Összes referencia

Böngésszen és olvassa el ügyfél beszámolóinkat.
 • Dr. Badak ÉvaBeregdaróc - Vegyes praxis

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  -A korábbi program megjelenése elavult volt

  -Felesleges kattintások sorozata nehezítette a munkát, a belépés is több percet vett igénybe

  -Egy egyszerű gyógyszerfelírás is bonyodalmakba ütközött, a több oldalas terápiás lapok miatt

  -átláthatatlan volt a rendszer

  -ha rendelkezett is kibővített funkciókkal, azokat nem találtuk meg, akkor sem ha azokat megmutatták

  -nagyon lassú volt a program, gyakran lefagyott

  -az informatikusok jellemzően foglaltak voltak, csupán 16 ig voltak elérhetőek, délutáni rendelés alatt nem is kaptunk segítséget, visszahívást nem kaptunk

  -a rendelőben mac-et terveztünk használni, amely az előző programmal nem volt kompatibilis

  -a jogosítványok gyakran nem kerültek fel az EESZT-be, így az mo.hu-n nem tudtak ingyenesen jogosítványt hosszabbítani

  -sok időt vett igénybe a fertőzésbejelentés

  elavult billentyűkombinációkkal működnek funkciók, amiket az ember mindig elfelejt, vagy soha nem is ismert

  amikor felmerült a programváltás, az adat kikérésért pénzt kértek, a rendelői gépen rendelkezésre kellett bocsájtani az adatátvitelhez, a kikért adatok hibásan érkeztek, sok időt vett igénybe az adatok kikérése

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  -Nem igényelt infrastrukturális fejlesztést, a korábbi gépekkel is sokkal gyorsabban tudtunk dolgozni.

  -mivel a program felhő alapú, az ellátás során pl háznál használható tablet, így az ellátás egyszerűbb gyorsabb és eddig nem használt modern eszközök is bevonhatók

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  a korábbi szolgáltató adatkonvertálásért díjat számolt fel

  a kért adatok hibásan érkeztek

  a dericom munkatársai vasárnapi napon is dolgoztak, hogy héttfőn indulhasson a rendelés

  kaptunk személyes kapcsolattartót, aki jellemzően azonnal felvette a telefont, de ha nem vette fel, minden alkalommal kivétel nélkül visszahívott minket. Délutáni rendelésen is segítséget tudtunk kapni, nehézségbe nem ütköztünk, inkább megkönnyebbülést éreztünk

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  -15 percünk volt a rendelés indulása előtt, ezután tudtuk használni gördülékenyen a programot. A következő héten kb. napi egy kérdésünk volt, amire a személyes kapcsolattartó könnyen válaszolt, egy hét után már nem volt kérdésünk. Az asszisztensnő, aki korábban a felmondását fontolgatta, az új programmal boldogan dolgozott tovább a praxisban a csökkent adminisztrációs teherrel. Az asszisztens annak ellenére, hogy már 26 éve dolgozik az egészségügyben, középkorú, könnyen boldogult a programmal, nagyon örült neki.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  -voltak, de mindig azonnal megkaptuk a megfelelő segítséget, válaszokat.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  bárhonnan használható, bármilyen eszközről

  gyors, felesleges kattintásoktól mentes

  könnyű előjegyzést vezetni, illetve visszarendeléseket ütemezni

  feor kódokat használ a táppénznél

  automatikusan kitölti a nyomtatványokat, amennyiben van előzetes adat

  figyelmeztet a gondozásba vehető betegségekről

  a kötelező státuszokra van sablon, illetve esedékességről emlékeztető

  a gyógyszerfelírás könnyebb, átláthatóbb, gyorsabb

  a fertőzőbetegség bejelentése könnyebb, kijelentés egy klikk.

  a doktárban a betegeink megjelenésit azonnal látjuk

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  kifogástalanul működik, igényeinket megfelelően kielégítik

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  bárki számára 10 perces betanulás után használható, bárhonnan. Az idősebbek számára is könnyű használni, akik az újdonság miatt vonakodnak az áttéréstől

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  az alapcsomagot a kis körzet finanszírozásából könnyedén ki lehet gazdálkodni, viszont az extra funkciók drágák, azokkal még egyszerűbb lehet az élet.

  az egyetlen hátrány a magasabb ár az extra funkciók esetén, de az alapcsomag könnyen kigazdálkodható

 • Dr. Száray EszterBiatorbágy – gyermek háziorvos

  Átállás: 2019.09.02.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Korábbi szoftverünk, a Praxis Pro elavult, olyan új szoftvert kerestünk, amely alkalmas arra, hogy a több telephelyen működő rendelők közötti adatok hordozását ki tudja küszöbölni. Erre a bárhonnan elérhető NetDoktor tökéletes.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

   Nem egyszerű semmilyen váltás, de alapvetően könnyen ment, kapcsolattartónk nagyon sokat segített a zökkenőmentes átállásban. Az adatokat megtartva tértünk át az új szoftverre

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?.

  A legfontosabb, amit már említettem, hogy minden honnan elérhető. Az adminisztrációban is rengeteget segít különböző sablonokkal, melyeket saját Magam tudok létrehozni és beállítani. A NetDoktor emlékszik oltás számokra, gyorsabbá teszi a rendelést azzal, hogy feldobja az előzményeket. Mondanom sem kell, hogy gyermekorvosként ez mennyire fontos, hiszen nekünk a rendelések egy része a tanácsadásokon folyik. A dokumentumok, igazolások, jogosítvány körüli teendők is gördülékenyen mennek a NetDoktorban. Persze a hatékony működéshez az elején bele kell fektetni energiát, fel kell tölteni adatokkal és sablonokkal a szoftvert.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Korábban voltak hiányosságok, viszont amióta saját kapcsolattartót kaptam, tökéletesen működik a támogatás. A support nincs teljesen összhangban a rendelési időnkkel, hiszen mi délután 4 után is rendelünk, igaz ekkor is van lehetőségünk az ügyeletet hívni.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Amikor megfelelően működik az EESZT, és stabil az internet kapcsolat, sokkal kevesebb probléma adódik a NetDoktorral, mint a PraxisPro-val. A stabilitás mellett további pozitívum, hogy teljesen úgy állítom be a programot, ahogy nekem az megfelelő. Meghatározhatom például, hogy milyen ikonokat lássak, testreszabhatom a sablonokat. A vényfelírás is jól átgondolt, az engedélyek lejáratkor nem enged felírni a rendszer, valamint az EESZT szinkronizáció is támogatja munkámat, rögtön látom a visszajelzést feltűnő színekkel ábrázolva, amikor felmegy EESZT-be valami. Összességében egy korunk kihívásainak megfelelő, az adminisztrációs munkánkban minden segítséget megadó szoftvert választottam.

 • Dr. Török PéterBicske - Felnőtt háziorvos

  1. Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Hűséges típus vagyok, és évtizedekig kitartottam a bevált és megszeretett szoftver mellett, amely egy DOS alapú, jól kezelhető program volt. Az elmúlt időszakban nem a fejlesztői csapat miatt, hanem az egyéb számítástechnikai és egészségpolitikai környezet változásai miatt nehezebben kezelhető és lassabban reagálóvá vált.

  Kollégáim lelkes javaslatára váltottam. Elsődleges előnyének a "felhő alapú" bázisát tartottam és azt, hogy közvetlen kapcsolatot létesít az egyéb platformokkal (oszir, jogosítvány, eeszt szolgáltatások)

  2. Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem igényelt fejlesztést.

  3. Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az adatkonvertáláskor az ambuláns betegekhez kerültek bejelentkezett betegek, amelynek a megoldása többkörös egyeztetést igényelt, de sikeresen megoldódott.

  A program indulásakor megértő és gyors segítséget kaptam a DeriCom munkatársaitól. Külön figyelmességnek tartottam, hogy a bevezető időszakban számítanak a gyakoribb megkeresésekre, elakadásokra.

  4. Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Asszisztensem örült a váltásnak. Egyszerűbbé és hatékonyabbá vált a munkája. A mindennapi rendelés kb. 2 hét alatt vált gördülékennyé, de már az első naptól voltak örömteli pillanatok, hiszen a próbaverziókkal és az előzetes konzultációkkal felkészülten kezdtünk élesben.

  A mindennapok darálója azonban nem teszi lehetővé, hogy a kezdeti felfedező lendület tovább folytatódjon, pedig sok új funkció várna minket.

  5. Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Ambuláns és bejelentkezett betegek adminisztrációja és a Praxisközösségi modul használata, amelyeket sikerült megoldanunk.

  6. Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Diagnózis keresés, gyógyszer adatbázis, eeszt kapcsolat, orvos és szolgáltató keresés, oszir jelentés, rendelőn kívüli munkavégzés.

  7. Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Ha szükséges, akkor a gyors-segítség működik és hatékony. A kommunikációs panel jól működik.

  8. Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Integratív, korszerű, naprakész.

  9. Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Időnként olyan megbeszélés kezdeményezése, ahol a program használatának az addig nem használt funkcióiban lehet fejlődni. Felhasználóként kialakult rutinok felülvizsgálata, magasabb szintű felhasználói skillek elsajátításának lehetőségei.

 • Dr. Wentzel EnikőBudapest - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.01.20.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Olyan szoftvert kerestem, ami webes alapú, ezért bárhol elérhető.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Infrastruktúra fejlesztés nélkül zajlott, minden adott volt.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Egy-két hét volt megszokni a szoftvert és beletanulni, a kollégák végig nagyon segítőkészek voltak.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az asszisztens kissé nehezen fogadta el, hogy új rendszerre állunk át, de ő is beletanult.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Voltak kérdéseink, például kérdőívek kapcsán, de ezek a problémák sikeresen megoldódtak.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A legfőbb pozitívum, hogy bárhol elérhető a NetDoktor rendszere, nem csak a rendelőben. A felület modern és átlátható, előnye még a szoftvernek, hogy nem kell a napi mentéssel foglalkozni.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Az ügyfélszolgálatos munkatársak általában elérhetőek. Délután 3-4 óra után nehézkesebb velük a kommunikáció, amikor a délutános rendelésen fordulunk hozzájuk problémáinkkal.

 • Dr. Kalmár ZsoltBudapest - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.12.26.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Kellett egy netes program, ezért már a fejlesztés korábbi szakaszában figyelemmel kísértem kialakítását, fejlődését, nyilvános bemutatókon próbáltam felhasználói oldalról pár elképzelésemet “beleerőltetni”,ezek közül néhányat a “készben” viszont is láttam: ott a pont.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Mivel 1993 óta dolgozom különböző háziorvosi programokkal, érdekel az informatikának ez a része, ezért évekkel ezelőtt kialakítottam (90%-ban hozzáértő segítséggel) távoli asztal-terminál szerver-szervergép öszvért: így bárhonnét el tudtam érni már a HO programomat. Ezek alapján nyilvánvaló, hogy infrastruktúrális fejlesztésre már nem volt szükségem. Bármilyen gépen vagy annak tűnő szerkezeten simán dolgozik a program. A kiszolgáló szerverben még látok fejlődési potenciált (gyorsaság).

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az írásvetítős/diavetítéses/két diavetítős előadások során korszakban elhíresült mondás: nem vagyunk egy vetítős nemzet: ezt aktualizálnám: nem vagyunk egy konvertálós nemzet. Egyéb problémám nem volt, minden HelpDesk segítséget megkaptam.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az átállás előtt egy ideig munkatársaimmal nyüstöltettem a programot: tanuljanak, tanuljak bele. Ezek után a konvertálást követő napon simán indultunk, egy hét után a sebeségünkre sem lehetett már nagy panasz. Új asszisztensnőm van, neki még ennél is könnyebb volt a betanulás hathatós(?), na jó, háromhatós segítségemmel. A program finomságait talán másfél év után ki is tudom használni.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Személyre szabott kéréseim voltak, vannak és lesznek: felsorolásukat az e-mail formátum véges volta nem teszi lehetővé. Megvalósulási arány kb. 50% (kávét még most sem főz).

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Mivel netes program, igazán kevés az összehasonlítási alap. Más világ.

 • Dr. Cserép Gábor FerencBudapest - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.04.20.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A korábbi program (ixnet) gyakori hibái miatt és az elégtelen supportja miatt döntöttem a szoftvertváltás mellett.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

   Nem igényelt fejlesztést, sőt kevesebb is elég lenne, mint ami a korábbi programhoz szükséges volt.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Teljesen máshogyan kell kezelni, mint a korábbi programot, ez nyilván nehézséget jelentett, de egy kolléga által megtörtént az oktatás, és gyorsan beleszoktunk az új rendszerbe.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Még a helyettesítő kolléga is gyorsan megtanulta használni a programot, élvezik az előnyét, hogy nem kell a szobák között járkálni. Néhány nap után már gördülékenyen tudtunk dolgozni.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Az ellátást meggyorsító saját sablonok, előre definiált személyre szabható alapnézet beállítása, melyet a szakemberek száz százalékosan megoldottak.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Nincs szükség mentésre frissítésre. Bárhonnan elérhető előzetes telepítés nélkül, emiatt a betegágy mellett történő ellátás során is elérhető a program akár mobiltelefonon. Számítógép csere esetén sem szükséges szükséges telepíteni.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Személyes kapcsolattartó munkaidőben mindig elérhető. Nem sürgős probléma esetén e-mail üzenetben tartjuk a kapcsolatot (általában az is gördülékenyen működik).

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Egyszerűen használható a program, jó support, akár otthoni karanténból is lehet dolgozni a programmal.

 • Dr. Tokodi GyörgyBudapest - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2018.07.02.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Mindenekelőtt azért választottam a NetDoktort, mert a programszerver bárhonnan online hozzáférhető. A másik érv a NetDoktor mellett az a tény, hogy nem kell a mentésekkel, frissítésekkel bajlódni a szoftver használata közben.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Tabletet és egy nagyobb monitort vásároltam.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Mint minden új program használatba vételekor, meg kellett szokni a program felépítését, opcióit, logikáját.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A kollégák közül saját asszisztensnőm kitörő örömmel és lelkesedéssel fogadta a szoftvert. Úgy gondolom, hogy egy hónap elteltével már a napi rutinban nem voltak fennakadásaink. Az áttérés után a nem mindennapi tempójú fejlesztések követése nem volt mindig egyértelmű. Rendelőnkben tudtommal én tértem át elsőként a NetDoktorra, később további két kolléga, részben az én tapasztalataim alapján szánta rá magát a szoftverváltásra.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Kéréseink teljesítéséhez minden segítséget megkaptunk a DeriCom szakembereitől. Konkrétumokat már nem tudok felidézni, de számos észrevételt tettem a használat során.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A Praxis Pro és a MedMaxPro nyomdokain kifejlesztett NetDoktor jobban követi a napi betegellátás “logikáját”, lényegesen gyorsabb a korábbiaknál, a program maga ajánl fel opciókat, figyelmeztet az esetleges hibákra. A sokrétű fejlesztésekből jó néhányat nem is sikerül a napi rutinba beilleszteni, illetve talán nem is igénylem azok egy részét. Fiatal kollégáimnak azt ajánlom, hogy ezzel a programmal kezdjék meg a tevékenységüket.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Kapcsolattartómmal kiváló és hatékony munkakapcsolatban vagyunk, minden észrevételemre igyekszik a lehető leggyorsabban és leghatékonyabban reagálni.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  A DeriCom rendszereinek fejlesztői mindig a praxisok szükségleteit tartják szem előtt. Pozitívum, hogy hatékonyan figyelembe vették a próbaverziókon dolgozó orvosok, nővérek észrevételeit is.

 • Dr. Solymos ÁgnesBudapest - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.05.13.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Számomra a végső döntést az attérésre az adta, hogy a NetDoktor mindenhonnan könnyen elérhető. Amikor áttértünk ugyan még csak konkrét ígéret volt, de már közel a megvalósításhoz.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Infrastruktúra fejlesztést esetemben nem igényelt. Most hogy már a beteg lakásán is használom, azért egy egyszerű tabletre beruháztam, telefonom mobil internetjével működik

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az első hét volt, hogy sokat kellett hívni az ügyfélszolgálatot, utána már folyamatosan ment minden.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az egyszerűsége és átláthatósága első pillanattól beváltotta a hozzá fűzött reményeket. Ha kolléga érdeklődött, mindenkinek azt mondtam, ne aggódjatok ha már írtál levelet számítógépen ez is menni fog, a NetDoktor adja magát.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Annyi kérésünk volt csupán, hogy minél teljesebb legyen az adatbázis konvertálása, ez körülbelül 95%-ban sikeres volt.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  A telefonos ügyfélszolgálattal mindíg sikerül kapcsolatot teremteni, ha nagyon túlterheltek legfeljebb visszahívnak. Sok probléma esetén azért úgy gondolom, az a biztos ha megírom hiba üzenetben, arra néhány napon belül kapok választ.

