Járványügyi változások

Járványügyi változások

Kína feloldotta a járvány miatt bevezetett kiutazási tilalmat. A járvány ismételt berobbanásának megelőzése érdekében, Olaszország, az Egyesült Királyság és az Egyesült Államok negatív teszthez kötik a Kínából érkező turisták beutazását. Magyarország egyelőre nem tervezi, hogy korlátozásokat vezet be. Itthon jelenleg több mint 6 millióan vannak azok, akik legalább kétszer lettek beoltva a  koronavírus ellen. A járvány kezdete óta több mint 2 millió az igazoltan fertőzöttek száma. Az MTI közleménye szerint idehaza a járvány jelenleg „mérsékelten zajlik". A „járvány tartósan kedvező lefolyására tekintettel, a járvány intenzív szakaszára létrehozott koronavirus.gov.hu honlap” ez év januárjától már nem működik.

A járvány alakulását a továbbiakban az NNK koronavírus tájékoztatója és az ANTSZ által működtetett légúti figyelő szolgálat adatainak a segítségével követhetjük. Az NNK oldalán található friss információk  szerint a SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja minden vizsgált mintavételi helyen emelkedett tartományba esik, miközben a Dél-pesti Szennyvíztisztító Telep ellátási területén Debrecenben, Szegeden, Tatabányán és Veszprémben az értékek emelkednek. Az ANTSZ légúti figyelő szolgálat által közétett információk szerint az NNK Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumban 2022. 40-52. hetébe összesen 959 mintát dolgoztak fel. Ezek közül 43 influenza A [15 influenza A(H1 pdm09), 18 influenza A(H3), 10 influenza A(NT)] és négy influenza B vírust azonosítottak. 150 minta COVID-19, 50 RSV fertőzést igazolt.

Változás az OSZIR jelentésekben

A Nemzeti Népegészségügyi Központhoz (NNK) tájékoztatása szerint az egészségügyi szolgáltatóknak továbbra is rögzíteniük kell minden SARS-CoV-2 vírus kimutatására irányuló PCR vagy antigén gyorsteszt vizsgálati eredményét az EESZT-be, viszont a (laboratóriumi vizsgálattal igazolt) új fertőzötteket már nem kell külön bejelenteniük az OSZIR fertőzőbeteg-jelentő rendszerbe. FIGYELEM: A 2022. december végéig lejelentett betegekről a fertőzés kimenetelére vonatkozó információkat legkésőbb 2023. február 28-ig fel kell tölteni. 

Az átoltottság növelése

A lakosság átoltottságának növelése fontos feladat, amit a NetDoktor számos funkciója támogat.

Az oltások megszervezésében hasznos segítséget jelent az időpontfoglalások automatizált kezelése. Az előjegyzés alapfeltétele, hogy a praxis naptára, rendelési ideje legyen megfelelően beállítva. Erre a Beállításokon belül a Naptár alapadatok menüben van lehetőség. A naptárban a létrehozott előjegyzési időszakhoz tevékenységeket, kategóriákat lehet megadni. Így meg lehet határozni, hogy a páciensek az adott időszakokban milyen típusú ellátásokra (pl. felülvizsgálat, oltás, stb.) foglalhatnak időpontokat.

Ha a praxis naptárában meg vannak nyitva a foglalható időpontok, akkor a pácienseknek lehetőségük van az orvos naptárába online betekinteni, és kiválasztani a számukra megfelelő szabad időpontok egyikét. Ezt megtehetik a NetDoktor Páciens applikációban, vagy bármely webböngészőn keresztül.

Ha valamilyen ok miatt az orvos mégsem fogad az adott időpontban beteget, lehetősége van törölni az előjegyzést. A törléssel egyidejűleg a beteg is automatikusan értesítést kap a mobilkészüléskére, és lehetősége van másik időpontot választani. Ugyan ez fordítva is érvényes. Az időpont foglalás biztonságos és automatizált kezelése nem csak a praxis dolgozóinak vesz le terhet a válláról, hanem a betegeknek illetve a hozzátartozóiknak is kényelmes megoldást jelent az orvossal való kapcsolattartásra. Ugyanis egy felhasználó több profilt is létrehozhat, így nem csak a saját, de a szeretteinek az egészségügyi ellátását is kézben tarthatja.

A NetDoktor Páciens applikáció a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!