Oltási kampányok támogatása

Oltási kampányok támogatása

A korábbi években működő influenza figyelőszolgálat 2022. őszétől átalakult légúti figyelőszolgálattá. A légúti sentinel surveillance célja az influenza mellet a SARS-CoV-2 és az RSV (légúti óriássejtes vírus) által okozott vírusfertőzések figyelemmel kísérése. A figyelőszolgálat működésében részt vevő 1 320 háziorvosi és házi gyermekorvosi praxis által beküldött legfrissebb adatok alapján 2022. október 10-16. között az országban 14 400 fő fordult orvoshoz influenzaszerű és 210 700 fő akut légúti fertőzés tüneteivel.

Az egészségügyi szakemberek szerint a 2022/2023-as influenzaszezon várhatóan jóval keményebb lesz, mint az eddigi években, ezért fontos, hogy legalább a legveszélyeztetettebbek megkapják az influenza elleni védőoltást. Számukra az állam a most induló szezonban is  térítés mentesen biztosítja az influenza elleni vakcinát.

Az oltási kampány lebonyolítását a NetDoktor számos funkcióval támogatja.

A kockázati csoportba tartozó személyeket a megfelelő paraméterek alapján könnyen le lehet válogatni a praxis teljes adatbázisából. Az érintettek számára a védőoltással kapcsolatos értesítőt e-mailben is el lehet küldeni. A csoportos üzenetküldés a NetDoktor Kommunikációs modul használatával egyszerűen megoldható. Az értesítésekhez beépített sablonok állnak a felhasználók rendelkezésére. A sablon szövegek tetszőlegesen módosíthatók, sőt az e-mailhez akár mellékletek is csatolhatók (pl. oltási nyilatkozat). Az e-mail címzettjei előtt a további címzettek rejtve maradnak, ezzel is védve a személyes adatok biztonságát.

A NetDoktor Kérdőív moduljában található sablonok közt szerepel a páciensek olthatóságának előzetes felmérésére szolgáló kérdőív. A kérdőív a Kommunikációs modulból szintén egyszerűen kiküldhető. Ugyan ezen a csatornán keresztül az oltásra vonatkozó beleegyező nyilatkozatot is el lehet küldeni az oltásra jelentkező páciens e-mail címére.

A NetDoktor Orvos applikáció szkennelő és aláírás funkciója hatékonyan támogatja az oltásra vonatkozó beleegyező nyilatkozatok kezelését. A szkennelő funkcióval a papíralapú dokumentumok fotóit pillanatok alatt a páciens kórlapjához lehet csatolni.

NetDoktor Orvos applikáció szkennelő funkcióját bemutató videó >>>

Másik lehetőség, hogy az oltási nyilatkozatot a pácienssel történt egyeztetést követően az érintett egy tablet, vagy egy telefon képernyőjén aláírja, és a NetDoktor Orvos applikáció azonnal beilleszti a dokumentumba, majd a szoftver elmenti a digitális tárba. A dokumentumtárba elmentett nyilatkozatok bármikor előhívhatók. Visszakeresésük gyors és egyszerű.

A NetDoktor Orvos applikáció a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

Az oltás lebonyolításának a megszervezésében hasznos segítséget jelent az időpontfoglalások automatizált kezelése. Az előjegyzés alapfeltétele, hogy a praxis naptára, rendelési ideje legyen megfelelően beállítva. Erre a Beállításokon belül a Naptár alapadatok menüben van lehetőség. A naptárban a létrehozott előjegyzési időszakhoz tevékenységeket, kategóriákat lehet megadni. Így meg lehet határozni, hogy a páciensek az adott időszakokban milyen típusú ellátásokra (pl. felülvizsgálat, oltás, stb.) foglalhatnak időpontokat.

Ha a praxis naptárában meg vannak nyitva a foglalható időpontok, akkor a pácienseknek lehetőségük van az orvos naptárába online betekinteni, és kiválasztani a számukra megfelelő szabad időpontok egyikét. Ezt megtehetik a NetDoktor Páciens applikációban, vagy bármely webböngészőn keresztül.

Ha valamilyen ok miatt az orvos mégsem fogad az adott időpontban beteget, lehetősége van törölni az előjegyzést. A törléssel egyidejűleg a beteg is automatikusan értesítést kap a mobilkészüléskére, és lehetősége van másik időpontot választani. Ugyan ez fordítva is érvényes. Az időpont foglalás biztonságos és automatizált kezelése nem csak a praxis dolgozóinak vesz le terhet a válláról, hanem a betegeknek illetve a hozzátartozóiknak is kényelmes megoldást jelent az orvossal való kapcsolattartásra. Ugyanis egy felhasználó több profilt is létrehozhat, így nem csak a saját, de a szeretteinek az egészségügyi ellátását is kézben tarthatja.

A NetDoktor Páciens applikáció a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

A NetDoktor Páciens applikáció időpontfoglaló funkciójával egyenértékű szolgáltatás a bármely internetes böngészőn keresztül is elérhető. Ennek azonban az a feltétele, hogy az orvosuk beállítsa a szoftverből közvetlenül üzemeltethető praxis weboldalt. Ezt a NetDoktor Praxis Weboldal modul biztosítja. Ennek a weblapnak az úgynevezett védett oldalára a praxis minden regisztrált páciense a saját felhasználó nevével be tud lépni, és itt elérheti az összes olyan funkciót, amit a mobil applikáció biztosít számára. Így az idősebbek közül is sokan élni tudnak az online időpontfoglalás lehetőségével.

A NetDoktor moduljai közül valamennyi kipróbálható, próbaként egy hónapig bekapcsolható és éles módon használható. 

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!