 • Dr. Poór LászlóBudapest - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.04.15.

  Mióta praktizál, hány beteget lát el, mióta partnere a DeriComnak és mikor kezdte használni a NetDoktort?

  Belgyógyászként kezdtem a pályafutásom 1999 – től egészen 2005-ig tartott. Háziorvosként 2006-ban kezdtem el dolgozni és azóta vagyok Dericom Kft. partnere. Jelenleg egy 2050 fős praxist látok el. A Netdoktorra 2019-ben tértem át.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A GDPR életbelépése komoly feladatokat ró az adatbiztonság terén az orvosokra is. A praxis pacientúrájának adatbiztonságát egyértelműen a praxis vezetőjének kell biztosítania, és megtennie minden olyan biztonsági intézkedést, ami az adatincidens esélyét minimalizálja. Ez komoly technikai felkészültséget igényel. Aki ezzel nem rendelkezik, jobb, ha szakértőt bíz meg a feladattal. A NetDoktor on-line használata esetén, a betegadatok a DeriCom banki biztonságú szerverein vannak, amelyek adatvédelmét és adatbiztonságát a cég szavatolja. A rendelőben használt gépeken semmilyen adat, és program nincs eltárolva, és ezzel a megoldással a mentések és program frissítések feladata sem terheli a praxis dolgozóit. A munkatársaimmal nagyon megszerettük, hogy azokkal az adminisztrációs feladatokkal, melyekkel nem feltétlenül szükséges nekünk magunknak foglalkoznunk, valaki megbízható módon elvégzi helyettünk. A NetDoctor online használata lehetővé teszi azt is, hogy az okos telefonomon a betegágy mellett is használhassam, megtekinthessem a páciens kórtörténetét, tájékozódjak a rendelet gyógyszereiről és felvigyem az ellátást, megelőzve ezzel, hogy a rendelőbe visszatérve kelljen azt rögzíteni.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Szerencsére a rendszer olyan technológiákat használ, hogy szinte bármilyen eszközön futtatható, ami képes csatlakozni a világhálóhoz. Úgy működik mint, amikor a böngészőben megnyitunk egy weboldalt. A kialakításának köszönhetően reszponzív, és a képernyő méretéhez igazodva jelenik meg a felhasználói felület. Már kis sávszélesség mellett is megbízhatóan használható.

   Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során?

  Leginkább az adatkonvertálás és a betanulás menete miatt aggódtunk, de mint kiderült feleslegesen. A DeriCom munkatársai több próba konvertálást is elvégeztek és volt lehetőségünk az új adatbázisba átkerült adatok ellenőrzésére is. A hiányzó adatokat a munkatársaimmal néhány óra alatt rögzítettük, és ezt követően indult élesben a rendszer. A betanulást a személyes tanácsadás mellett oktatófilmek és online elérhető tesztrendszer is segítette.

   Voltak-e személyre szabott kéréseik a beállításokat illetően és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Természetesen mint minden új felhasználónak voltak kéréseim, szerencsére volt lehetőségem személyesen is találkozni néhány kollégával. A Dericom Kft. munkatársaitól maximális kiszolgálást kaptam és azóta is bármikor a rendelkezésünkre állnak.

   Hogyan fogadták a kollegák az új rendszer bevezetését?

  Az újtól való félelem érzést segített legyűrni, az a hatékony segítségnyújtás, melyet a Dericom ügyféltámogatást végző munkatársai részéről tapasztaltak, ám az igazi áttörést a személyes tapasztalatok és sikerélmények hozták meg.

  A lassan egy éves együttműködés tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Megbízhatóság, színvonalas ügyfélszolgálat, a korszerű technológiák alkalmazása a rendelőkben zajló munkafolyamatok gyorsabb és hatékonyabb elláthatósága érdekében.

 • Dr. Hintalan KornélBudapest - Felnőtt háziorvos

  1. Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Szerettem volna egy olyan előremutató, jól használható megoldást, ami megkönnyíti a háziorvosi adminisztrációt. Felhőalapú működés nagy előny, főleg a rendszer stabil működése szempontjából.

  2. Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Semmit nem kellett fejlesztenem.

  3. Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az asszisztens hamar meglátta a logikáját, kialakította a rá jellemző személyes használatot. (A program sokoldalúan enged egy egy feladatot elérni, elvégezni.)

  4. Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Igen,ami hiba vagy nehézkesen használható volt, azt jelezni kellett. De erre az esetek többségében kreatív megoldás született előbb vagy utóbb, volt olyan jelenség, beállítás, vagy funkció, ami vélhetően más kolléga kérésére jelzésem előtt rendeződött.

  5. Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A felhőalapú redszere önmaga hatalmas dolog. A porgram használatal jó, logikus, praktikus, gyorsan elérhető, jól áttekinthető a lényeg.

  6. Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Teljesen pozitív, támogató jellegű ügyfélszolgálat.

  7. Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Összességében az egész, és még nem is használom ki az összes potenciált, de remélem eljutok oda, hogy a betegmodulok/applikáció is "belakottá" válik.

 • Dr. Lux BalázsBudapest - Felnőtt háziorvos

  1. NetDoktorra való áttérés főleg azért történt mert ezt a programot gond nélkül tüdom otthonról is használni, üzemorvosit pedig a cégeknél.

  2. Infrastruktúra fejlesztést nem igényelt.

  3. Nehézségek a program megtanulása volt,de többnyire kaptunk segítséget.

  4. Együtt döntöttünk a program váltásról, kisebb nehézségek még most is vannak.

  5. A személyre szabott kérések vannak, voltak.

  6. Mindenképpen azt, hogy szinte bárhol tudom használni ahol van internetkapcsolat.

  7. DeriCom ügyfélszolgálata általában jól működik, igyekeznek segíteni.

  8. Jó, hogy internetalapú, ezért mindenhol használható, nem kell mindig mentésekkel időt tölteni

 • Dr. Kovács IldikóBudapest - felnőtt körzet

  Átállás: 2018.09.24.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Mindig a DeriCom szoftvereit használtam és nem csalódtam, biztattak, hogy a NetDoktor bővebb és jobb program lesz mint a PraxisPro, MedMaxPro, és igazuk volt, bevált.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nagy infrastruktúra váltást nem igényelt.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az indulás kicsit zötyögve ment: de sok segítséget kaptunk a Dericom Kft. support csapatától.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Nálunk gördülékenyen ment az átállás valamennyiünk számára, azonnal tudtuk használni, részletekre meg használat közben jöttünk rá, sokszor segítséggel.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Különösebb nagy kéréseink nem voltak a napi problémákat azonnal megoldotta a support csapat.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A NetDoktor sokkal több segítséget ad mint a többi a jelneleg piacon található háziorvosi szoftverek. A sokoldalú hozzáférés és a személyreszabhatóság miatt, mindenki számára kényelmes használatot biztosít. Könnyedén megtekinthetőek az indikátorral kapcsoaltos visszajelzések, bárhonnan elérhető a szoftver így a páciensek dokumentumai is. Az NRSZH beutaló kitöltése is mindössze pár percet vesz igénybe.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Egy jól működő ügyfélszolgálat akár gazdasági akár medicai szoftver használatáról van szó fontos, hogy bármikor elérhetőek legyenek. A Dericom Kft. minden ügyfelének saját kapcsolattartót biztosít amit nagyon jó dolognak tartok.A kapcsolattartók általában elérhetőek, ha foglaltak is szinte azonnal visszahívják az ügyfeleket.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Sok szoftvert látok a felülvizsgálataim során, úgy érzem sokkal kevesebbet tudnak és körülményesebbek azok használata.

 • Dr. Tabányi IstvánBudapest - felnőtt körzet

  Átállás: 2020.02.03.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Elnézést a késői válaszért,de Covid fertőzés miatt 3 hét karanténban voltunk. Éppen ez az apropó világított rá arra,hogy a NetDoktorral otthonról is tudtam dolgozni, minden akadály nélkül…ha másért nem, már ezért is megérte, hogy átálltam erre a programra. Az új programra kicsit félve tértem át, de kedvező és jó referenciák meggyőztek és egyáltalán nem bántam meg.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  A meglévő infrastruktúrák mellett a program hibátlan, megfelelő gyors is. Csak új nyomtatót kellett beszerezni ezt is az Önök javaslatára, egyébként ez már korábban is tervben volt.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az átállás szinte alig okozott gondot, mert elég idő volt “gyakorolni” a nem élesített szoftveren, illetve elakadásnál a kollégák rögtön segítenek, illetve több alkalommal telefonon jelentkeztek, ha éppen nem volt “szabad” ember.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A kollégák érdeklődéssel fogadták, egyik kollégám 2021.januártól áll át a NetDoktorra. Ebben szerepem annyi, hogy a kollégám asszisztense kedvelte meg, hiszen ő helyettesített a rendelőben a karantén alatt.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Személyre szabott kérésem elsősorban a dokumentumok szkennelésével voltak kapcsolatosak.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Az applikáció letöltésével gördülékeny, a beteg lakásán is be tudom másolni a programba. Pozitívumok között említeném a könnyű kezelhetőséget, átláthatóságot. A jelentések kezelése szintén “veri” a korábbi programot. A statisztikák széles köre nagyon sok jelentéshez nélkülözhetetlen, (védőoltások,KSH stb.) és ami nagyon fontos a konvertásánál szinte semmilyen adat nem “tűnt el”.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Az ügyfélszolgálat munkatársai előtt le a kalappal. Amennyiben kérésem lenne – jelenleg nincs – kapcsolat tartómon keresztül jelzem.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Még egyszer nagyon szépen köszönöm a kiváló programot és további jó egészséget és kitartást.

 • Dr. Nagy JánosBudapest - felnőtt praxis

  Átállás: 2020.02.06.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Online felület, gép független, adatbiztonság (automatikus mentés), ezek az érvek szóltak a NetDoktor mellett. Az elmúlt évtizedekben sok problémát okozott hogy csak a rendelőben tudom elérni a szoftvert főleg azért, mert megnövekedtek a páciens oldalról az igények, és már nem tudom a 4 órás rendelési időben kielégíteni ezeket. Igény van az időbeli korlátozás nélküli háziorvosi szolgáltatásra, és egyre nő a mobil eszközök és kommunikáció szerepe és jelentősége is a betegellátás során. A másik fő érv, hogy a hardver eszközök korszerűsítése során problémát jelentett, hogy a szoftvert is (kisebb nagyobb bonyolultságok árán – ez szoftverfüggő) át kellett helyezni az új számítógépre. Sajnos a mi munkánk során ez az 1-2 napos kiesés sem volt szerencsés, ráadásul a kiszállási díjak egyre emelkednek, volt olyan, hogy fizikailag nekem kellett a gépet bevinni az irodába egy új szoftver telepítéséhez. Nem elhanyagolható szempont volt az sem, hogy az adatmentés automatikus, ez szintén nagyban megkönnyíti a munkánkat.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Új internet szolgáltatóval kellett szerződnünk, mert a régi kritikán aluli sávszélességet produkált.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Körülbelül fél éve használjuk, szerencsére a NetDoktor használata nem mondható nehéznek, könnyen elsajátíthatóak az alapok, de mostanra mondanám hogy gördülékeny lett a munka.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Az nagyon jó, hogy ha vannak is programhibák, vagy szerverhibák, akkor azt a fejlesztők is azonnal látják, és tudják javítani.

 • Dr. Nagy ZoltánBudapest - gyerek körzet

  Átállás: 2020.06.23.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Bárhonnan elérhető, szemben a korábban használt MedMaxProval.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Semmiféle extra beruházást vagy infrastruktúra fejlesztést nem igényelt.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az indulás előtt volt lehetőségünk a Demo programmal gyakorolni, a migrálás után pedig egyből tudtunk dolgozni a programban.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A kollégák pozitívan fogadták az új alkalmazást, és néhány hét alatt mindenki beletanult a használatába.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Nem volt ilyen jellegű kérés.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Bárhonnan lehetséges a receptírás, EESZT belépés, a praxis adatainak elérése.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  A kapcsolattartónk segítőkész minden esetben, amikor problémánk adódik. 

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Gördülékenyen használható, áttekinthető és jól működő rendszer.

 • Dr. Érseki IldikóBudapest - gyermekháziorvos

  Átállás: 2020.08.17.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A legfontosabb a netes felület biztosítása volt. Így bárhonnan bármikor be tudok jelentkezni. Ha netán gond lenne a praxis gépével, akkor sem kell izgulni az adatbázis miatt. (Váltás előtt egy hónappal leesett a laptop táskával. Szerencsére nem lett a gépnek baja, de akkor nagyon megijedtem, hogy mi lenne, ha történt volna valami) Nem kell a helyettesnek gépet biztosítani, a saját gépéről is el tudja látni a betegeket.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem igényelt külön fejlesztést, a már meglévőket tudtam használni. (2018-19-ben történt a praxisban géppark fejlesztés)

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A felület használata kívánta a gyakorlást, de ehhez kaptunk segítséget és sok minden teljesen logikus.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Durván egy hónap alatt belerázódtak az alapvető feladatokba.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Voltak kéréseink, mint például az aláírás és bélyegző szerkesztése, ezek már másnapra megvalósultak. Az elvégzett oltások mentése Excel táblázatba is megoldódott, távsegítségen keresztül azonnal kaptam segítséget. Táppénzes napló javítás úgyszintén azonnal megoldódott.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A fő pozitívumok a netes felület és a kommunikáció lehetősége a betegekkel

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  A személyes kapcsolattartást kifejezetten jó ötletnek tartom. Alapvető gondnál azonnal kapok segítséget, de volt mikor én kértem úgy időpontot, hogy nyugodtan tudjunk a problémával rendelési időn kívül foglalkozni.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Nem kell menteni, frissíteni, és az elérhetőség

 • Dr. Vitális RékaBudapest - gyermekháziorvos

  Átállás: 2020.06.29.

  Kedves DeriCom Kollegák!

  2020 májusban döntöttem úgy, hogy kiöregedett számítógépeket lecserélem és egyúttal szoftvert is cserélek. Mivel magánrendelésem is van, örökös probléma volt, a folytonos szinkronizációból adódó kellemetlenségek. Az asszisztensemhez csatlakozni is helyhez kötött volt. Ezért az online szoftverek között keresgéltem, majd egyik kolléganőm adta meg a  NetDoktor elérhetőségét. A NetDoktor már az első beszélgetés után felkeltette az érdeklődésemet. Azonnal vásároltam két laptopot a két rendelőbe és elindultunk. Nagyon sok segítséget kaptunk technikailag is és gyakorlatilag is: jó volt egy kicsit visszaülni az iskolapadba és tanulni. A Dericom Kft. munkatársai a próba konverzió után is minden elakadáskor, akárhányszor hívtuk őket végtelen türelemmel és nyugalommal segítettek nekünk. Külön kiemelném, hogy számomra nagyon jó volt tanulni a Dericom Kft. munkatársaitól, mert nekem szinte az abc-től kellett kezdenem. A NetDoktor előtt mindig úgy rendeltünk, hogy az asszisztens dokumentálta amit vizsgálat alatt diktáltam neki és nyomtatta a receptet, a monitort nem is nagyon láttam. A NetDoktor előtt is folyamatos terhelés alatt kellett helytállni így próbáltunk gyorsak lenni az adminisztráció tekintetében, hogy ne várjanak a rendelőben a kis betegek, aztán rohantam házhoz a pácienseimhez, vagy újszülötthöz. Ergo , az én “tanulásom” mindig elmaradt. Épp ezért örültem a NetDoktor oktatásnak, mert nem csak az új program, de a számítógép használatában is nagyon sokat segítettek a Dericom Kft. munkatársai. Ezt nagyon KÖSZÖNÖM nekik!

