GYSE felírás speciális szabályai-fotódokumentálás

GYSE felírás speciális szabályai-fotódokumentálás

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda tavaly novembertől folytat büntetőeljárást gyógyászati segédeszközöket gyártó cégek vezetőivel és a velük kapcsolatban álló orvosokkal szemben, akik a gyanú szerint bűnszervezetben és üzletszerűen különösen nagy vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalást, személyes adattal való visszaélést és hamis magánokirat-felhasználást követtek el. Az ügyben érintett orvosok a betegfelhajtók által hozott pácienseknek a legnagyobb állami támogatású eszközöket írták fel attól függetlenül, hogy a betegnek szüksége volt-e rá, vagy sem, majd az ezek után járó állami támogatásokat jogosulatlanul visszaigényelték.

A visszaélések visszaszorítása és a könnyebb ellenőrizhetőség érdekében egyes gyógyászati segédeszközök rendelésének feltétele, hogy az orvosi indikáció fennállásáról fotódokumentációt is készíteni kell, melyet az egészségügyi dokumentáció részeként kell kezelni és megőrizni. Ezek közé tartoznak az ortopéd cipők és tartozékaik, továbbá a steril, antimikrobiális kétrétegű habszivacs kötszerek. Ez utóbbiak 2 hónapig és csak abban az esetben rendelhetők, ha a seb közepesen vagy erősen váladékozó, fertőzött, felületes vagy üreges. Nem rendelhető csak másodlagos kötszerként, kötésrögzítő nélkül, kivéve, ha nem tapad a szükséges felületre.  Az ortopéd cipők és tartozékaik esetén az indikáció igazolása képalkotó diagnosztikai vizsgálat keretében készült lelettel is alátámasztható, ez esetben nem szükséges a rendeléskor fotó készítése.

A fotódokumentáció kezelésében hasznos segítség a NetDoktor Orvos applikáció szkenner funkciója, mellyel az indikációt igazoló fotókat pillanatok alatt a páciens kórlapjához lehet csatolni.

Applikáció a mobilkészülékkel elkészített fotókat azonnal továbbítja az orvosi szoftver felé, ami  elmenti őket a digitális dokumentumtárba. A dokumentumtárba elmentett nyilatkozatok bármikor előhívhatók. Visszakeresésük gyors és egyszerű.

Ha szeretne többet megtudni az app rendelést támogató funkcióiról, nézze meg a bemutató videót.

Netdoktor Orvos Applikáció >>>

A NetDoktor-Orvos alkalmazás ingyenesen letölthető a Google Play (android) és az AppleSore (iOS – iPhone) ) on-line áruházakból. Használja Ön is!

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!                 

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!