Háziorvosok Online Szervezete (HAOSZ) IV. Országos Konferenciája

Háziorvosok Online Szervezete (HAOSZ) IV. Országos Konferenciája

A napokban zajlott a Háziorvosok Online Szervezete (HAOSZ) IV. Országos Konferenciája. A rendezvény résztvevői egy szimpózium keretében megismerkedhettek a NetDoktor telemedicinális ellátásokat támogató fejlesztéseivel. A DeriCom vezetője, Horváth Lajos bemutatta a NetDoktor medikai rendszerhez fejlesztett applikációkat és a rendszerrel kommunikálni képes diagnosztikai eszközök működését.

Napjainkban a háziorvosok betegforgalmának nagyjából 10-15 százalékát teszik ki a távoli ellátások. Ez az irányú eltolódás indokolta, hogy konferencia kiemelt témája legyen a telemedicina, és a résztvevők az ilyen jellegű feladataikat támogató szakmai ismereteket kapjanak.

Horváth Lajos beszámolt a Máltai Szeretetszolgálat mozgó rendelői számára végzett távdiagnosztikai fejlesztésekről, és bemutatta a NetDoktor Páciens applikáció legnépszerűbb funkcióit. Előadásából az érdeklődők megtudhatták, hogy az applikáción keresztül  már több mint 200 ezer orvos-beteg találkozót bonyolítottak le, illetve hogy több mint 1,8 millió gyógyszerfelírási igény került adminisztrálásra. A gyógyszerfelírás igénylésnek a lehetősége elsősorban a páciens állandó gyógyszereinek újra felírását támogatja. A beteg gyógyszereit az app a NetDoktor medikai szoftverből veszi át. Ha a kérést az orvos jóváhagyja, akkor a szükséges készítményekről elkészül az eRecept, az-az a vény feltöltődik az EESZT-be. Ezzel párhuzamosan a rendszer azonnal értesítést küld a beteg számára hogy mehet a patikába a készítményekért. Az app maximálisan támogatja a távoli ellátást, mely célja természetesen nem lehet a fizikai vizsgálatok teljes kiváltása, sokkal inkább kiegészítése és a felesleges, körülményes adminisztráció megszüntetése.

A HAOSZ 2024-es konferenciáján első ízben kapott helyet az alapellátásban dolgozó szakdolgozóknak szervezett külön szekció.

A rendezvényre neves külföldi előadók is elfogadták a meghívást. Az előadók közt ott volt Prof. dr. Shlomo Vinker (WONCA Europe) és Pavlos N. Theodorakis (WHO Regional Office for Europe).

Köszönjük a szervezőknek a lehetőséget, a résztvevőknek pedig az érdeklődést.

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!