  Pozitívumok : A programhoz fűzött reményeink beváltak-azóta még egy kolléganő is váltott NetDoktorra. Jelenleg egyik gép a rendelőben van, a másikat a magánrendelésen. A két gépről egyszerre is tudunk dolgozni az asszisztenssel ami nagyon nagy segítség számunkra. Külön kiemelném, hogy, a recept felírásánál színes gyógyszer információkkal segít bennünket a program, hogy több módon is felírhatjuk az adott készítményt, vagy szükség esetén javítani kell bizonyos mezőket. Összefoglalva a NetDoktor egy rendkívül jól átlátható program.

 • Dr. Pénzes ErzsébetBudapest - vegyes praxis

  Átállás: 2019.11.13.

   Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Korábbi programból pendrive-ra kellett mentenem, majd onnan a laptopra, onnan a rendelés végén pendrive-ra azt pedig vissza az asztali gépre. Egy-egy mentés 45-45 perc volt.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Infrastruktúra külön nem kellett.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Lehetőség van demo módban begyakorolni a program használatát, én személy szerint rögtön élesben kezdtem használni, egyedül bogarásztam végig a használatát, nem volt nehéz, logikus.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Kollégáim izgatottan kezdték használni, szerintük nagyon könnyű dolgozni vele, rajonganak érte.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

   Természetesen a szoftver használatakor mindig vannak új ötletek,amiket rendszeresen meg is írtam, sorban sikerült teljesíteni, a programba beleilleszteni.

   Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Ha van net bárhol,bármilyen eszközről elérem a praxisomat. Jelen vírusos időszakban bármikor lehet otthonról rendelni: a telemedicina kiterjesztésével betegektől beérkeznek a fotók a panaszukról, javulás esetleg romlás személyes megjelenés nélkül követhető. Receptek felírhatóak az EESZT-be, ha az online beutaló írása is megkezdődik, ha a szakorvosi javaslatok is felkerülnek és lehívhatóvá vállnak: a beteg megjelenés csak adminisztratív okból kiküszöbölődik.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  A Dericom ügyfélszolgálatáról és az én kapcsolattartómról csak a legjobbakat tudom mondani, mindig elérhető, azonnal érti a problémámat, segít,javít és már megy is minden tovább.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Kell a NetDoktor, mert ha van netem tudok gyógyítani szabadon, a program kezem alá van tervezve, rögtön lép az élet adta nehézségek megoldásával. A NetDoktor applikációval felgyorsult a kapcsolattartás a betegekkel, nem kell mindent telefonon intézni.

 • Dr. Galgóczi AnikóBudapest - vegyes praxis

  Átállás: 2020.11.27.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Koronavírusos lettem 2020 novemberében s jól jött volna egy hasonló orvosi program, így akkor döntöttem el végleg a Netdoktorra való áttérést, mert szerettem volna egy olyan megoldást ahol sokkal szabadabban tudom megoldani azt hogy bármikor, bárhonnan, bármilyen élethelyzetben be tudjak lépni az orvosi programba s csak net kell hozzá s semmi más. Ez jelentősen megkönnyíti a munkámat, a betegellátást. S nem utolsósorban sokkal nyugodtabb is vagyok mióta a programot használom, mert ha olyan élethelyzet adódik hogy nem tudok bemenni rendelni így is maximálisan el tudom látni a feladataim a netalapú programnak köszönhetően. Ez az ami megfizethetetlen szerintem.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Semmilyen fejlesztést nem igényelt az áttérés, minden paraméterünk rendben volt a zökkenőmentes s gyors áttéréshez.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Igazából először az asszisztensnőm nagyon megijedt tőle, de ő minden programváltástól megijed úgyhogy ez nem volt meglepetés számomra.:-). Nagyon felkészülni nem volt időnk mert előtte héten eldöntöttem hogy én váltok, pénteken telepítették s hétfőn pedig élesben ment már. Úgy voltam vele hogy használtunk már pár programot majd megoldjuk, s így is lett. Az első naptól fogva én úgy gondolom nem okozott fennakadást a beteg ellátásban s hamar ráéreztünk a program logikájára s a benne rejlő lehetőségekre.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Amit kiemelnék elsősorban a programban rejlő szabadság, hogy akár az ágyamból fekve is mindent el tudok intézni ha úgy adódik s nem kell hozzá semmi tulajdonképpen csak internet. A másik a könnyű s logikus használhatósága illetve hogy rendkívül felhasználóbarát s minden új történésre azonnal reagál. A harmadik számomra a hozzá kapcsolható honlap s a tömeges email küldés lehetősége s ezen keresztül a betegek tájékoztatása széles körben. Bevallom én ezzel szkeptikus voltam a saját körzetemben tekintve hogy ez egy falusi, bizonyos szempontból hátrányos helyzetű praxis hogy hogy fog vizsgázni a pácienseimnél s legnagyobb meglepetésemre nagyon jól fogadták s hamar megszokták eztafajta tájékoztatói rendszert.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Gyors, felhasználóbarát, jól átlátható, logikus, szabadon használható, hamar megtanulható program. Nem tudom enélkül hogy lehetett volna átvészelni az eddigi járványt s a telemedicina térhódítását. Nagyon megszerettem, hamar megszoktam s nagyon jól illik a gondolkodásmódomhoz.:-)

 • Dr. Barta LászlóBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.03.19.

  “A NetDoktornak köszönhetően a Covid-19 járvány alatt is biztonságban eltudtam látni a betegeimet, minden dokumentumot egy gombnyomással továbbíthattam a pácienseim e-mail címére.”

 • Dr. Kovács AnnaBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.04.29.

  A NetDoktorra való áttérés egy új számitépet igényelt. Kezdettől fogva segitséget kaptam az új program megtanulásához és a használat során felmerülő problémák megoldásához . Igy röviden csak az elégedettségemet fejezem ki,mindennapi munkámat nagyon jól segíti. A program gyors és naprakész.

 • Dr. Bártfay AnikóBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.05.08.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  2020 májusa óta használom a NetDoktor szoftvert háziorvosi munkám során. Ekkor új praxisban kezdtem el dolgozni így nem is volt kérdés hogy már egy modern, a mai kor kihívásaihoz alkalmazkodó, folyamatos fejlesztés alatt álló programot fogok megtanulni.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az átállás nagyon gyorsan egyszerűen megtörtént, minden adatot hiánytalanul átkonvertáltak az új programba. Nagyon örültem hogy nem szükséges még új gépeket is vásárolni mint eddig 4 évente, hiszen a felhő alapú technológiának köszönhetően bármely eszközről használható a program. A cég munkatársai részéről profi és udvarias hozzáállást és segítséget kaptunk, kapunk

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés

  Az asszisztensnőm és én pár napos ismerkedés után könnyen megtanultuk. Tetszik hogy nincs lefagyás, adatfrissítés, adatmentés, gördülékenyen és biztonságosan használható.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  A legtöbb kérésünk, problémánk idővel megoldódott, a Dericom munkatársai abszolút segítőkészek és rugalmasak.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A felhőalapúságból adódóan nem kell frissíteni, szabadság alatt is tudok jelentéseket készíteni. Láthatom mi történik a rendelőben, a helyettesítés is sokkal kényelmesebb, a beteg lakásáról. A mobiltelefonom segítségével elérem az összes adatot, tudok az EESZT-be receptet írni.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Egy gördülékenyen működő, bitonságos, fejlődőképes szoftver nagyon megkönnyíti az életünket, örülök hogy választottam a NetDoktort.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Még nem használok ki minden lehetőséget melyet a program lehetővé tesz viszont a mai helyzethez igazodva a táv-kommunikációs lehetőségeket szeretném fejleszteni.

 • Dr. Szűcs MártonBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.06.17.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A rendelőnk összes orvosa egységesen tért át a szoftverre, így a helyettesítés könnyebben megoldható. Nagy előny, hogy internet alapú és bárhonnan elérhető.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem kellett infrastruktúrát fejleszteni.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Kaptunk oktatást a cégtől csoportos és egyedi formában, így csak apróbb fennakadások voltak néhány funkció használatakor.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Mivel jól személyre szabható a program, külön kérésem nem volt.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A legfontosabb, hogy internet alapú, amióta mobil token is van, sokkal könnyebb az EESZT bejelentkezés.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Gyorsan és hatékonyan segítenek.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Orvosbarát szoftver, rugalmasan alakítható.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Jelenleg nem tudok ilyet.

 • Dr. Szkenderovics KárolyBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2018.01.29.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Egyértelműen az online rendszer miatt.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  A kezdeti nehézségek után mára kiforrott lett a NetDoktor rendszere. A szoftver sokoldalú, például beépített sablonok segítik a munkámat. Folyamatosan kapcsolatban állok a fejlesztőkkel, akik nyitottak a javaslataimra, persze a fejlesztések végrehajtása nem mindig megy azonnal.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Elégedett vagyok a szoftverrel, legnagyobb előnyének az online elérést tartom, mely elsősorban a helyettesítések alkalmával hasznos számomra. Mobiltelefonról nem használom a NetDoktort, de ez az én személyes tapasztalataim miatt alakult így. Évekig házhoz jártam, vittem magammal a laptopot. Körülményes és lassú volt a beteg panaszait így felvennem, a rendelőben, segítséggel ez sokkal gördülékenyebben megy . Amennyiben szükséges, persze “online” is ellátom a beteget.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Nagyon korrekt a kapcsolattartóm, segítőkész, mindent meg szokott oldani.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Korábban Praxis Pro-t használtam, ami funkciókban nagyon jó volt, de mára elavult. Az Xdoki nagy hátránya pedig elsősorban az volt, hogy nem online rendszer. Mindent alárendeltem a helyettesítésnek, a NetDoktor segítségével más címen lévő orvos is tud helyettesíteni, így nem az orvosok mennek “idegen” rendelőbe, hanem a betegek érkeznek egy másik helyszínre a helyettesítések alkalmával. Az előző rendszerekkel szinte lehetetlen volt az adminisztráció helyettesítések alkalmával, rengeteg plusz munkát jelentett az adatok rögzítése a rendelés után.

 • Dr. Zsuffa János AndrásBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.09.30.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Több mint 10 éven át használtam a PraxisProt, amelyet nagyon kedveltem, de az EESZT miatt muszáj volt váltani. Az adatkonvertálás relatíve zökkenőmentes volt. Leginkább a régi típusú mobiltelefonról az okostelefonra történő váltáshoz tudnám hasonlítani az átállást: teljesen új dimenziók nyíltak meg.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nagyobb méretű monitorokat kellett vásárolnom.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Mivel a helyettesítések során már használtam a programot, hasznos oktató videókat találtam a neten, nem volt különösebb nehézség.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés

  Ez teljesen eltérő, de a felhőalapúság (a COVID helyzettől függetlenül is) hatalmas könnyebbség mindannyiunk számára.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  A legtöbb kérésünk, problémánk idővel megoldódott, a Dericom munkatársai abszolút segítőkészek és rugalmasak.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A felhőalapúságból adódóan nem kell frissíteni, szabadság alatt is tudok jelentéseket készíteni. Láthatom mi történik a rendelőben, a helyettesítés is sokkal kényelmesebb, a beteg lakásáról. A mobiltelefonom segítségével elérem az összes adatot, tudok az EESZT-be receptet írni.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Amióta dedikált kapcsolattartónk van, sokat javult kommunikáció minősége.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Valóban az orvosok és asszisztensek hétköznapi munkáját könnyíti meg a Netdoktor; érezhető, hogy a program értünk van.

 • Dr. Morava RékaBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.06.11.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Egy modernebb, otthonról-vagy bárhonnan elérhető rendszert kerestem.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Igazából csak egy nyomtatót kellett beszereznem.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A NetDoktor kellett megtanulni, amiben segítettek a Dericom Kft munkatársa. Minden beállítást, igazítást a Dericom Kft. support csapata végzett.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés

  Az én asszisztensem és írnokom nagyon hamar elsajátították a program működését.A sablonok megismerésére és azoknak a megfelelő használatára még nem jutott időnk.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Igen voltak személyre szabott kéréseink szerettük volna,hogy a területi beutalók szerepeljenek az alapértelmezett listában. Ezt a Dericom Kft. munkatársa pillanatok alatt beállította.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A NetDoktor egy modern szoftver ami megfelel a kor és a jelen helyzet elvárásainak és mindezek mellett felhasználóbarát, szép a kivitelezés-megjelenés. Teljes mértékben kiszolgálja az igényeinket.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  A Dericom Kft. szoftvereit a hatékony háttértámogtás és az ötletességet jellemzi.

 • Dr. Pető IstvánBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.01.13.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Mindenképpen szerettem volna a legújabb programra áttérni a korábbiról, melyet bárhol tudok használni, ahol van internetes hozzáférés. Kolléganőnél láttam a programot, és nagyon megtetszett.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  A háziorvosi rendelőnk közös internetet használt, mely nem bírta el a NetDoktor igényeit, emiatt vásároltam egy mobilinternet hozzáférést, mellyel a sebességgel kapcsolatos problémák azonnal megszűntek. A jobb átláthatóság miatt az asszisztensem kapott még egy nagyobb monitort.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A nyomtatással volt probléma, melyet távsegítséggel gyorsan orvosoltunk.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Asszisztensem kb. 2 hét alatt minden számára szükséges funkciót megtanult kezelni, nekem is kb. ennyi időre volt szükségem, hogy teljes biztonsággal tudjam használni a programot. Nagyon jól fogadtuk az új programot, és a betegeknek is tetszik.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Ipad-re szerettem volna a NetDoktor Orvos alkalmazást, melyre ígéretet kaptam.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A rendelői számítógéptől való függetlenség, a mobiltelefonról történő receptfelírás nagyban megkönnyíti orvosi munkámat.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Rendkívül segítőkészek, és nagyon jó a problémamegoldó készségük.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Ez a program nemcsak megkönnyíti, de szórakoztatóvá is teszi a rendelést, mivel mindent pár kattintással meg tudok oldani. Az EESZT-ben való leletböngészés is nagyon fel tudja gyorsítani a rendelést.

 • Dr. Gergely EditBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.04.23.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Egy másik rendelőben történt helyettesítéskor találkoztam először a programmal, illetve annak elődjével. Jól átláthatónak, praktikusnak tűnt, ezért kerestem fel Önöket.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  A számítógép parkunk alapvetően megfelelt a program követelményeinek.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Egy új, az addig használthoz képest merőben más, meglehetősen összetett program elsajátítása már önmagában is nehéz, elég sok időt, gyakorlást igényelt. Kétszer is kaptunk személyes bemutatót ismertetőt és egyszer pedig az éles kezdéskor egy egész napos személyes segítséget.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Igen előnyös, hogy nincs a program egy konkrét géphez kötve, bárhonnan beléphetek, ellentétben a Viktória programmal. Pozitív, hogy egy időben dolgozhatok egy páciens lapján belül az asszisztensemmel.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Az ügyfélszolgálat minden alkalommal készséges, igyekeznek elhárítani az akut problémát, legtöbbször sikerrel.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Az alapprogramon kívül csak a levelezőprogramot és a számlázót veszem igénybe, azokkal nincs különösebb problémám. A telefononos NetDoktor orvos applikáció kifejezetten hasznos, bár a diktafon funkciót a kezdeti akadozások miatt nem tudtam “megszeretni”, emiatt nem is használom. Összefoglalva: ez a komplex program nagyban megkönnyíti a munkánkat! Köszönjük!

 • Dr. Zarándi IldikóBudapest – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.04.30.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Az előző program Windows alapú volt. és nem működött egyszerre az orvos és nővér gépen.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  A meglévő infrastruktúra elég volt, nem volt szükség új eszközök beszerzésére.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Meg kellett tanulni az új menürendszert. A konvertálsból adódó problémákat a kapcsolattartónk segítségével sikerült megoldani.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az asszisztensem és én dolgozunk a programmal, nekünk 1-2 hónap kellett a megtanulásához, biztonságos, rutinos kezeléshez. Egyik kolléganőm már a NetDoktort használja, rutinosak nagyon jól tudják használni.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Igen, voltak személyre szabott kéréseink, de a kapcsolattartón mindent megoldott.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A NetDoktor egy kiváló online program, remek funkciókat építettek bele, felhasználóbarát, gyors, pontos, jól működik.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Nagyon rendes az ügyfélszolgálat, mindig segítenek és ha kell és visszahívnak.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  A NetDoktor egy megbízható, jól használható medikai szoftver. A Dericom Kft. munkatársai segítőkészek, orvosszakmai szempontból is folyamatosan tökéletesítik a programot, ez nagyon fontos a mindennapi munkánk során.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Meg vagyok elégedve, nincs új javaslatom.

