Ellenőrizze eSzemélyi igazolványának lejáratát!

Ellenőrizze eSzemélyi igazolványának lejáratát!

AZ ESZFK tájékoztatása szerint fennakadás várható az EESZT-be történő bejelentkezésekben, mivel a 2016.12.08- és 2018.01.09. között kiállított eSzemlyi igazolványok tanúsítványai az okmányok hitelességi ideje előtt járnak le.

Az érintett okmányokkal a táblázatban jelzett dátumoktól nem tudnak majd belépni az EESZT-be, mert a beépített tanúsítványok meghosszabbítására nincs mód. Ezért ezek az okmányok bár lejáratukat tekintve hitelesek maradnak, de az elektronikus azonosításra nem lesznek alkalmasak.

A probléma az okmányok cseréjével előzhető meg, valamint az EESZT mobilToken alkalmazás is megoldást jelenthet a csere idejére.

Javasoljuk, akik még nem tették meg, regisztráljanak az  EESZT mobilTokenes azonosítási rendszerébe! Az EESZT mobilToken biztosítani tudja az eSzemélyivel, kártyaolvasóval történő belépéssel azonos funkciók (e-recept, beutaló, szakorvosi javaslat, ambuláns lap, stb…) elérését.

FONTOS: A mobilToken regisztrációhoz ÉLŐ EESZT kapcsolat szükséges. Kérjük, ne várják meg vele, még az okmányok tanúsítványa lejár!

Akár androdidos telefonra, akár iPon-ra kívánja letölteni az alkalmazást, fontos, hogy az eSzemélyi és a kártyaolvasó (esetleg a fizikai token) is rendelkezésre álljon. A regisztrációs folyamatnál mind a mobil készülék, mind pedig a felhasználó azonosítására szükség van. A regisztráció az EESZT Ágazati Portálon keresztül elérhető webes felületen valósul meg eSzemélyi, vagy fizikai token alapú hitelesítést követően. Egy személy csak egy készülékre tudja telepíteni az alkalmazást. Ha időközben újabb készülékre váltana, akkor a korábbit az Ágazati Portálon törölni kell, mert csak ezt követően lehetséges az új készüléket beregisztrálni a rendszerbe.

Az EESZT mobilToken csak egy az azonosításhoz szükséges alkalmazás, aminek a futtatásához okostelefon szükséges. Arra, hogy a felhasználó milyen eszközön lép be az általa használt szoftverbe nincs semmiféle ráhatása. Vagyis a program megnyitására használt informatikai eszköz (pl. PC, laptop, tablet) és a mobiltelefon, melyre az EESZT mobilToken fel lett telepítve, nem szükséges, hogy (földrajzilag) egy helyen legyenek.

Az EESZT mobilToken ingyenesen letölthető a Google Play (android) és az AppleSore (iOS – iPhone) ) on-line áruházakból.

További információt az EESZT mobilTokenről >>>

Az alkalmazás független a munkavégzés során használt szoftverektől. Ha a telepítéssel kapcsolatosan kérdésük van az EESZT Üzemeltetés kollégái tudnak segítséget nyújtani a +36 1 920 1050 telefonszámon.

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!