Egészségpart 2024

Egészségpart 2024

Ha nyár, akkor Balaton. Örömmel adjuk hírül, hogy idén is lesz Egészségpart.

Az Egészségpart egészségügyi szűrő- és edukációs programsorozat 2024-ben is megrendezésre kerül. A program célja a helyi lakosok és a Balaton mellett nyaralók szűrése és egészségesebb életmódra való ösztönzése. Az Egészségpart digitális egészségügyi szűrőállomásainak orvosinformatikai hátterét a DeriCom Kft biztosítja. A szűrőállomásokon a NetDoktor medikai rendszert használják.

A DeriCom fejlesztéseinek kiemelt területe, hogy a NetDoktor medikai szoftver az orvostechnikai okos eszközök által mért élettani paramétereket képes legyen közvetlenül fogadni, eltárolni, elemezni és továbbítítani az egészségügyi adatok központi tárhelyére, az EESZT-be.

Az első ilyen irányú fejlesztésünk az OMRON illetve a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével valósultak meg. 2020-ban illesztettük az OMRON Medistance Telemedicina Projekt keretében kiadott orvostechnikai okoseszközöket a NetDoktor orvosi szoftverünkhöz, majd ezt követte a Szegedi Tudományegyetemmel közös projekt, melynek keretében egy olyan holter EKG eszközt csatornáztunk be a rendszerbe, amely 2-3 napon keresztül folyamatosan szolgáltatja az EKG jeleket, melyeket az SZTE által kidolgozott algoritmus kiértékel. A legszélesebb orvosi eszközparkillesztést a Máltai Szeretetszolgálat mobil egészségügyi programja számára végeztük. Ezek között az eszközök között szerepel nagylátószögű, térmikrofonos kamera, digitális fonendoszkóp, vizelet tesztcsík eredményeinek leolvasását és értékelését elvégző eszköz, stb..

Az Egészségpart szűrőállomásai ezeknek a korábbi fejlesztéseknek az eredményeként képesek magas színvonalú ellátást biztosítani, melyek eredményeit automatiksan fel is küldik az EESZT-be. Így azok későbbi vizsgálatok alkalmával is rendelkezésre állnak.

A projekt keretében, minden vizsgálat ingyenesen vehető igénybe. A részvételnek csupán annyi a feltétele, hogy a páciens rendelkezzen érvényes TAJ kártyával.

A projekt szervezője a Magyar Egészségügyi Menedzsment Társaság, szakmai támogatója a Semmelweis Egyetem Egészségügyi Menedzserképző Központ.

Az Egészségpart 2024-es állomásai

  • Balatonfüred, Kisfaludy strand 2024. június 28-30.
  • Balatonalmádi, Wesselényi strand  2024. július 19-21.
  • Gyenesdiás, Diási Játékstrand 2024. augusztus 9-11.

Az Egészségparton igénybe vehető szűrések

  • általános állapotfelmérés
  • bőrgyógyászati szűrés
  • vérnyomás, véroxigénszint- és pulzus mérés
  • vércukorszint, koleszterinszint és trigliceridszint mérés
  • digitális szájüregi szűrés
  • testösszetétel mérés
  • mozgásminta szűrés

Minden érdeklődőt szeretettel várnak a szervezők és a NetDoktor.

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!