 • Dr. Kiss Sarolta / Szilágyi Hedvig asszisztensBudapest – felnőtt körzet

  Átállás: 2018.04.03.

  Anyukám az orvos én asszisztensként segítem a mindennapi munkáját. A Dericom kft-vel 15 éve állunk kapcsolatban.  Egyértelmű volt a választás az online programmal semmi nem tud versenyezni.

  Örülök, hogy átléptünk a NetDoktorra azóta az üzemorvosi szoftverét is használom, nagyon jó a rendszer. Maximálisan elégedett vagyok a kapcsolattartómmal.

  Otthonról vagy a páciens lakásáról is könnyedén feltudjuk küldeni az EESZT-be a páciensek receptjeit.

 • Dr. Berényi AnikóBudapest – gyerek háziorvos

  Átállás: 2020.10.01.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A Netdoktort már beüzemelték a praxisban, amit átvettem és a kollégák ezt használták teljes megelégedettséggel. A Házi Gyermekorvosok Egyesülete kongresszuson is hallottam előadást a NetDoktorról. Az elhangozz információk között az otthonról – bárhonnan elérhetősége volt a legszimpatikusabb.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Semmilyen fejlesztést nem kellett a rendelőben véghezvinnem. Itthon laptopot használok.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A Dericomtól gyors és hatékony segítséget kaptam, az átállás előtt már a helyettesítés regisztrálásában is.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A kollégák közül kettőt helyettesítettem, mivel már ők használták a szoftvert, az asszisztensek is gördülékenyen ment a rendelés.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Személyre szabott kérésünk nem igazán volt, elfogadtuk a javasolt alapbeállításokat.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Korábban (gyakorlatok során) kórházi szoftvert használtam (Medsol) – lényegesen régebbi változat, nem igazán hasonlítható a Netdoktorhoz.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Az ügyfélszolgálattal meg vagyunk elégedve, a távsegítség gyakran jól tud jönni. Hatékonyan az együttműködik.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Ha jó a hardware és a hálózattal sincs probléma, kifogástalanul használható a NetDoktor akár egy pörgős háziorvosi rendelésen is. Otthonról is kiegészíthetjük a munkánkat vele most a járvány alatt ez nagyon megnyugtató az egészségügyben dolgozók számára, hiszen rengetegen kényszerűlnek otthoni munkavégzésre.

 • Dr. Kutas Katalin / Heffler Enikő asszisztenseBudapest – gyermek háziorvos

  Átállás: 2020.06.22.

  Miért választotta a NetDoktort?

  A NetDoktor mellet internet alapú működése és bővíthető extra funkciói mellett döntöttem.

  Heffer Enikő – asszisztens

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Az EESZT-gyors kapcsolódása és az internet alapúság által biztosított lehetőségek kihasználása, a helyszíntől való kötetlenség az, ami a legnagyobb segítséget nyújtja számomra.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Teljes mértékben elégedett vagyok a supporttal, kiemelném a gyorsaságot és a rendelkezésre állást, a kollégák mindig felveszik a telefont és egyből tudnak segíteni.

 • Dr. Kutnyánszky ValériaBükkösd – vegyes praxis

  Átállás: 2020.03.02.

  Azért döntöttem a NetDoktor mellett mert ez már a jövő- nálunk mindhárman (2 ápoló) egymástól függetlenül használjuk folyamatosan, nincs főgép,nem kell hálózatban lennünk. Bárhonnan be tudok lépni,akár Indonéziából is, bármilyen eszközön (TAB,mobiltelefon). Az ápolónőm otthonról is betud lépni a programba. Az EESZTt bárhonnan bármikor elérhetem, a másik hatalmas előny, hogy nem kell menteni 1-2 naponta, mert a NetDoktor automatikusan folyamatosan ment a felhőbe mindent. A szoftverváltás nem igényelt fejlesztést.

  Az előző szolgáltatótól az adatok átkonvertálása akadozott, pedig az előző szolgáltató nagyon készséges volt,csak nem keresték meg. A Visual SZOLGA szoftverből a Nucleusra az áttérés nehezebb volt, mert csak komoly összeg befizetés után engedtek el, akkor is nehezítették az adatátadást. A NetDokorra váltást Jól fogadták a kollégák, hamar átálltunk, csak az adatátvétel volt nagyon nehézkes, de a mienk egyedi eset volt. A  Dericom Kft. mindig készségesen segítettek és személyre alakították és alakítják a NetDoktort.

  A nucleustól jöttem,az is jó volt-de előnyök: automatikus folyamatos mentés a felhőbe, bárhonnan,bármilyen eszközről tudom használni, sok automata sablon van-panasz,státusz,nyomtatványok, gyógyszerek stb., Be lehet lépni személyivel, vagy TOKEn-el, (szolgába csak személyivel-ilyen van az ügyeleten) van hangrögzítő, minden dokumentumot (fényképeket amiket én készítek,TEEKG, ABPM, Holter, táblázatokat) be tudom emelni a beteg dokumentációjába. Beteg Applikációval kommunikáció-oda vissza egyszerű (leletek, tanács,fényképek stb)Ügyfélszolgálat készséges,segítőkész. A NetDoktor egy nagyon praktikus, folyamatosan fejlődő szoftver és alkalmazkodik az előírásokhoz, és körülményekhez-segítve a munkánkat.

 • Dr. Kutnyánszky ValériaBükkösd – vegyes praxis

  Azért döntöttem a NetDoktor mellett mert ez már a jövő- nálunk mindhárman (2 ápoló) egymástól függetlenül használjuk folyamatosan, nincs főgép,nem kell hálózatban lennünk. Bárhonnan be tudok lépni,akár Indonéziából is, bármilyen eszközön (TAB,mobiltelefon). Az ápolónőm otthonról is betud lépni a programba. Az EESZTt bárhonnan bármikor elérhetem, a másik hatalmas előny, hogy nem kell menteni 1-2 naponta, mert a NetDoktor automatikusan folyamatosan ment a felhőbe mindent. A szoftverváltás nem igényelt fejlesztést.

  Az előző szolgáltatótól az adatok átkonvertálása akadozott, pedig az előző szolgáltató nagyon készséges volt,csak nem keresték meg. A Visual SZOLGA szoftverből a Nucleusra az áttérés nehezebb volt, mert csak komoly összeg befizetés után engedtek el, akkor is nehezítették az adatátadást. A NetDokorra váltást Jól fogadták a kollégák, hamar átálltunk, csak az adatátvétel volt nagyon nehézkes, de a mienk egyedi eset volt. A  Dericom Kft. mindig készségesen segítettek és személyre alakították és alakítják a NetDoktort.

  A nucleustól jöttem,az is jó volt-de előnyök: automatikus folyamatos mentés a felhőbe, bárhonnan,bármilyen eszközről tudom használni, sok automata sablon van-panasz,státusz,nyomtatványok, gyógyszerek stb., Be lehet lépni személyivel, vagy TOKEn-el, (szolgába csak személyivel-ilyen van az ügyeleten) van hangrögzítő, minden dokumentumot (fényképeket amiket én készítek,TEEKG, ABPM, Holter, táblázatokat) be tudom emelni a beteg dokumentációjába. Beteg Applikációval kommunikáció-oda vissza egyszerű (leletek, tanács,fényképek stb)Ügyfélszolgálat készséges,segítőkész. A NetDoktor egy nagyon praktikus, folyamatosan fejlődő szoftver és alkalmazkodik az előírásokhoz, és körülményekhez-segítve a munkánkat.

 • Dr. Czifra ÁrpádDebrecen - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2018.09.10.

  Miért választotta a NetDoktort?

   Az előző rendszer nem volt túlságosan megbízható, nem frissítették megfelelően. Hátránya volt még, hogy csak egy gépen használhattuk, az asszisztenssel nem tudtunk párhuzamosan dolgozni. Régóta foglalkoztatnak az online szoftverek, mivel a felhasználóknak nem kell a technikai részletekkel foglalkozniuk, kevesebb informatikai probléma terheli őket, ráadásul a segítségnyújtás is egyszerűbb a számukra. 

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  A szoftverváltásnál voltak nehézségek, az első 1-2 hónap döcögős volt.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Kiemelném az Orvos applikáció szkenner funkcióját, illetve a dokumentumok mobilitását. A páciensek dokumentumai, központi helyen érhetők el, rendszerezetten. A jól szervezett dokumentum rendező teljes egészében kiváltja a hagyományos, fiókos adminisztrációt. Az EESZT kapcsolódás remekül működik, könnyű letölteni leleteket, figyelemmel kísérni gyógyszereket (pl. felírás, lejárat, kiváltás dátuma). A statisztikai rész is stabilan működik már, szűrhető például, hogy hány beteg szed 1 bizonyos gyógyszert, ki járt a rendelésen 1 hónapnál régebben stb. Szintén hasznosnak találom a Kommunikációs Modult, hiszen sok beteg e-mailezik, a fiatalok pláne.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Az előző rendszernél szinte elérhetetlen volt a támogatás, a szoftveres problémákat távolról nehezen tudták megoldani. A felhasználó informatikai tudásától függött sok minden. A DeriCom Kft. munkatársai mindig elérhetőek, emellett az ‘írásos’ hibabejelentés is jól működik. Meglepően gyorsan reagálnak, akár aznap megoldják a problémát. NetDoktort használó kollégáim szerint is kiemelten jó a support. 

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  A fő erősség az online koncepció, a felhasználónak csak a böngészőjét kell tudnia használni, annak is ajánlott, aki jobban, annak is, aki kevésbé ért a számítógépekhez. A környezet felhasználóbarát, a használatához azonban mindenképpen szükséges internet elérés. Nem bízunk semmit a véletlenre, vezetékes internettel és mobilnettel is rendelkezünk annak érdekében, hogy a kisebb internet kimaradásokat kezelni tudjuk. Mindez egyáltalán nem számít plusz költségnek napjainkban, hiszen ha valaki nem online rendszert használ, neki is ugyanúgy szüksége van stabil internet kapcsolatra az EESZT csatlakozás miatt. Kollégáim gyakran érdeklődnek a szoftverről, leginkább az online elérés lehetősége foglalkoztatja őket.

 • Dr. Farkas GyulaDebrecen - felnőtt körzet

  Átállás: 2018.06.28.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A NeDoktor előtt MedMaxPro-t használtunk. Azzal is meg voltunk elégedve, de a NetDoktor esetében jól hangzott az online adattárolás (nem kell szerver) és a rugalmasabb elérhetőség.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Az internet lassúsága miatt eleinte nehézségeink támadtak, annak rendezése óta minden jól működik. Beszereztünk új számítógépeket, de a NetDoktor a régebbi eszközökön is jól működik

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A nehézség az új felület megszokásából adódott, illeve a nyomtatóbeállítás ami mostanra rendeződött.Az idők folyamán az e-recept felküldése is sokat egyszerűsödött.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Pár hét eltelte után már csak elvétve volt olyan kérdés, teendő amihez segítséget kellett kérnünk.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Voltak a felhasználói felületek beállításával kapcsolatos kérések, amikben segítettek, illetve a beállítás megismerése óta már magunknak állítjuk az oldalak információtartalmát.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Az online adattárolás az online elérhetőség, a mobil token belépés, az EESZT könnyű használata.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Abszolút segítőkészek, elérhetőek, a kommunikáció ill. segítségnyújtás udvarias, lényegre törő, hatékony.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Az online adattárolás és a rendszer rugalmas elérhetősége, a képernyőn látott információtartalom széles határok között változtathatósága.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?Beszédfelismerő érdekelne, illetve hanggal történő vezérlés.

 • Dr. Tóth KatalinDunakeszi - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.12.02.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Alapvetően azért választottam a NetDoktort, mert az interneten érem el a szoftvert, használata nem géphez kötött. Az otthoni betegellátás a COVID-19 járvány idején rengeteget segít.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

   A korábbi szoftver szolgáltatóval voltak problémák az adatok átadásakor, azóta sem tudjuk elérni régebbi adatainkat, a frissebbekkel szerencsére nincs gond az EESZT rendszere miatt. Az első 1-2 nap nehéz volt, néhány funkció teljesen más az előző szoftverhez képest. Ha az ember agya egyszer átáll, minden megy magától.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

   A supportos kollégák kedvesek és segítőkészek. Hatékony, hogy távoli asztalról belépnek a szoftverbe, gyakorlatilag mindent megoldanak.

   Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Rendelkezünk Erodium betegbehívó rendszerrel is, ami a NetDoktorral egységként működik, ilyen lehetőséget nem kínált a korábbi szoftverünk. További pozitívum, hogy könnyű a jelentés küldés, mindig naprakész, nem kell frissítenem.

 • Dr. Békássy SzabolcsDunavarsány - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2018.11.26.

  Egyértelműen a felhő alapú adatbázistárolás, és a szoftver webböngészőből történő elérésének köszönhető mobilitás miatt döntöttem a váltás mellett, hiszen tevékenységemet több telephelyen végzem egyidejűleg.

  Az új szoftverre történő áttérés egyáltalán nem igényelt infrastruktúra fejlesztést. A háziorvosi munka igen nagy részét a háziorvosi szoftverekbe történő adatrögzítés teszi ki, mely egy idő után természetes módon automatizmusok útján működik. Szoftverváltás során az új felhasználói környezetre történő átlállás természetes módon kisebb nehézségeket, az adminisztráció lassulását jelenthetik. Az új informatikai környezethez történő alkalmazkodásban a Dericom munkatársai készségesen rendelkezésünkre álltak telefon és számítógépes távelérés útján egyaránt.

  A program felhasználóbarát mivoltának köszönhetően kollégáim könnyedén elsajátították a program használatát, pár nap alatt fennakadások nélkül folytatódhatott a megszokott ritmusban a rendelés. A felhasználói felület egyszerű kezelhetőségének köszönhetően pár hét elteltével már dinamikusabbá is vált az ügykezelés.

  A program használata során folyamatos fejleszési igényekkel éltünk, melyeket a lehető legrövidebb időn belül a Dericom szakemberei megvalósítottak.

  Miért javasolná az ERODIUMot használó orvosoknak a NetDoktort?

  Az Erodium és a NetDoktor illesztésének köszönhetően felhasználóbarát módon, egy felületen kezelhetőek az Erodium bizonyos funkciói, illetve a NetDoktor adatbázisa. Bizonyos funkciók automatikus integrációjára is lehetőséget biztosít a két szoftver közös illesztése.

 • Dr. Pityi Imre LászlóÉrd – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.02.18.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A felhő alapú szolgáltatás miatt. Ez lehetővé tette távmunkában dolgozó adminisztrátor bevonását a munkába. Persze az is nagyon jó, hogy bárhol ott folytathatom a munkát ahol abbahagytam. Számomra fontos a platform függetlenség is.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Semmilyen plusz beruházásra nem volt szükség.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A helyettesítő kollegákból pl. ez érezhető ellenállást vált ki. Személyes véleményem: gyorsan átlátható, sallang mentes program. Nagyon jó irány.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A rendelés menete, üteme kb. 3 hónap után kezdett hasonlítani a váltás előttihez.

 • Dr. Szőke Attila / Juhászné Csoma Ildikó asszisztensFelsőtárkány – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.05.06.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Korábban a TDR6 programot használtuk, azonban az nem volt EESZT kompatibilis, így váltottunk a PraxiDoc Plus-ra, – ami pedig mint később kiderült, – nem felelt meg az igényeinknek. Következő szoftverként a MedMaxPro-t szerettük volna használni, azonban a DeriCom Kft. a korszerűbb technológia miatt a NetDoktor rendszerét javasolta.

  Juhászné Csoma Ildikó – asszisztens

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Az első szoftverről való áttéréskor nagyon sok adat elveszett. Amikor a NetDoktorra váltottunk, szerencsére minden korábbi adatot láttunk, viszont a legelső szoftverből még mindig egyesével kell áthoznunk dolgokat.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Nagyon elégedett vagyok a rendszerrel. Nem én dolgozom a programért, hanem a program dolgozik értem. A beépített sablonok, valamint a gyógyszer, panasz, javaslat és beutaló funkció lehetőségei nagyban megkönnyítik a munkámat. Hasznos megoldásnak tartom, hogy a betegkarton megnyitása nélkül is látom a páciens főbb adatait, illetve előzményeit. Rengeteg előnnyel jár, hogy nem vagyunk számítógépeinkhez kötve. Szőke Doktor Úr például tableten is használja a NetDoktort, én pedig mobilommal, a NetDoktor Orvos app segítségével fotózok sérüléseket, szkennelek dokumentumokat stb. A fiatal betegek is élnek a technika nyújtotta lehetőségekkel, előszeretettel használják a NetDoktor Páciens applikációt, mely segítségével időpontot kérnek. A NetDoktor rendszerét szívesen ajánlom másoknak is.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  NetDoktoros indulásunkat egy rövid bemutató előzte meg, ahol ismertették a program főbb funkcióit. Használat közben persze felmerültek kérdéseink, de a supportos kollégák közül mindenki kedvesen és előzékenyen segített. Állandó kapcsolattartónkkal nagyon elégedett vagyok.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Hosszú lenne felsorolni, a NetDoktor minőségi javulást hozott munkánkba.

