Klinikai gyógyszervizsgálatok támogatása

Klinikai gyógyszervizsgálatok támogatása

Évente közel 20 ezer fő vesz/vehet részt idehaza új, a korábbinál hatékonyabb gyógyszerek kipróbálásában. Ezzel Európa élmezőnyébe tartozunk. A statisztikák azt mutatják, hogy egyre inkább nyitottak az emberek részt venni a klinikai gyógyszervizsgálatokban, és a résztvevők döntő többsége újabb kutatásokhoz is szívesen csatlakozna. A nehezen elérhető terápiákkal szemben sokak számára jelent vonzó alternatívát egy új gyógyszeren alapuló kezelés.

A klinikai gyógyszervizsgálatokba való delegálás támogatására a NetDoktor az IQ laborral együttműködve üzemelteti a szoftver moduljai közé beépítve a CRP klinikai kutatási modult. A CRP modul mindig az éppen futó gyógyszervizsgálatokat és az aktuális betegreferálási feltételeket mutatja.

A modul indítása óta 15 klinikai vizsgálatba számos beteget referáltak a felhasználók.  Jelenleg is 10 vizsgálat fogad alkalmas alanyokat.

Hogyan működik a CRP modul?

  • A Netdoktor a CRP modul segítségével tájékoztatja a felhasználót az előkészítés alatt illetve a folyamatban lévő gyógyszervizsgálatokról, és automatikusan leszűri a kutatásban való részvételre potenciálisan alkalmas pácienseket.
  • Amennyiben a beteg hozzájárul a gyógyszervizsgálatban történő részvételhez, a vizsgálatot végző szervezet képviselője felveszi vele a kapcsolatot.
  • A delegáló orvos az egyes gyógyszervizsgálatokban résztvevők státuszát folyamatosan nyomon követheti, és a betegdelegálást a kutatást végző cég anyagilag is elismeri.

Ismerje meg a klinikai gyógyszervizsgálatok által biztosított lehetőségeket, azok szerepét, a referálás menetét, és a díjazással kapcsolatos tudnivalókat!

CRP modul >>>

A CRP modulba nemrég bekerült egy a Budapesten már futó és hamarosan országosan is elérhető vizsgálat, melynek a célja a SARS-CoV19 fertőzés megelőzésének indikációját célzó szer tesztelése. A molnupiravir III. fázisú klinikai vizsgálatban arra vonatkozóan gyűjtenek információkat, hogy képes-e a szer megelőzni a COVID-19-fertőzést olyan felnőtteknél, akik laboratórium által igazolt koronavírus-fertőzésben (SARS-CoV-2) szenvedő betegekkel élnek egy háztartásban. A vizsgálatba 2022. októberig lehet beteget beválasztani.  

Mivel a járvány folyamatosan terjed, és a világ számos pontján a pandémia újabb hullámairól számolnak be, ezért minden delegált sokat jelent a vizsgálat sikeressége és a járvány leküzdésének a szempontjából.

Amennyiben szeretne többet megtudni a CRP modulról, magáról a vizsgálatról, illetve tudna alkalmas személyt delegálni, kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!