NetDoktor megoldások a mobilrendelők számára

NetDoktor megoldások a mobilrendelők számára

A korszerű mobil-technológiák alkalmazása mára már az orvos-beteg kapcsolatok megkerülhetetlen részévé váltak. Számos egészségügyi okos eszköz van már forgalomban, melyek jól alkalmazhatók egyes fiziológiai adatok mérésében, de korlátozott a hasznosságuk, ha csak a használóikhoz jutnak el a mért adatok. Viszont az egészségügyi adatok központosított gyűjtése és tárolása megteremti a lehetőséget különböző elemzések készítésére, és az adatok közti összefüggések feltárására. Hogy mi mindenre fogjuk felhasználni ezt a hatalmas adatállományt, még kérdéses. Azt azonban bátran kijelenthetjük, hogy egy nagy lépést jelent az „okos egészségügy” felé.

A NetDoktor fejlesztéseinek kiemelt területe, hogy az orvostechnikai okos eszközök által mért élettani paramétereket fogadja, eltárolja, elemezze és továbbítsa az egészségügyi adatok központi tárhelyére, az Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Térbe (EESZT).  

Az első ilyen irányú fejlesztéseink az OMRON illetve a Szegedi Tudományegyetem közreműködésével valósultak meg. 2020-ban illesztettük az OMRON Medistance Telemedicina Projekt keretében kiadott orvostechnikai okoseszközöket a NetDoktor orvosi szoftverünkhöz, majd ezt követte a Szegedi Tudományegyetemmel közösen fejlesztett telemedicina modul, ami kapcsolatot teremt a NetDoktor Páciens mobil app és egy olyan holter EKG eszköz között, amely 2-3 napon keresztül lehet a páciens mellkasán, úgy hogy az nem zavarja a mindennapi életben (nincs külön vezeték, doboz, fürödhet vele, stb.) és folyamatosan szolgáltatja az EKG jeleket Bluetooth-on keresztül a mobil app felé. Az SZTE által kidolgozott algoritmussal a jelek feldolgozásra és kiértékelésre kerülnek, és pitvarfibbliráció gyanúja esetén a rendszer alarm jelet küld a háziorvos illetve igény esetén a bevont kardiológus felé.

A legszélesebb eszközpark medikai rendszerhez történő illesztését a Máltai Szeretetszolgálat mobil egészségügyi programja számára végeztük el. Ezek közt szerepel nagylátószögű, térmikrofonos kamera, digitális fonendoszkóp, vizelet tesztcsík eredményeinek leolvasását és értékelését elvégző eszköz, stb..

A projekt célja a Felzárkózó Települések kormányprogram falvaiban élő gyerekek és felnőttek egészségügyi ellátottságának javítása azáltal, hogy mobil egészségügyi központokkal helybe viszik a vizsgálatokat. Jelenleg nyolc teljes értékű mobilrendelő működik a NetDoktor medikai rendszerével és a szoftverrel kommunikálni képes orvostechnikai eszközökkel. A mozgó rendelőkben jól képzett egészségügyi szakasszisztensek végzik el a páciensek állapotfelmérését és kockázati csoportokba sorolását. A vizsgálatot online követi az orvos, aki meghatározza a páciens kezelését, felírja a szükséges gyógyszereket, kiértékeli a beteg leleteit, és ha szükségesnek tartja, további szakorvosokat von be a telemedicina segítségével.

“Missziónk, hogy olyan komplex szolgáltatást nyújtsunk, mely jövőbe mutató és innovatív, ugyanakkor gyakorlatias és felhasználóbarát.”

Célunk, hogy megkönnyítsük az orvosok munkáját, valamint technikai eszközökkel is segítsük a kapcsolatteremtést, az elköteleződést páciens és orvos között.

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!