 • Dr. Medical-Provisor Központi Orvosi Ügyelet Kft.Halásztelek – orvosi ügyelet

  Átállás: 2020.07.31.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Az új orvosi ügyeleti telephelyre keresünk olyan orvosi programot, ami jól működik, és kellően modern. A régebbi ügyeleti telephelyek orvosi programjaival sok gond volt. Időszerűvé vált egységesíteni mindenhol.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  A részünkről nem igényelt fejlesztést.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor

  Nem voltak nehézségek mivel mindenről kellően tájékoztattak, és mindenben segítettek.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Kíváncsian várták, a szoftverváltásból adódó előítéletekkel, a korábbi rossz tapasztalatok alapján. A NetDoktort gyorsan megszerették, kellemesen csalódtak..

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Voltak személyre szabott kéréseink, mindent egyeztettünk a Dercom Kft. munkatársaival, és ezek mind beállításra kerültek.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A távoli elérés bárhonnan bármikor. Személyre szabható profil és felület, Nagyon részletes, átgondolt program. Egyszerű, könnyű használat.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Teljesen elégedett vagyok, mind a személyi asszisztenssel, mind a telefonos ügyelettel.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  A NetDoktor egy modern, jól használható, egyszerűen kezelhető szoftver.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  A NetDoktroban számunkra nincs ami hiányozna.

 • Dr. Kováts GyörgyHimesháza - felnőzz háziorvos

  Átállás: 2018.12.03.

  Miért választotta a NetDoktort?

  A DeriCom Kft.-vel az évek során kialakult bizalmi kapcsolat, illetve az informatikai teendők alóli mentesülés voltak számomra a fő érvek a NetDoktor mellett.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  A szoftverváltás korrekt és hibamentes volt, mondhatni tökéletes szervezés mellett.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  A gyors elérhetőség fontos szempont számomra, illetve a mentés és a karbantartás kényelmetlenségeivel sem kell többé szembenéznem.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?A supportos kollégák korrektek, mindig elérhetőek, és mindig találnak megoldást a problémáimra.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  A sebesség az, amiben a legnagyobb változást tapasztaltam, pillanatok alatt tudok váltani ellátási részt, olyan mintha egy könyvet lapozgatnék.

 • Dr. Barkaszi SándorKocsord - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.07.08.

  Korábban a Visual X rendszerét használtuk, viszont az elmaradó fejlesztések miatt új program bevezetésén gondolkodtunk. Egy előadáson találkoztam Horváth Lajossal, a DeriCom Kft. Ügyvezetőjével, aki bemutatta a NetDoktor működését. Megtetszett nekünk a lehetőség, – különösen az okos eszközökről való elérhetőség miatt, – így váltunk végülis NetDoktor felhasználókká. 

  Sokat segít, hogy vényíráskor lehetőségem van a szakorvosi javaslat másolására, így nem kell egyesével felvinnem azt minden gyógyszernél. A Közgyógy adatok kitöltése szintén egyszerűsíti a gyógyszer adminisztrációt, mivel azután jelzi a rendszer, ha egy készítmény közgyógyra is kiváltható. Minden egy gombnyomásnyira van, minél több adatot viszek fel, annál okosabb lesz a program. A NetDoktor szinte teljesen kiváltotta a kézi adminisztrációt, csak a táppénzes naplót muszáj úgy is vezetnünk. Nagyon szeretem a NetDoktor rendszerét, bátran ajánlom másoknak is.

  Kiemelt kapcsolattartónk munkájával nagyon elégedett vagyok.

  Ahogy mondani szokás, a jót könnyű megszokni. A régi szoftvert is szerettem, de az új nagyságrendekkel jobb.

 • Dr. Kovács Eszter TeodóraKomló - Felnőtt háziorvos

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Már régóta szerettem volna egy jó, felhasználóbarát programra áttérni, a NetDoktor-ról hallottak és látottak kedvezőek voltak.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Az infrastruktúra adott volt.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az előző informatikai cégtől való eljövetel nem volt zökkenőmentes, az adatáthozatalt megnehezítették.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Izgalommal vártuk a váltást. 3-4 hét kellett a gördülékenységhez.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Igen. Sok kérésünkre rövid időn belül választ kaptunk, de van még olyan, ami szerintünk a munkánkat segítené, de azt a választ kaptuk, hogy informatikailag nehéz lenne megoldani.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Pozitívumok az előző programhoz képest:

  - gyorsabb

  - áttekithetőbb

  - az EESZT-hez való kapcsolódás problémamentes

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  A kezdeti nehézségekben nagyon sokat jelentett nekünk Hunyás Attila türelme, számunkra rögtön érthető magyarázata. Horváth Gergely szintén jó segítségünk a felmerülő problémáinkban.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Naprakészség.

  Mindezek mellett elégedettek vagyunk, és örülünk a váltásnak.

 • Dr. Jazbinsek BeátaKomló - Felnőtt praxis

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Mert számtalan problémám volt az előző programmal, úgy éreztem nem alkalmazkodik a megváltozott helyzethez.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Semmilyenre, ill. az internet fel és letöltési sebessége miatt szolgáltatót váltottunk.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  22 éve használtuk a megelőző programot, döcögő volta ellenére azt már megszoktuk. Itt minden más, még mindig nem ismerjük teljesen, de segítséget mindig kaptunk, ha elakadtunk.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Kollégáim jól fogadták az új programot. Ők fiatalok, könnyebben tudtak váltani, de 2.3 hét az kellett az átálláshoz.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Igen, voltak személyre szabott kérdéseink. Minden esetben kaptunk segítséget, ill. Dr. Kovács Teodóra kolléganőm sok esetben segített bennünket a program használatában.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Elsődleges előnyét abban látom ennek a programnak, hogy szélesebb a külkapcsolata:-a betegek a programban e-mailen keresztül kérdezhetnek és ugyanitt válaszolhatunk is a páciens appon keresztül,-a program az otthoni számítógépről is elérhető, ha elfelejtettünk valamit, vagy időközben hívás jött, bármikor elérhető,-maga a látott kép testre szabható,-a fertőző beteg be,ki jelentés egyszerűbben megy szintén a programból, -a jogosítvány meghosszabbítása egyből felkerül az elektronikus térbe. Jó lenne ha a halottvizsgálati bizonyítvány is innen felkerülhetne az EHVB-re.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Zömmel zökkenőmentes a kapcsolattartás. Vannak olyan időszakok amikor nehezebb elérni a szolgáltatót, de ez többnyire akkor fordul elő amikor valami nem stimmel az EESZT-vel.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  A program részletesebb megismerése és használata során bizonyára lesznek még kérdéseink, ebben továbbra is igényeljük segítségüket. Az előjegyzési naptár lehetőségeit még nem terjesztettük ki, de a későbbiekben ezt szeretnénk a könnyebb beteg berendelés miatt bevezetni. Nagyon hiányzik a működő képes Savvy EKG integrálása.

 • Dr. Gergely NándorMátészalka - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.09.28.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A fejlesztő csapat orvos tagjaként régóta vártam arra, hogy a fejlesztés során javasolt ötleteinket, javaslatainkat megvalósulni lássuk az új programban. Az informatikus fejlesztők számára időigényes munka volt, mire a MedMaxPro-ban megszokott funkcionalitás a NetDoktorban is megvalósult, de szerencsére ma már minden tökéletesen működik. Ami sokkal vonzóbbá teszi az új programot a MedMaxPro-hoz képest, az a sok-sok új funkció, amit korábbi programban elképzelni sem tudtunk.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Gyakorlatilag semmilyen fejlesztést nem igényelt a programra való átállás, a korábbi hardver eszközeink, nyomtatóink teljesen alkalmasak a program futtatására.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Természetesen minden új dolog először idegennek tűnik. A teszt környezetben azonban lehetőségünk volt használni a program minden funkcióját jóval az átállás előtt, nem éles helyzetben, a saját beteg adatbázisunkkal. Mindezt otthon, a rendelőtől függetlenül is megtehettük. Az első “éles” napon a DeriCom munkatársa készenlétben állt, és bármivel kapcsolatban kérdésünk, problémánk volt, azonnali segítséget kaptunk.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az Ápolónő többször “fenyegetett” azzal, ha átállunk a programra, Ő felmond. Tette ezt azért, mert egy közel két évvel korábbi átállás során a konvertálás hibája miatt (régebbi verziójú konvertáló programmal történt az adatmigrálás) egy nagyon nehezen használható adatbázist kaptunk, ez Nála mély sebeket ejtett. A több nyomtató használatát segítő kiegészítő applikáció telepítése, és a VIR integrációja után időszerűvé vált a programra való áttérés. Amikor a teszt környezetben az Ápolónő elkezdett gyakorolni, nagyon kellemesen csalódott a programmal kapcsolatban, már-már nem értette, miért is tiltakozott ennyire a programváltás ellen. A váltás előtti gyakorlás lehetősége miatt gyakorlatilag egy-két nap elteltével gördülékenyen ment a mindennapi rendelés.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Annyi kérésünk volt csupán, hogy minél teljesebb legyen az adatbázis konvertálása, ez körülbelül 95%-ban sikeres volt.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Az online elérhetőség, az eszköz és platform függetlenség, az adatbázisokban történő keresési lehetőség nagyszerűsége, a program átláthatósága az aktuális képernyőn, valamint az előzmények, anamnézis áttekinthetősége könnyítik meg elsősorban munkánkat. Hasznos segítség még ezen kívül a Dashboard, az értesítendők listázási lehetősége, a mobilapplikációval történő összekapcsolhatóság, a gyógyszeradagolás alapján történő gyógyszerkészlet kiszámolása, a Koronavírus Regiszter integrálása, továbbá a saját rendelőből megoldható helyettesítés lehetősége. Az előbb említetteken kívül még nagyon sok olyan apróságot tartalmaz a szoftver, amit nem lenne egyszerű felsorolni.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Maximális elismerésem a csapatnak, rendkívül segítőkészek, nyitottak a problémákkal szemben. Két kollégával van szorosabb kapcsolatom, nagyra értékelem az önzetlen segítségüket, tanácsaikat! A javaslatokat, észrevételeket maximálisan figyelembe veszik, igyekeznek azokat minél előbb beépíteni a soron következő frissítésekbe.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Nagyon innovatívak, előrelátóak, a DeriComnál, a kor műszaki lehetőségeit nagyszerűen kihasználják a rendszereik.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Rendszeresen visszajelzem a programmal kapcsolatos kisebb-nagyobb észrevételeket, javaslatokat, ezt most nem részletezném. A céggel kapcsolatban annyit javasolnék, hogy maradjon meg ez a fejlődési irány, igényesség az új lehetőségek felé, továbbá a felhasználóbarát ügyfélszolgálat.

 • Dr. Molnár ImreMiskolc - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.09.04.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Azért mert a NetDoktor nem csak asztali számítógépen hanem tényleg az összes eszközön elérhető és az adatvesztés is kizárva.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

   A NetDoktorhoz nem szükséges semmilyen infrastruktúra fejlesztés mert egy böngészőn keresztül elérhető.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Bárhol, bármikor, bármilyen eszközön tudom használni, és ez nem csak egy jól megfogalmazott reklámszöveg.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Mint a NetDoktorhoz tartozó szolgáltatást teljes mértékben megfelelőnek tartom a Dericom Kft. support támogatását.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Magam a programmal a háziorvosi rendelőben és a magánrendelőben egyaránt elégedett vagyok. Ha hiányosságot érzek, az asszisztenseim megmutatják, mit nem tanultam, gyakoroltam még.

 • Dr. Magyar ErzsébetMiskolc - gyermek háziorvos

  Átállás: 2021.02.02.

  Tisztelt Igazgató úr!

  Ezt a levelet legalább tizenötször megírtam már gondolatban.

  Amióta a Covid elindult valahogy anélkül jönnek a következő problémák, hogy a legtöbbet le lehetne zárni. Ez most sincs másként. Egy dolog ami nagyon fontos az új program.

  Ezt az egyet biztosan, tudom, hogy nagyon jó döntést hoztunk! Ettől már csak az lett volna szerencsésebb, ha hamarabb tértünk volna át!

  Azt is korábban szerettem volna megköszönni, hogy a számunkra lényeges gyermekgyógyászati dokumentációban fontos változtatások bekerültek a rendszerbe!

  Nemkülönben az a segítség amit szinte pillanatok alatt megkaptuk az ukrán gyerekek ellátásához igen sokat jelent! Korrekt módon, a szabályoknak megfelelően tudjuk az adatokat használni.Amikor váltjuk egymást tudjuk követni az előzményeket, hálás köszönet az adatokat tárolásáért is!

  Nem tudom mennyire értékelik a kollégák ennek az utóbbinak lényegét elemét , de ha találkoznak majd egy “kék halállal“ ( mint mi most ezen a héten), akkor igen jól fog esni az, hogy egy új eszközzel folytatni lehet és nem kell infarktust kapni.

  Szeretnénk Boldog Húsvétot kívánni önnek családjának, munkatársainak.

  Dr. Magyar Erzsébet

 • Dr. Hajdú GabriellaMiskolc - Gyermekorvosi rendelő

  1. Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Az adminisztrációs terhek növekedésével a Netdoktor előtt használt szoftver több területen nem tudta kiszolgálni az igényeket: közvetlen OSZIR és miniHIS elérés, leletküldés a beteg számára, illetve igazolások kiküldése (ez a gyermekorvosi rendelőkben naponta tömegesen fordul elő) emailben. Ezek indítottak el a szoftvercsere felé. És a lehetőségek feltérképezése kapcsán derült ki számomra, hogy létezik web-alapú program, ami bárhonnan, bármiről, bármikor elérhető. Amivel ráadásul az asszisztensnőmmel egyszerre is könnyedén tudunk dolgozni. És ráadásul ez a program lehetővé teszi a beteg (szülő) által küldött leletek, fotók, tüneti naplók egyszerű rögzítését a páciens kartonjában. Hát ez az gondoltam! Végre valami XXI. századi megoldás! Ráadásul nem kell foglalkozni az adatmentéssel, tárolással, frissítésekkel

  2. Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Csak egy laptopra volt szükség a szimultán munkavégzéshez.

  3. Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Mivel nem vagyunk informatikusok, ezért először ijesztő volt a váltás gondolata, de nagyon csábító a program sokrétűsége. Online bemutatón részletes tájékoztatást kaptunk a program működéséről. A próbakonvertálás segítségével tudtunk gyakorolni a saját adatbázisunkat használva. A gyakorlás során felmerült kérdéseinket összegyűjtve előre egyeztetett időpontban többször konzultáltunk a Netdoktor informatikusaival. Az "éles" munkamehetre történő átálláskor is az informatikussal együtt 3 órát szántunk a program beüzemelésére, részletes beállítására. És már akkor foglaltunk konzultációs időpontokat a működés során felmerülő kérdések tisztázására.

  4. Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az asszisztensnőm nagyon gyorsan megszokta, neki is tetszett és az első naptól gördülékeny volt a rendelés. Az előre foglalt időpontokban a support mindig pontosan keresett és meg tudtuk beszélni a munka során felmerülő kérdéseket.

  5. Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Gyermekorvosként fontos a védőoltások nyilvántartása, illetve a korhoz kötött státuszvizsgálatok rögzítése. Az ezzel kapcsolatos kéréseinket megoldották az informatikusok.

  6. Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Bárhol, bármikor, bármilyen eszközről lehet "rendelni". Mindenben segíti a telemedicinális ellátást. Maximálisan kiszolgálja a praxisközösségi adminisztrációt.

  7 Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Az ügyfélszolgálat jól működik, ha a kapcsolattartónk nem elérhető, akkor visszahív egy épp "felszabaduló" informatikus és igyekszik segíteni.

