Helyettesítő orvos

Helyettesítő orvos

Itt a nyár, és egyre többen indulnak vakációra. A megérdemelt nyári szabadságok megkezdése előtt van néhány fontos feladat, amit minden háziorvosi praxisban el kell végezni ahhoz, hogy zavartalan legyen a pihenés.

VMÁTRIX összerendelés az ágazati portálon

Érdemes ellenőrizni, hogy a helyettesítő orvosnak be lett-e állítva helyettesítési jogosultság az ágazati portálon. Ez a VMÁTRIX összerendelés, amit az a személy tud elvégezni, aki az EESZT csatlakozás folyamán (csatlakozási nyilatkozat 5. pont) adminisztrátori jogkört kapott. Önkormányzatok esetén ez általában a jegyző, de természetesen más személy is lehet. Új adminisztrátor fevételét helpdesk.eeszt(kukac)okfo.gov.hu e-mail címen kell kérni, majd az EESZT adatmódosító felületén is át kell vezetni a változást.

FONTOS: A VMÁTRIX folyamatos karbantartást igényel. Ha a helyettesítő orvos megbízása megszűnik, akkor az összerendelést az ágazati portálon meg kell szüntetni.

Adatkapcsolat az EESZT-vel

A helyettesítési jogkörrel felruházott orvos, ha a saját nevében jelentkezik be az orvosi programba, és a saját eSzemélyi igazolványával, vagy mobil tokenjével csatlakozik az EESZT-hez, akkor az ellátás nyitást követően látni fogja a páciensről az EESZT-be korábban feltöltött információkat, a nevére korábban kiállított eRecepteket, tud az ellátásról adatot szolgáltatni az EESZT felé, és a rendelt készítményekről tud eReceptet feltölteni a felhőbe.

Helyettesítés a NetDoktorban

A legtöbb rendelői szoftver helyi gépen fut és helyben tárolja a praxishoz tartozó páciensek adatait. A NetDoktor nem. A NetDoktor egy online üzemmódban működő medikai szoftver. A program és az adatok a DeriCom által bérelt dedikált szervereken vannak, ezért a NetDoktor felhasználók néhány kattintással tudnak váltani a helyettesítendő orvos páciens listája és a saját betegei között.

Kérjük, hogy időben jelezzék, ha helyettesítő orvos beállítása szükséges, hogy munkatársaink segíteni tudják a beállítási folyamatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!