Meningococcus oltás indikátor

Meningococcus oltás indikátor

Az ajánlott védőoltások beadását a minél nagyobb átoltottság elérésének az érdekében az állam kiemelten támogatja. A területi ellátási kötelezettséggel rendelkező gyermek praxisok esetén a meningococcus elleni vakcináció a korábbi indikátor rendszerben a 3-24 hónapos gyermekekre vonatkozóan szerepelt, 2023-tól két korcsoportra bontva, 2-11, illetve 12-24 hónapos korcsoportok vakcinációjának eredményei alapján kerül számításra.

A számítás alapján a B300-as jelentés B312 OENO adatsora. OENO kód: 43594

A gyermek körzetek esetén az indikátor számításánál a háziorvosi szolgálathoz bejelentkezett

  • 2-11, hónapos gyermekek közül azok vehetők figyelembe, akik legalább egy meningococcus elleni védőoltást kaptak. A számítás során 24 hónapos intervallum kerül figyelembe vételre. Ebben az intervallumban egy TAJ csak egyszer szerepelhet.
  • 12-24 hónapos gyermekek közül azok vehetők figyelembe, akik legalább egy meningococcus elleni védőoltást kaptak. A számítás során 24 hónapos intervallum kerül figyelembe vételre. Ebben az intervallumban egy TAJ csak egyszer szerepelhet.

FIGYELEM: Nem kerül kihirdetésre előre meghatározott célérték azoknál az indikátoroknál, amelyek esetében

  • a számítási módszer változott az elmúlt 12 hónapban,
  • a számítási módszer bár változatlan legalább 12 hónapja, de volt olyan tényező, amely jelentős mértékben befolyásolta az adott indikátor havi értékét az előző időszakban.

Ezeknél havi szinten kerül megállapításra egy „lebegő célérték”.

FONTOS: Ahhoz, hogy a medikai szoftver a jelentés összeállításánál le tudja gyűjteni az adott időszakban beadott védőoltásokat, elengedhetetlen, hogy az ellátás megfelelő módon legyen rögzítve.

Az oltások adminisztrálása a NetDoktorban

Az oltásokat minden esetben a páciens ellátásához tartozó Oltási felületen kell rögzíteni ahhoz, hogy a B300-as jelentés megfelelő sorában a megfelelő OENO kód megjelenjen. Első lépés az ellátásnyitás. Ezt követően az Oltások menüpontban a vakcina rögzíthető manuálisan, vagy kiválasztható az adott listából is. Ez utóbbi esetben be kell írni a kórokozó nevét, majd a találati listából ki kell választani a beadott oltóanyagot.

FIGYELEM: A páciensek oltásai az Infopanel OLT részén is megtekinthetők, viszont ha itt kerül rögzítésre a beadott vakcina, akkor a B300-as jelentésben nem fog szerepelni.

A NetDoktorban lehetőség van leválogatni azokat a bejelentett pácienseket, akik az adott korcsoporthoz tartoznak, tehát 2-11 illetve 12-24 hónapos korban vannak, de nincsenek beoltva. A lekérdezésre a program Riportok/Indikátor menüjében van lehetőség.  Az érintett családok számára a védőoltással kapcsolatos értesítő e-mailben is kiküldhető. A csoportos üzenetküldés a Kommunikációs modul használatával egyszerűen megoldható. Az értesítésekhez beépített sablonok állnak a felhasználók rendelkezésére, mely sablonok tetszőlegesen módosíthatók.

A NetDoktor Kommunikációs modulról bővebben >>>

NetDoktor Indikátor Modul

A NetDoktor a folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően a lehető legtöbb segítséget nyújtja az indikátor alapú finanszírozás maximalizálásához. Egy-egy páciens ellátása során az összes indikátorhoz tartozó szükséges tevékenységet jelzi, illetve a praxis szintjén folyamatosan informálja a felhasználót arról, hogy mely indikátor terén van elmaradás a területi átlaghoz képest, illetve mely pácienseknél lenne szükség adott indikátor esetében beavatkozásra, ahhoz, hogy az adott hónapban az indikátor-pontot a praxis megszerezze.

A NetDoktor Indikátor modulról bővebben >>>

Az Indikátor modul, akár csak a többi NetDoktor modul egy hónapig díjmentesen kipróbálható.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!