  8. Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  lsd. 6. pont. Sok modul közül lehet választani, amelyek segítik a munkát, az adminisztrációt, a kommunikációt a páciensekkel. (Rengeteg lehetőséget biztosít, amit nem győzünk kihasználni, mert a rohanó mindennapok mellett nincs időnk kipróbálni, utána nézni.) Folyamatosan fejlesztik és ezekről a fejlesztésekről rendszeresen kapunk hírleveleket, illetve a használattal kapcsolatban részletes útmutatókat.

  9. Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Használjuk az erodium rendszert. Hatalmas segítség lenne, ha az erodiumba érkező igazolás kérvények egy (két) kattintással átkerülnének a beteg kartonjába. (Számunkra igazi rémálom az iskolai és óvodai igazolások tömeges gyártása, ami őszi-téli szezonban akár napi 80-100 igazolást jelent.)

 • Dr. Hintalan ÁdámMiskolc – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2018.09.10.

  Miért választotta a NetDoktort?

  A NetDoktor pozitívuma, hogy nem helyhez kötött, felülete újszerű, változatos, emellett sok lehetőséget kínál. Használata előtt a DeriCom Kft. munkatársaitól demót kértem, ami meggyőző volt.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Jóval összetettebb, mint a korábbi szoftver, amit használtam, a folyamatok kezdetben több lépésből álltak, melyeket folyamatosan optimalizáltak és persze én is rutinosabbá váltam közben. A konvertálás jól ment, nem jelentkezett adatvesztési probléma.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Leghasznosabbnak az EESZT lelet letöltést, illetve a gyógyszer előzmények, – pl. kiváltás dátumának megtekintését – tartom. Előszeretettel használom az anamnézis összefoglalót, mely alapján dátum szerint áttekinthetem, milyen vizsgálatokon jártak pácienseim, mi történt velük korábban. 

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Első osztályú a támogatás. Nagyon jó az online hibajelzési lehetőség, gyorsan válaszolnak, akár visszahívással. Igyekszem kevésszer telefonálni, először megpróbálok magam boldogulni, például a NetDoktor funkcióit bemutató videók segítségével.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Az e-mailes tájékoztatás, leletküldés, illetve a pecsét és aláírás illesztési lehetőség a beutalóra az általam leghasznosabbnak vélt funkciók.

 • Dr. Holczer AttilaMór – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.02.11.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Két éve kezdtem el háziorvosként praktizálni, korábban kórházban dolgoztam. Elődöm Viktória nevű programot használt, amint megláttam tudtam, hogy nem maradhat.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Megörökölt gépeken is szépen futott a Netdoktor, de azóta gépparkot lecseréltem, azóta kifogástalan.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A helyettesítő kollegákból pl. ez érezhető ellenállást vált ki. Személyes véleményem: gyorsan átlátható, sallang mentes program. Nagyon jó irány.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Asszisztensem kezdetben szkeptikus volt, de gyorsan megszerette, részemről első látásra szerelem. A Dericom Kft. munkatársaitól kezdetben napi szinten akár többször is kaptunk segítséget).

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Természetesen több kérésem is volt, nagy részét már meg is valósították, vagy éppen folyamatban van!

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Első háziorvosi szoftver amit használok, kórházban Medsol programmal dolgozom. Legnagyobb pozitívum, hogy bárhol, bármikor, bármilyen eszközről elérhetem, csak internet kell hozzá.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Átlátható, felhasználóbarát, uptodate, bárhonnan elérhető, szuper a háttércsapat.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Mindennapi használat során felmerülő problémákat, esetleges gyorsítási lehetőségeket, kényelmi funkciókat azonnal jelezni szoktam a kapcsolattartó kollégának, aki megbeszéli a csapattal. Ha Ők is úgy látják beépítik a programba. Jelenleg más programot nem is tudnék elképzelni. Mobil applikációt még nem sikerült bevezetnem a praxisban, a COVID mellett ez a következő kihívás!

 • Dr. Kádár Németh KrisztiánNagykovácsi – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.03.26.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  1. A program kiemelten támogatja a minőségi beteggondozást, mert a fontos előzményadatok testre szabhatóan megjeleníthetők.

  2. Az infópanel gyors áttekintést nyújt, kiváló döntéstámogató rendszer!

  3. Az online elérés miatt kiemelten alkalmas a távkonzultációk és a home office ellátás megvalósítására. A betegellátás, adminisztráció akkor végezhető, amikor nekem a legkényelmesebb.

  4. Platformfüggetlen, csak egy böngésző kell hozzá. Linux alatt használom, mert szeretném elkerülni a Windows vendor-lock-int, a kötelező újratelepítéseket, gépfejlesztéseket.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem igényelt infrastruktúra fejlesztést a rendszer bevezetése, használt számítógépeket vásároltam a futtatásához.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Eleinte a nyomtatási megoldások kényelmetlenek voltak. A Dericom meghallgatta kérésemet, és platformfüggetlen nyomtatási megoldást hozott létre. Egy programozó barátom bevonásával egyedi megoldásokat is alkottunk ehhez, melyre azért volt lehetőség, mert a böngésző funkcióit ki tudtuk használni.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Asszisztensemmel pár hónap alatt térképeztük fel az igényeinknek leginkább megfelelő használati trükköket. Sajnos háziorvos kollégáim, akik évtizedek óta más szoftvert használnak, még most is idegenkednek az „újdonság” használatától.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Minden fontos igényemre reagáltak a fejlesztők, ilyenek: nyomtatás kényelmessé tétele, párhuzamos asszisztensi munka támogatása (folyamatban), elektronikus dokumentumküldés (a betegek nagy örömére!)

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Az online elérés a járványban mutatta meg igazi előnyét. A lezárások miatt a rendelői betegforgalom jelentősen visszaesett, viszont a rengeteg telefonos, e-mailes megkeresést folyamatosan menedzselni kell(ett). A NetDoktornak köszönhetően nem szükséges ezek miatt a rendelőbe fölöslegesen beszaladgálnom, vagy a helyetteseimet hívogatnom.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  A hiba/kéréskövető rendszer bevezetése nagyban növelte a hatékonyságot. Minden kérdésemre hamar adekvát választ, megoldást szoktam kapni.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Lásd fentebb. Ezen kívül kiemelném az innovatív szemléletet: szüntelenül olyan új funkciókat, megoldásokat vezetnek be, amelyek még hatékonyabbá, kényelmesebbé, minőségibbé teszik a betegellátást.

 • Dr. Juhász AttilaNagymaros - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.03.25.

  “Korrekt és részletes tájékoztatást kaptam a programmal kapcsolatban a HAOSZ kongresszuson akkor, praktikusnak találtam már első ránézésre. Immár több éve használom a NetDoktort ami mindenképpen ki emeli a többi szoftver közül az webes felület, lehet látni a nyomtatványos előnézetét és könnyű szerkeszthetőséget biztosít a program. Soha nem “fagyott le” a rendszer, megbízhatóan működik. A piacon kapható rendszerek közül kiemelkedő kíváló program a NetDoktor.“

  Járik Zoltánné –asszisztens

  Miért választották a NetDoktort?

  Amiatt, hogy a szoftver internetalapú, bármilyen böngészőben és bármilyen PC-n, tableten és mobiltelefonon használható, így nagy rugalmasságot ad a betegellátásban illetve könnyen hozzáférhetek a pácienseim ellátási adataihoz a rendelőn kívül is. Emellett részletes ismertetőt kaptam Skype-on keresztül a szoftver működéséről, funkcióiról.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Rövid határidőn belül elvégezték a konvertálást, a folyamat korrekt és gyors volt, nálam szinte nem is volt adatvesztés

   Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Átlátható, az alapfunkciók használata nagyon könnyen megtanulható volt, egy ablakon belül elérhető minden. Nekem kifejezetten megkönnyíti a munkát, hogy az Erodium betegbehívó rendszer be van építve a programba, ahogy a pácienst behívom egy gombnyomással, azonnal megnyitja a kartonját. Az EESZT tökéletesen, stabilan működik rajta, funkciói gyorsak. A beutalóknál, nyomtatványoknál (pl. igazolások, jogosítvány, NRSZH beutaló) automatikusan megjelenik egy nyomtatási előnézet kifejezetten esztétikus formátumban, szerkeszthetően. A külön modulok közül számomra a legpraktikusabb az Indikátor modul, amely jelzi, hogy milyen vizsgálatot szükséges még elvégeztetni illetve melyik indikátorral kell még foglalkozni az adott páciensnél.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Abszolút korrekt, segítőkész ügyfélszolgálat.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  A Medmaxról tértem át, a legfontosabb különbség a rugalmasság, hogy interneten keresztül bárhonnan elérhető.

 • Dr. Bojti IstvánNyíregyháza - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.02.11.

  “Bármikor hozzáférek a háziorvosi praxis adataihoz, akár egy telefonon is.”

  Béres Henrietta APN

  • A keresés (pl. diagnózis, intézmény, páciens stb) egyszerűbb, nem jelent problémát.
  • A beállítási lehetőségek száma sok, és folyamatosan növekszik, így felhasználónként személyre szabható.
  • A gyógyszerfelírás könnyebb, egyszerűbb, áttekinthetőbb.
  • A figyelmeztetések beállítása és megjelenítése könnyíti a szakmai munkát.
  • A jelentések küldése rövidült.
  • Nincs szükség rendelés végén mentéseket végezni, ami eddig akár 20 percet is igénybe vett, nincs szükség egyéb biztonsági mentésekre.
  • A fejlesztőktől jövő értesítések és tájékoztatások ( pl. EESZT rendszer leállásról stb) nagyon hasznos.
  • Fejlesztési igény felmerülésekor közvetlen kapcsolatfelvétel a rendszeren belül, és a válaszértesítések azonnali megjelenés is támogató.
  • Dokumentumok rögzítése, ami az adminisztrációs munka jelentős részét képezte jelenleg csak minimális időt vesz igénybe.
  • Prevenciós feladatok elvégzésére van lehetőség, mely szűrhető, statisztikázható.
  • Szakmai munkát segíti a SCORE, CV rizikó besorolás, és a FINDRISC szerinti meghatározások.
  • Saját sablonok, kérdőívek illeszthetők be a programba.
  • Ellátás megnyitása nélkül lehet adminisztrálni a páciens kórelőzményével, életmódjával, stb kapcsolatban.
  • Sokkal több statisztika készíthető el.
  • Határidőnapló jól használható.
  • Elvégzendő feladat, feljegyzésekre, üzenet hagyására van lehetőség.
  • Csoportos e-mail, sms küldhető a programból.
  • Dokumentum tárban is könnyebb a keresés, és leválogatás.

 • Dr. Mérnyi ÁgnesNyíregyháza - házi gyermekorvos

  Átállás: 2020.09.21.

  “Sokkal jobban szeretjük a NetDoktort mint a MedMaxProt, sokkal több lehetőséget látunk a NetDoktorba. A szülők sokkal elégedettebbek hogy emailen is megkaphatják a dokumentumokat. Imádjuk a statisztikákat, grafikonokat a programba. A járvány alatt a programban található naptár is nagy segítség számunkra.”

 • Dr. Gulyás GáborNyíregyháza – felnőtt praxis

  Átállás: 2020.02.10.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A netalapú használat számos előnye miatt választottam a NetDoktort.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem igényelt infrastruktúra fejlesztést a bevezetése.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az újdonságból fakadó nehézségeket 1-2 nap alatt áthidaltunk, adódó kérdéseinkre a későbbiekben is választ kaptunk kontaktunktól.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Egy hét után teljesen gördülékenyen ment minden.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Speciális kéréseinkre hamar kaptunk megoldást.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Tulajdonképpen csak ilyen van, előző szoftverünk napi szinten akadályozta munkánkat, a Netdoktorral hatékonyan ellátjuk nagy, 2900 fős praxisom betegeit.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Eleinte gyakran hívtuk kapcsolattartóinkat, akik türelmesen segítettek, ha elakadtunk valamivel.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Mindennapi munkánk rendelőhöz kötöttsége megszűnt a Netdoktor használata óta!

 • Dr. Lovas KrisztinaNyírgyulaj - vegyes praxis

  Átállás: 2018.03.12.

  Miért választotta a NetDoktort?

   Az előző rendszer nagyon lassú volt, a helyettesem győzött meg a NetDoktor használatáról. Úgy gondolom, jól döntöttem.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Az adatáthozatal gördülékeny volt, ami elmaradt hamar pótolták. A NetDoktor használatába gyorsan beletanultunk, magától értetődő volt a felület. Amikor mégis elakadtunk, számíthattunk a DeriCom Kft. munkatársainak támogatására.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Amikor arra gondolok, hogyan segíti a NetDoktor a mindennapjaimat, elsősorban nem a funkciók jutnak eszembe, hanem az internet alapúság, a szabadság, hogy bárhol tudok dolgozni. Mobil token segítségével telefonról bárhol bejelentkezhetek az EESZT-be, nem kell a kártyaolvasóval bajlódnom. Szintén fontos számomra, hogy a munkatársak azonnal segítenek, az előző szoftvernél napokat vártam a kapcsolatfelvételre.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?  

  100%-ig elégedett vagyok a munkatársakkal, kapcsolattartónkkal jól össze tudunk dolgozni. A NetDoktort az elsők között kezdtük el használni, ha bármit jeleztem, nagyon gyorsan lereagálták, akkor is ha fejlesztést kellett végrehajtani.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Szerencsére elég hamar elfelejtettük az előző szoftvert, A gyorsaság, átláthatóság, felhasználóbarát felület mindenképpen nagy előnye a NetDoktornak. A betegeket jobban tudom rendezni, a doktárban bármelyik pácienst megtalálom. Könnyebbek a beállítások is, evidens, hogy a képernyőn mit hol keressek. Az előjegyzési naptárat és V.I.R. betegbehívót is használjuk, melynek jó az összhangja a NetDoktorral.

 • Dr. Juni EszterPécs - Felnőtt

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Szerettem volna egy könnyen kezelhető, praktikus programot, mely fejlesztéseivel könnyíti az adminisztrációs terheinket.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem igényelte a meglévő módosítását.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Nagyobb fennakadás nélkül átvészeltük a váltást, apróbb beállítási kérdésekkel fordultunk a cég munkatársaihoz, akiktől mindenben kaptunk segítséget, összességében rövid idő alatt hozzászoktunk az új felülethez.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Jól fogadták, üdítően hatott, hogy gyorsabban, gördülékenyebben ment a munka, úgy gondolom, hogy 2 hét alatt teljesen átszoktunk.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Néhány plusz vizsgálatkérő lap felvételét kértük, amit meg is valósítottak.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Naprakészen követi a jogszabályi, előírási módosításokat, gyorsan reagálnak az aktuális ellátási rendre/gyakorlatra.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Mindig sikerül elérnünk valakit, ha nem a személyes kapcsolattartót, akkor a központi ügyfélszolgálaton keresztül, általában azonnal kapunk segítséget.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Rengeteg funkcióval bír, teljes körű betegellátást, prevenciós ellátást és a páciensekkel való széleskörű kapcsolattartást tesz lehetővé.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Folytassák így tovább a munkájukat! Köszönjük!

 • Dr. Bányai MónikaPécs - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.05.25.

  Évekkel ezelőtt a betegirányító rendszer bevezetése nagy változást hozott praxisunk életébe, alapjaiban megváltozott a komfortérzetünk a mindennapi rendelések során. Az Erodium betegirányító rendszer alapító háziorvosától hallottam először a Netdoktor szoftverről.

  A betegirányító rendszer előnyei megtanítottak arra, hogy érdemes nyitottnak lenni az innovatív megoldások irányába . Szerettem volna megismerkedni a Netdoktorral annak ellenére, hogy korábbi szoftveremmel elégedett voltam. A próbakonvertálást követően először nem volt elég kapacitásom erre, de pár hónappal később a járvány kapcsán kiderült, hiba volt a váltás halasztása. Nagy szükség lett volna rugalmas működésre, de sajnos korábbi szoftveremnél erre nem volt lehetőségem. Így mielőbb Netdoktorra váltottam.

  A rendelőben mindig adott volt két korszerű munkaállomás, a váltás miatt fejlesztésre nem volt szükség. Ugyanakkor a meglévő eszközeinket jobban kihasználjuk. A mindennapi betegellátás részévé vált az okostelefon, mely lehetőséget teremt a gyors és egyszerű szkennelésre, diktafon használatra, betegekkel történő kommunikációra. Több háziorvosi szoftverváltást megéltünk az elmúlt 10 évben. Tapasztalatunk szerint zökkenőmentessé lehet tenni az átállást, ha szánunk időt az új program megismerésére.

