Emlődiagnosztika kampány

Emlődiagnosztika kampány

Az OECD (Gazdasági Együttműködési és Fejlesztési Szervezet) 2023. február elején közzétett egy felmérést a daganatos betegségek okozta halálesetek számáról az Európai Unió tagországainak vonatkozásában. A 2019-es adatok alapján Magyarország a lista élére került, vagyis nálunk volt a legmagasabb a rákos megbetegedésben elhunytak száma. 100 ezer főre 328 daganatos haláleset jutott.

Többek között a Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegyei Emlődiagnosztikai Centrum levélben fordult a területileg érintett háziorvosokhoz, hogy együttműködést kezdeményezzen a 45-65 éves korcsoportba tartozó nők mammográfiai szűrésének lebonyolítására. A Centrum felajánlotta, hogy a háziorvosok kérésére elküldi a listát a vizsgálatra behívott, de meg nem jelent páciensekről, hogy a háziorvosok értesíteni tudják az érintetteket a szűrés lehetőségéről és szükségességéről.

A háziorvosok a mammográfiai vizsgálaton megjelent 45-65 év közötti páciensek után indikátor pontot kapnak. A számítás alapja a járóbeteg-szakellátók által szolgáltatott adatok.

Az emlőszűrés kampány lebonyolítását a NetDoktor számos funkcióval támogatja

A kockázati csoportba tartozó személyeket a megfelelő paraméterek alapján könnyen le lehet válogatni. Az érintettek számára a szűréssel kapcsolatos értesítő e-mailben is kiküldhető. A csoportos üzenetküldés a NetDoktor Kommunikációs modul használatával egyszerűen megoldható. Az értesítésekhez beépített sablonok állnak a felhasználók rendelkezésére. A sablon szövegek tetszőlegesen módosíthatók, sőt az e-mailhez akár mellékletek is csatolhatók. Az e-mail címzettjei előtt a további címzettek rejtve maradnak, ezzel is védve a személyes adatok biztonságát.

Amennyiben a praxisba bejelentettek használják az ingyenes NetDoktor Páciens applikációt, akkor az e-mail értesítéssel párhuzamosan a mobilkészülékére is kiküldhető az értesítés.

A NetDoktor Páciens applikáció a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!