény adatai alapján került számításra, hogy a praxis elérte-e az akkori célértéket (zöld), vagy sem (piros).

A négyzetben lévő számok az eltérést jelölik. Ha szürke a négyzet, az azt jelöli, hogy a NEAK-tól nem érkezett az adott hónapban indikátor adat. (Vagy azért nem, mert technikai okok miatt nem történt adatletöltés, vagy azért nem mert a NEAK a 2-3 hónapos adatszolgáltatási csúszás miatt még nem közölte az adott időszak adatait.) A szürke négyzetben megjelenő színes számok a NetDoktor adatbázisából vett adatokon alapulnak és nem a NEAK által közölt értékeken. Az adott szám egy jelzés a praxis számára, hogy adott indikátor szempontból még milyen teendői vannak, és itt az adott betegnél mekkora hangsúlyt fektessen az indikátor feltétel teljesítésére.

Jellemzők

 • NEAK kapcsolódás

  A NEAK havi indikátor értékelését a rendszer összeveti a rendelés tevékenységével.

 • Egyértelmű jelzések

  Az indikátor teendők státuszát a rendszer jól elkülöníthető színekkel jelzi.

 • Naprakész statisztikák

  A rendszer friss riportokat, statisztikákat készít, melyek segítenek az adatok értelmezésében.

 • Hasznos javaslatok

  A szoftver javaslatokat tesz, milyen kötelező és opcionális feladatok végezhetők el egy-egy páciens esetében.

 • Felhasználóbarát felület

  Egyszerű navigáció és áttekinthető struktúra jellemzi az indikátor modult, így használata gyorsan elsajátítható.

 • Alacsony havidíj

  Az indikátor modul közvetve segíti a praxis finanszírozását, miközben kedvező költségek mellett üzemeltethető.

Gyakori kérdések

 • Hogyan tudom igénybe venni a szolgáltatást?

  A modul használata szerződéshez kötött. Az indikátor modult kérésére bekapcsoljuk, a szerződést, illetve a havidíjat ennek megfelelően módosítjuk.

 • Mennyibe kerül?

  A modul aktiválásához egyszeri bekapcsolási díj, majd rendszeres havidíj megfizetése szükséges.

 • Lehet váltani az alap és az extra modul között?

  Természetesen van rá lehetőség, viszont ez a szerződés és fizetési feltételek módosulásával jár.

További Modulok Ajánlásaink

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!