  A Dericom Kft. oktatással foglalkozó kollégájának segítsége, illetve a rövid oktató videók megnézése nagyon sokat segített számunkra és nehézségek nélküli indulást tett lehetővé. Nagyon pozitív, hogy a Netdoktorral való ismerkedés nem rendelői számítógéphez kötött, hanem bárhonnan elérhető internet hozzáférés esetén. Ilyet korábban máshol nem tapasztaltam. Sajnos előfordult rendelői számítógépem sérülése során, hogy a rendelői munka átmenetileg leállt és új számítógép beszerzésére, újratelepítésre volt szükség. Mindannyian tudjuk, hogy ilyenkor nincs elég gyors segítség. Ez ma már nem fordulhat elő, mert az adatok nem a rendelői számítógépen tárolódnak, hanem a Dericom Kft. bérelt tárhelyein, biztonságos körülmények között.  Eddigi munkám során dolgoztam Visual Szolga, Visual x, Medmax szoftverekkel. Ezen programok adta lehetőségeket – főleg az xDoki esetében – igyekeztünk maximálisan kihasználni. A jól bevált, megszokott funkciókat kerestük mindig az új szoftverekben több-kevesebb sikerrel.

  A Netdoktorban megtalálom egyben az eddig külön-külön hasznosnak tartott funkciókat, és személyes kedvencem is lett. Sokszor látom, hogy felmerül fórumokon a programváltás kérdése. Milyen programra érdemes váltani? Általában ilyenkor az érdeklődőnek mindenki a saját szoftverét javasolja. Azt gondolom, hogy nem lehet egyetlen jó szoftvert megnevezni. Abban hiszek, hogy mindenkinek a saját magához leginkább illőt kell megtalálnia, hisz nem vagyunk egyformák. Ahhoz hogy ez megítélhető legyen, érdemes nyitottnak lenni, többet megismerni, kipróbálni. Korábban azt gondoltam, hogy a Netdoktor legnagyobb előnye a böngészőből történő elérhetőség lesz.

  A rugalmas felhasználási lehetőség mellett azonban kiemelném, hogy rendkívül könnyen kezelhető, letisztult, felhasználóbarát, magam igényeire szabható könnyen, egyszerűen. Egyedülálló innovatív megoldásokat használ, folyamatosak a fejlesztések. Szeretem a saját levelezőrendszert, a dolgozók közti chat lehetőséget, post it funkciót. Pácienseink részéről nagyon sok pozitív visszajelzés érkezett a mobilapplikáció használatát illetően. A legidősebb felhasználónk 82 éves. Hangsúlyoznom kell, hogy különösebb informatikai szaktudás nélkül valósítható meg mindez. Pár hónapja még nem tudtam elképzelni a webes felület használatában rejlő szabadságot, ma pedig már el sem tudom elképzelni, hogy másképp legyen. Személyes kapcsolattartóm rendkívül segítőkész, de ez elmondható a Dericom Kft. teljes csapatáról is.

  A járvány miatt megváltozott a betegellátás módja. Fontos volt az új helyzethez alkalmazkodnunk, hogy a korábbinak megfelelően hatékony maradhasson. Az állandó telefoncsörgés szervezéssel mérsékelhető. Bevezettük a tömeges e-mail tájékoztatást, mely jelentősen segítette pácienseink informálását. A pár hónap alatt kialakult új rendnek megfelelően pácienseink többsége ma már előnyben részesíti a telefonnal szemben az e-mailben, mobilapplikáción, Erodium felületén keresztül történő kommunikációt segítve minket, hogy munkánk nyugodt körülmények között végezhető legyen.

  A Netdoktor kommunikációs modul és az Erodium telefonközpont használatával tényleg elértük, hogy nem csörög többet a telefonunk, mint a járvány előtti időszakban. Köszönöm a Dericom Kft csapatának, hogy részese lehetek az élménynek és gratulálok a Netdoktor háziorvosi szoftver megalkotásához.

 • Dr. Gáti RenátaPécs - Vegyes praxis

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A korábban használt szoftver grafikája, bővítései nem voltak megfelelőek a mindenapi munkánkhoz. A netdoktor könnyen elréhető bármllyen eszközről, így a beteg otthonában is könnyen hozzáférhetőek az adatok.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem volt szükség infrastruktúra fejlesztésre. Könnyen történt az átállás.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Személyesen Önnek köszönhetően sok segítséget kaptunk a saját igényünkhöz igazitásában a rendszernek.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Az asszisztensnőmmel pár hét alatt  80%-osan átláttuk a rendszert. Nekem az elejétől sokkal szimpatikusabb volt a szoftverük. A helyettesítő asszisztenső először shockot kapott az új rendszertől, de 2 hét után elismeően nyilatkozott róla.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Sikerült megbeszélni.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Könnyebb átláthatóság, gyorsaság.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Modern, innovatív.

 • Dr. Békés BoglárkaPécs – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.01.13.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A NetDoktorra azert tértem at, mert egy olyan körzetet vettem át, ahol eléggé elavult programot használtak, így mindenképpen modernizálni szerettem volna.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Konkrét új infrastruktúrát nem igényelt a NetDoktor bevezetése, azonban az orvosi PC és a nyomtató is újítva lett.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  A NetDoktor előnyei sokretűek, legfontosabb számomra, hogy a szoftver internet kapcsolattal bárhonnan elérhető.

 • Dr. Sándor GyörgyPécs – gyerek háziorvos

  Átállás: 2020.07.06.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Egyszerű, de elavult szoftvert használtunk. A NetDoktor kipróbálása meggyőzött, az elvárásaimnak megfelelt. Ami nagyon fontos volt: a folyamatos fejlesztések, a megoldások a hétköznapi gyakorlatunkban nehézséget jelentő problémákat oldották/oldják meg, ami kimeríti a felhasználóbarát/felhasználó központú működés fogalmát.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem kellett fejlesztenünk.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Volta kihívások, mint minden tanulási folyamatban, de korrekt és azonnali támogatást kaptunk és így a vártnál könnyebben zajlott le az átállás.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A kollégáim nyitottsággal és türelemmel kezelték a helyzetet (én is megpróbáltam ezt maximálisan teljesíteni ) és így kb. egy hónap után fennakadások nélkül átálltunk. A napi rutin feladatok kapcsán egyre több olyan megoldást ismertünk meg, ami egyszerűsíti és megkönnyíti az adminisztrációt – ennek megfelelően folyamatosan nőtt az elégedettség a kollégáim között is.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Elsősorban az előző szoftver adatainak az átemelése volt küzdelmes, itt sok visszajelzést adtam, kéréseket fogalmaztam meg és ezek jelentős része teljesült is. A technikai korlátok adottak, a „hozott anyagból” mindent nem lehet teljesíteni, de érdemi adatvesztés nem volt.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Ami a legfontosabb: a szemlélet. Mire eszembe jut, hogy egy funkció lehetne kézre állóbb, már változott is. A fejlesztéseket a felhasználók észrevételei irányítják, közös munka eredménye és ennek megfelelően folyamatosan bővül a felhasználói lehetőségek tárháza.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Az elérhetőség folyamatos és hozzáállás készséges, a hozzáértés nem kérdéses. Mi kell más?

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Folyamatosan követi az informatikai és szakmai, adminisztrációs elvárások változásait. A megoldásokat egyértelműen a felhasználók igényeire/azok alapján alakítják. Könnyen elérhető, mobil, biztonságos.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Minden aktuális igényünkkel azonnal megkeressük a cég munkatársait és ezekre választ ill. megoldást kapunk. Maximálisan elégedettek vagyunk.

 • Dr. Selmeci GáborPilisvörösvár – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.09.09.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Helyszíntől független, bárhol felhasználható programot kerestem.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem igényelt fejlesztést.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az adatkonverzió tényleg 90%-os volt, csak minimális pótlólagos adatbevitelt igényelt.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A kezdeti idegenkedés után, kb. 1 hét alatt mindenki “belejött” a használatába.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  A folyamatos kapcsolattartásnak köszönhetően mindig személyre szabott a program.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A legnagyobb előny számunkra, hogy netes felületének köszönhetően bárhol használható.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Eddig fennakadás nélkül, azonnal kaptunk online segítséget szükség esetén.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Az alapprogramot használjuk, mindenben megfelel igényeinknek.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Az eddigi folyamatos fejlesztések folytatása garantálja a program népszerűségét, illetve a várható üzleti sikert.

 • Dr. Csordásné Juhász JuditPusztaszabolcs – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.02.04.

  Az előzőleg használt szoftver nem volt online, mindenképpen szerettem volna több platformon dolgozni, ezt a NetDoktorral könnyedén megtehetem. A beteghez is elég egy laptop vagy tablet, és teljes mértékben tudom használni a programot. A  Dericom Kft. munkatársa eljött, személyesen bemutatta a NetDoktort, meggyőző volt, azóta is folyamatos a fejlődés, törődnek velünk.

 • Dr. Melcher ZoltánSajópetri - gyermekorvosi rendelő

  Átállás dátuma 2022.10.17.

  Miért Választotta a NetDoktort?

  Sokáig, évekig használtam az előző háziorvosi programomat. Nagy könnyebbség volt , hogy a környéken szinte mindenki azt a programot használta. sajnos rohanó világunkban a cég nem tudta felvenni a versenyt így fokozatosan lemaradt a fejlesztés. Mindig az éppen aktuális szükséges fejlesztés történt meg , de minőségi fejlődés nem volt tapasztalható. Az elhatározás már régen érett bennem és többfelé kerestem a piacon. Kicsit vonakodtam a felhő alapú adattárolástól , de az élet igazolta az önök koncepcióját. Történt ugyanis , hogy a korábbi "FŐ" gépet ellopták a rendelőből. Ez azután történt , hogy áttértünk az Önök programjára. Ha ez korábban történt volna akkor legalább egy hét adat elveszett volna , mert a korábbi programmal hetente volt mentés. Így hoztam , majd kaptam egy másik gépet és ment a rendelés mintha mi sem történt volna.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Semmilyen infrastruktúrális fejlesztésre nem volt szükség. Igaz a felhő alapú működés nagyobb internet sávszélességet kíván meg , de ez már rendelkezésre állt.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Egy teljesen új felületet kellett megtanulni és ez persze okozott nehézségeket. Ebben sokat segített a Dericom munkatársa.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  A helyettesítő kolléga nő nem tanulta meg a program használatát. Csak leletek megnézését sajátította el. Egyébként sem egy informatikai érdeklődésű, csak a legszükségesebbeket használja.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  A korábbi programnál is bombáztam a módosító javaslataimmal a programozót , itt sem tettem másként. Alig egy éve használom a programot és már két javaslatomat is beépítették a programba. Ez nagy büszkeséggel tölt el.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Nem akarom az előző programot leminősíteni, de zongorázni lehetne a különbséget. pl. a különböző helyeken való keresés, az adagolás, a statisztikák lekérdezése, a jelentések, a COVID segítsége pedig egészen zseniális. A praxisközösségi munka dokumentációja is jól áttekinthető. Én akivel csak szóba kerül mindenkinek dícsérem.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Teljesen jól működik. HA nem tudják azonnal felvenni a telefont akkor visszahívnak. Az egész programváltás úgy történt meg , hogy csak telefonon beszéltünk és a progzamozók online elintéztek mindent. Gyakorlatilag a rendelőből a karosszékemből intéztem el mindent.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  A rendelhetek bárhonnan bármikor !!! Ez akkor jó ha elfelejtek valamit és csak otthon jut az eszembe. A betegnek pedig megígértem. A VIP betegekről nem is beszélve. Az pedig, hogy otthon is meg tudom nézni belépés, karton nyitás nélkül egy beteg leletét külön jó. Illetve nagyon hasznos, hogy látom a betegem az EESZTből a gyógyszert kiváltotta-e?

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Alig használom ki a program adta számos lehetőséget. A mobil aplikációt nem is haszlálom csak nagyon keveset, azon belül is inkább az aláírás funkciót. Kényelmesen tudom a jelentéseket otthonról elküldeni olyan időszakban pl. szabadnapon pillanatok alatt elküldeni amikor a többi h.o. nem terheli a központi szervert, ami miatt nagyon lelassul a rendszer. Aki már küldött be jelentést az tudja miről beszélek, hogy ötödjére sem fogadja időtúllépés miatt.

  Ez is nagy előnye a programnak, arról nem is beszélve hogy ha valaki már 10 éve a praxisban ül biztos volt olyan hogy elfelejtette a havi jelentést elküldeni. Ilyenkor a Horvát tengerpartról is el lehet küldeni a jelentést és ezáltal nem marad el a finanszírozás.

  Nem kell a rendelőbe elmenni, hogy a jelentés beküldése megtörténjen.

  Kisgyermekes orvos anyukák: a gyerekért menni kell ,de ez vagy az lemarad amit a betegnek meg kell csinálni, de a gyerekért menni kell az óvodába , mert már kétsuer telefonáltak , hogy már csak az ő gyereke van ott..... A program hozzájárul a stresszmentes orvosi tevékenység végzéséhez.

  Volt kisgyermekem akiért rohanni kellett az óvodába ... refluxos voltam abban az időben…

  Dr. Melcher Zoltán

 • Dr. Várkonyi KatalinSzeged - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.01.06.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Az online elérhetőség volt a fő szempont, mivel helyfüggetlen a munka, a nappaliból vagy a teraszról is tudok receptet írni. Előfordult, hogy hétvégén, otthonról nyitottam meg egy leletet, COVID-19 tesztet, amit nagyon vártunk, persze ez nem egy hétköznapi eset, mégis jól példázza, milyen fontos az orvosi szoftver állandó hozzáférhetősége.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Egészen jól ment a folyamat, egyedül az összefoglaló orvosi vélemények (“4oldalas”) dokumentumok nem jöttek át, ez nem volt megoldott akkoriban.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  A NetDoktort a kolléganők használják többet a mindennapokban, én inkább lekérdezéseket indítok. A lehetőségek közül a távoli EESZT bejelentkezést tudnám kiemelni, gond nélkül be tudom léptetni az asszisztenseket az EESZT-be.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Kapcsolattartónk munkájával tökéletesen elégedett vagyok. Nem tudtuk még olyan problémával felhívni, amire ne tudott volna megoldást találni.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Az online hozzáférés óriási előny.

 • Dr. Hasitz ÁgnesSzentendre - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.03.23.

  “A legfontosabb, hogy mindig innovatív és felhasználóbarát, a betegellátást így egyre könnyebbé és magasabb színvonalúbbá teszi a szoftver. Szeretek a csapattal együtt dolgozni, mert a kollégák nagyon készségesek és gyorsak. Mindent megtesznek azonnal, amit kérünk.”

  Átállás: MedMaxPro – 2019. 03. 23.

 • Dr. Debreceni RitaSzentendre – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.04.30.

  Miért választotta a NetDoktort?

  A jó tapasztalatok alapján, hiszen a szoftvert már korábban, saját praxisom indítása előtt megismerhettem.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Elégedett vagyok a szoftverváltás folyamatával, minden szükséges adatot sikerült áthozni az előző rendszerből.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  A NetDoktort leginkább egyszerűsége miatt szeretem használni. A funkciók közül kiemelném a vénykezelést, ami jelentősen megkönnyíti a rendelés adminisztrációját.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  A kollégák nagyon közvetlenek, rugalmasak és könnyen elérhetőek.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  A beutalóra egyszerű átemelni a szükséges információkat, mint pl panasz, anamnézis stb, ez nagy könnyebbséget jelent a munkavégzésben

 • Dr. Szoltsányi GáborSzentendre – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.11.30.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Régi programom helyhez kötött volt, kevesebb szolgáltatással, környező praxisok már ezt a programot használték, helyettesítés így sokkal könnyebben oldható meg.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Új program megtanulása mindíg kihívás, a Dericom az oktatásban és későbbi kérdéseimben is mindig jó partner volt, készséggel segítettek, ezzel együtt több hét míg rutinosan tudjuk használni a programot. Átlátható , logikus jó a struktúra, de a funkciók sokasága miatt mindig találok még új kérdezni valót.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Mindenhonnan elérhető, könnyű hozzáférés, helyettesítés sokkal könnyebb, nagyon sokrétű funkció plussz kiegészítő modulok.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Alapvetően jól megszervezett, segítőkész 

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Hozzáférhetőség, személyre szabhatóság, rugalmasság.

