Innovátorok az egészségügyben

Innovátorok az egészségügyben

„Az innováció Veled kezdődik!” Ezzel a szloggennel került megrendezésre a Bosch és Richter első közös konferenciája.

Robert Bosch és Richter Gedeon innovációikkal megváltoztatták a világot. A Bosch csoport és a Richter Gedeon Nyrt. alapítói inspirációt jelentenek sokak számára. A két nagy hatású innovátor előtt tisztelegve a Bosch és a Richter hagyományteremtő módon, egyedülálló közös rendezvényt szervezett. Az esemény az Innovátorok Napja - „Egy asztalnál a mesterséges intelligenciával” alcímet kapta.

A konferencia a mesterséges intelligenciára fókuszált inspiráló előadásokkal és izgalmas kerekasztal-beszélgetésekkel. Az eseményt megelőzően a szervezők közös felmérést végeztek, mely szerint a magyar lakosság kétharmada pozitívan gondolkodik a mindennapokba beépülő technológiai fejlesztésekről. A három leginkább preferált fejlesztési terület a környezetvédelem, az energiafelhasználás hatékonyságának javítása és a mindennapokat kényelmesebbé tévő megoldások. A jövőre vonatkozóan a válaszadók közül a legtöbben azt remélik, hogy a mesterséges intelligencia hozzájárul majd a ma még gyógyíthatatlan betegségek terápiájának kifejlesztéséhez, az orvosi diagnózisok pontosabbá tételéhez, valamint a gyógyító munka általános megkönnyítéséhez.

A rendezvényen a DeriCom vezetője, Horváth Lajos is részt vett, aki beszámolójában kiemelte, hogy a konferencián elhangzottak megerősítették benne, hogy a NetDoktor fejlesztése jó irányba halad.

 „Ma már nemzetközi igény, hogy a forráshiányos egészségügy bizonyos területein a mesterséges intelligencia (AI) segítséget nyújtson az ágazat számára. Természetesen nem arról van szó, hogy az orvosi munkát fogja felváltani a mesterséges intelligencia, de sokat tud segíteni  a prediagnosztizálás és pl. a betegirányítás területén.

Ezeket a mai kor technikai vívmányait a NetDoktorban is egyre inkább alkalmazni fogjuk, ill. már bizonyos szinten most is alkalmazzuk (szakmai sablonok, BNO alapú tünet/panasz felvétel, indikátor-rendszer, prevenció-egészségterv előállítása, stb.)

Bár sokak számára az AI még kicsit megfoghatatlan és misztikus terület, de az egészségügy számára hasonlít kicsit az "evidence based medicine"-hez, azaz nagyszámú adat és eset intelligens feldolgozása alapján segít a betegellátással kapcsolatos döntések meghozatalában, a diagnózisok ill. az alkalmazott terápia felállításában.”

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!