Megérkeztek a Moderna vakcinák

Megérkeztek a Moderna vakcinák

A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentráció vizsgálatába bevont szennyvíztisztító telepek mintái alapján 2024 első két hetében Budapest mellett három vidéki nagy városban – Eger, Debrecen, Szeged – magasak az értékek.

Az Omicron variáns XBB.1.5 típusára a Moderna által kifejlesztett Spikevax XBB.1.5 készítménnyel megindult a lakosság oltása. Az oltás egydózisú és 12 éves kortól adható azoknak, akik az előző három hónapban nem estek át koronavírus fertőzésen, és ez idő alatt nem kaptak COVID-19 elleni oltást sem.

Amennyiben szeretné a praxisába tartozó betegeket értesíteni, hogy lehetőség van a koronavírus elleni oltás felvételére, akkor ebben hasznos segítséget kínál a NetDoktor.

NetDokotor Kommunikációs Modul

A Modullal együtt a praxis felhasználói hozzájutnak egy netdoktoros rendelői e-mail fiókhoz. Ezáltal a NetDoktor medikai szoftver kezelői felületéről közvetlenül küldhetnek e-maileket és csatolmányként mellékleteket a pácienseik számára. Lehetőséget ad a Modul a csoportos e-mail küldésre és persze a válasz üzenetek fogadására is. Az értesítendő páciensek leválogatását követően az e-mail címek egyszerűen átemelhetők a Kommunikációs Modulba, és máris kiküldhető számukra egy egyedi üzenet, vagy pedig egy előre letárolt e-mail sablon alapján megírt e-mail. A személyes adatok nagyobb biztonsága érdekében a NetDoktorban lehetőség van az elküldendő e-maileket jelszóval titkosítani. Ezzel csökkenthető annak a kockázata, hogy a páciens adatok illetéktelen kezekbe kerülhessenek. E-mail titkosítás kulcs funkcióval megadható az elküldendő dokumentumhoz egy jelszó, ami lehet a páciens  egy személyes adata (pl. TAJ szám).

Az oltás rögzítése

A COVID-19 védőoltás beadását nem elég a medikai szoftverbe dokumentálni, az EESZT oltásrögzítő rendszerében is rögzíteni kell. Az oltás rögzítésére az EESZT rendszerben „orvos” felhasználói szerepkörrel rögzített felhasználó jogosult.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!