 • Szabóné Dr. Waldhausel ÁgnesSzigethalom - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.07.01.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Korábban MED-MAX-ot használtam a praxis tulajdonosánál alkalmazott orvosként. A praxist átvéve fejleszteni akartam WEB alapu szolgáltatásra úgy hogy a MEDMAX megszokott szolgáltatásai is megmaradjanak. Erre kiválóan megfelelt a NetDoktor.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  A rendelői hálózatot kellett kicsit fejlesztenem, hogy biztonságosabb legyen az internet kapcsolat. Az egészségházban az Internet sávszélességét növelték, de az én rendelőmnek csak egy ponton volt kapcsolata, ezért létrehoztam egy lokális hálózatot két számitógép, két nyomtató és szkenner számára. Ez mindösszesen egy modem és néhány kábel megvásárlását jelentette. Minden WIFI-n működik, emiatt lecseréltem a nyomtatókat és az egyik számítógépet laptopra cseréltem. Ezutóbbi fejlesztéseket akkor is megcsináltam volna, ha nem a NetDoktort választom.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Nagyon könnyen kezelhető és logikus a rendszer. Az új asszisztensem nem használta a MedMax-ot mégis néhány nap alatt megtanulta kezelni. Nekem nagyon könnyű volt megtanulni a MED Max után.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Voltak kérdéseink, például kérdőívek kapcsán, de ezek a problémák sikeresen megoldódtak.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A legfontosabb előny, hogy az interneten át bárhol elérhető a program. Amikor a járvány miatt nem mehettem a rendelőbe, otthonról kiválóan működtettem a rendelést, gyógyszerírást, tanácsadást. Az Asszisztensem a rendelőben intézte azt, amit csak személyesen lehetett. Persze segített az EESZT is.

  Eddigi tapasztalatai alapján, mi az, amit kiemelne a DeriCom rendszereivel kapcsolatosan?

  Nagyon szeretem a mobil applikációt, sokat használom. Sajnos a praxisom 2/3-a idős beteg, akikkel a kapcsolattartás a mobil applikációval nem működik. Sokat segít a járványidőszakban a kapcsolt program a COVID gyanús betegek nyilvántartásában. Ha részletesen kitöltjük az állapotfelmérő listát és a kitettség magas, 90%-ban pozitív volt a PCR teszt. Tanulmányoztam az indikátor modult is, de végül nem kapcsoltam be. Sokat foglalkoztam az elemzésével és a NEAK-kal is leveleztem, hogy mi lehet az oka hogy nem érem el a kellő indikátor pontot. Számomra sajnos az derült ki, hogy mindegy mit csinálok, nem tudok többet elérni, Véletlenszerű, hogy melyik betablokkolót veszi figyelembe a NEAK, eleve olyan határokat szab meg pl mammográfia, influenza oltás ami nem lehet teljesíteni. A Hypertonia és tüdőbetegek gondozása mindig hozott pontot, de elkezdtek a betegek magán laborba, magán szemészetre járni, amik nem számítanak az indikátorba, hiába ellenőrzőm évente a paramétereket. Igy az egészet elengedtem, nem fizetek még pluszt is. A járvány aztán mindent felborított, igy az indákátorok a háttérbe kerülnek.

 • Dr. Kondor AndreaSzigetmonostor – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2018.12.17.

  Miért választotta a NetDoktort?

  A Praxisközösség tagjaként miatt adott volt a választás, a közösség ezt a szoftvert tervezte használni az adatátvitel könnyebbsége miatt.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  Az adatkonvertálás összességében sikeres volt, hiszen a korábbi adatok zöme átjött. A NetDoktor elsajátítása könnyen ment, sok segítséget kaptunk.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Előfordult már, hogy távgyógyászatban tevékenykedtem, otthonról. Mivel szimultán dolgozom a kolléganővel, egyből látjuk a felvett adatokat, változtatásokat. A pandémia döbbentett rá bennünket, mennyire lényeges a távoli elérés. Általánosságban elmondható, hogy a NetDoktort könnyedén használjuk, ha mégis ki kell emelnem hasznos funkciókat, akkor az állandó gyógyszerek felírását, beutalók létrehozását emelném ki. Sokat segít az előzmények, sablonok beemelésének lehetősége.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Pozitív tapasztalataink vannak, főleg a kapcsolattartónkat kedveljük, aki ismeri a rigolyáinkat, mindenre válaszol, ha egy probléma megoldása kicsit hosszabb időt igényel, akkor visszahív bennünket.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Az előző rendszerünk “18. századi” volt, ég és föld a különbség a két szoftver között. A kezelőfelület, modern, az EESZT kapcsolódás, feltöltés, adatlekérdezés, illetve a leletek beemelése flottul megy. A NetDoktorhoz kiegészítő modulok is bekapcsolhatók, bár ezekről nincsenek igazán naprakész információink

 • Dr. Németh Dénes CsabaTáp - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.07.06.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Fontosnak tartom, hogy a modern, naprakész ellátáshoz minden háttér adott legyen.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem igényelt fejlesztést.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Minden támogatást megkaptunk a program megismerésénél, betanításnál és a használat során felmerült kérdések, kérések megoldásában is.A support azóta is megoldja minden felmerülő problémánkat és tájékoztatnak az új lehetőségekről.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Örömmel fogadtuk, gyorsabbá tette a rendelés ütemét. A digitális aláírás pedig lényegesen csökkentette a papírfelhasználásunkat, és a rendelői találkozások számát.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a beállításokat illetően és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Igen. Átemelték a MedMax programból a teljes adatállományt.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Az új program használatával gyorsabb lett a betegellátás menete. A digitális aláírás lényegesen csökkentette a papírfelhasználásunkat, és a rendelői találkozások számát.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  A felmerült kérdéseinkre türelmesen válaszolnak,ha szükséges megmutatják akár többször is mi a megoldás egy adott problémára. A Dericom Kft. support csapatát bátran merjük hívni tanácsért, segítségért mindig nagyon segítőkészek.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Jelenleg nincs ilyen. Jó Egészséget Kívánunk a DeriCom Csapatának!

 • Dr. András János BélaTapsony - Vegyes körzet

  Átállás: 2020.04.06.

  Miért választotta a NetDoktort?

  Egy pályázat kapcsán modernizáltuk informatikai eszközeinket, új laptopokat szereztünk be. Ekkor úgy döntöttem, hogy MedMaxPro szoftverünket is újabbra, korszerűbb megoldásra cserélné.

  Katona Adrienn – asszisztens

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról? 

  Abszolút pozitív volt a szoftveráltás, minden gördülékenyen ment, a kollégák óramű pontossággal tartották magukat a megbeszéltekhez.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  A nyomtatványok könnyen, gyorsan előhívhatók, a páciens adatai, diagnózisa, stb. beemelhetők.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  Amikor segítséget kértem, mindig azonnal reagáltak, tartották magukat a megbeszéltekhez.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  Az internetes felület miatt gyorsabb a működés, emellett szabadságot ad, hogy nem kell heti mentéseket végrehajtani.

 • Dr. Szurdoki VirágTiszaújváros – felnőtt háziorvos

  Átállás: 2020.05.04.

  Miért választotta a NetDoktort?

  A NetDoktor választása mellett a legfőbb érv az online hozzáférhetőség volt. Bárhonnan elérhető, ami különösen fontos számomra, hiszen több faluban dolgozom és helyettesítek egyszerre. A NetDoktort barátnőm régebb óta használja, ő ajánlotta a figyelmembe a szoftvert.

  Hogyan sikerült a szoftverváltás, mi a véleménye a folyamatról?

  A háziorvosok, asszisztensek általában nem rendelkeznek kiemelkedő számítástechnikai ismeretekkel. A 3G-pályázatban vásárolt telemedicinális eszközök kapcsán kellett informatikailag képeznünk magunkat, ezért nekünk most az átlag feletti informatikai tapasztalatunk van. Ezen sikeren buzdultunk fel és döntöttünk a program váltás mellett. Sajnos általánosságban elmondható, hogy a kollégák ha egy szoftvert megszoknak, rutinszerűen használnak, nem mernek újra váltani- pedig véleményem szerint nagy szükség lenne arra, hogy országosan egységes szoftverben dolgozzanak a háziorvosok és erre a Netdoktort alkalmasnak is tartanám. A NetDoktor rendszerét hamar sikerült megtanulnunk, 1-2 hét alatt minden főbb funkciót gördülékenyen tudtunk használni.

  Miért szereti a NetDoktort? Milyen funkcióit emelné ki?

  Legjobban azt tetszik a rendszerben, hogy a használt felületen kiválaszthatom, hogy milyen adatokat lássak egy beteg kapcsán, egy oldalon. Számomra így rögtön átláthatóak a beteg azon adatai, ami kapcsán “képbe” kerülök. A beutalók szerkeszthetősége nagyon jó, mert minden leletből át tudok ide emelni adatokat, információkat, hogy a beutaló szakmai tartalma korrekt legyen. Hasznos, hogy egyéni sablonokat lehet készíteni szinte a program bármelyik felületén. A laborok közé, minden általunk területileg használt ÁNTSZ beutaló felvitelre került így ezeket sem kell kézzel kitölteni már. A szkennelős lehetőség szuper az Orvosi mobil appban- mindent rögzíthető így nagyon gyorsan pl beteg által írt otthoni vérnyomásnapló. A kommunikációs rendszer hatékonyan támogatja a rendelést. Aktualitásokról, a rendkívüli rendelési idő változásról, most az influenza oltás mikéntjéről stb. kör e-mailt küldünk a betegek számára. A Netdoktor rendszer használata a COVID járvány alatt nemcsak az egészségügyi személyzetet segíti, a betegeket is. Hiszen gyakori probléma a hétvégén megérkező COVID PCR lelet, amit a korábbi szoftver használata mellett csak munkanapokon tudtunk megnézni. A járványhelyzet miatt a páciensek már megszokták, hogy e-mailben küldik például a gyógyszer igényüket, amióta Netdoktort használjuk az emaileket ezen keresztül bonyolítjuk. Terveink között szerepel, hogy a Páciens appot elkezdjük betegeink körében használni, hogy a előjegyzés kérése még egyszerűbben menjen.

  Mit gondol a támogatásról, kollégáinkról?

  A programon belüli naptár lehetőség jelentős előrelépés számunkra, eddig papir alapon vezettük az előjegyzést ami sokszor kaotikus és átláthatatlan volt. Jelenleg a rendelés csak előjegyzés alapján történik, az előjegyzést a programon belüli naptár felületen vezetjük, így bármikor tudunk rendelési időn kívül is időpontot adni, illetve tudom mennyire kell sietnem reggel, mikorra van beírva az első beteg. Az INR értékek nyomonkövetését szolgáló oldal is elkészült, ami szintén támogatja munkánkat. Nagyon sok funkció van, amit még nem ismerek, sok mindent tudnék még a magam ízlésére alakítani- remélem egyszer erre is lesz időm. Kiemelném, hogy a betegdokumentációs rendszer az előírásoknak megfelelő, nincs szükség külön adminisztrációra.

  Milyen plusz funkciókat, lehetőségeket tartalmaz a NetDoktor az előző szoftveréhez képest?

  A naptár lehetőség jelentős előrelépés számunkra, eddig nem használtunk előjegyzést. Az INR oldal is elkészült, ami szintén támogatja munkánkat. Nagyon sok funkció van, amit még nem ismerek, sok mindent tudnék még a magam ízlésére alakítani. Kiemelném, hogy a betegdokumentációs rendszer az előírásoknak megfelelő, nincs szükség külön adminisztrációra.

 • Dr. Kerekes IldikóÜröm - gyermekháziorvos

  Átállás: 2020.01.20.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  A döntő érv volt az áttérésben az volt, hogy bárhol, bármikor, bármilyen eszközről tudom használni a programot.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Az áttérés nem igényelt infrastrukturális fejlesztést.

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  Az asszisztensnőm, a védőnők és én is hamar elsajátítottam a NetDoktor használatát.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  Kérdés, probléma esetén mindig gyorsan kapunk segítséget, nagyon jól működik személyes kapcsolattartó rendszer.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Az áttérésnél főként a korábban beadott oltások áthozatala jelentett nehézséget, de végül azt is sikerült a DeriCom csapatának megoldani.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  A jelenlegi járványhelyzetben, amikor is a telemedicina kiemelt jelentőséget kapott, különösen jó döntésnek bizonyult a programra való áttérés. Kontaktként karanténba kényszerültünk nemrég, de otthonról az asszisztensnőmmel mindketten tökéletesen tudtunk rendelni.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  Vannak még általunk ki nem használt lehetőségei a programnak, kicsit nyugalmasabb időszakban majd ezekkel is szeretnénk élni.

 • Dr. Cserni IstvánVerőce - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2019.02.18.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Elsősorban a mobilitás, webes elérhetőség miatt döntöttem a NetDoktor mellett. Fontos számomra, hogy otthonról is bármikor teljes funkciójában el tudom érni az adatbázist. Fontos, hogy helyettesítés esetén a kolléganőm a saját rendelőjéből egy kattintással el tudja érni az adatbázisomat.

  Milyen infrastruktúra fejlesztést igényelt az új szoftverre való áttérés?

  Nem volt szükség új infrastruktúrára

  Milyen nehézségekkel kellett szembenézni a bevezetés során, és milyen segítséget kapott a Dericomtól az induláskor?

  A magisztrális receptek és 17 év szkennelt dokumentumainak a konverziója nem volt egyszerű művelet, de néhány hét alatt sikerült megoldani.

  Hogyan fogadták a kollégák az új rendszer bevezetését, és kb. mennyi idő alatt vált gördülékennyé a mindennapi rendelés?

  2-3 hét alatt beletanultunk az új rendszer működésébe.

  Voltak-e személyre szabott kéréseik a szoftver használatát illetően, és ezeket mennyire tudták megvalósítani a Dericom szakemberei?

  Nagyon együttműködő a NetDoktor csapata. Nyitottak a szakmai kérdésekre, nyitottak a korrekt szakmai megvalósításra. Azt gondolom, hogy a fejlesztések jó irányba haladnak, ehhez próbálok minden szakmai segítséget én is megadni.

  Miért javasolná az ERODIUMot használó orvosoknak, ügyfeleinek a NetDoktort?

  Az Erodium Rendszer a NetDoktorral alakította ki a legkomplexebb együttműködést. Közös webablakban tudunk dolgozni, meg tudjuk nyitni a pácienskarton közvetlen a behívással, illetve az otthon rögzített adatok egyrészét már képesek vagyunk automatikusan átadni Netdoktornak.

  Azt gondolom, hogy jelenleg a piacon a Netdoktor a legkorszerűbb, leginnovatívabb háziorvosi szoftver, ami jól illeszkedik az Erodium rendszerhez.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Nagyon jó kapcsolatban vagyunk. Mindig megkapom a szükséges segítséget, rövid időn belül.

  Milyen javaslatai, igényei vannak cégünkkel és termékeinkkel kapcsolatban, ami az eddigiekhez képest még hatékonyabban segítené mindennapi munkáját?

  A laboratóriummal való közvetlen kommunikációs csatornát nem sikerült még kialakítani, pedig ezen már régóta dolgozunk. Persze be kell vallanom, hogy itt inkább a labor fogadókészségével van a probléma, mindenesetre, ez nagyon fontos lenne, hogy megvalósuljon.

 • Dr. Kovács HajnalkaZirc - felnőtt háziorvos

  Átállás: 2018.04.29.

  Miért döntött a NetDoktorra való áttérés mellett?

  Életem egyik legjobb döntése volt , hogy Önöket választottam. Ez számomra már egy személyes ügy nem kizárólag üzleti. Lenyűgöz, hogy minden nehézségemben mellettem vannak. Én praxis pro-s voltam, onnét indul az ismeretség.

  Mik azok a pozitívumok, lehetőségek, amiket kiemelne a NetDoktor mindennapi használatában az előző szoftveréhez / szoftvereihez képest?

  Ami nekem Önökben elsőrendű és pótolhatatlan a szakmai színvonal a kíváló elérhetőség és a kiváló segítőkészség, csillagos ötös. Annyira türelemesek hozzám én antitalentum vagyok az informatikában. Önök számomra igazán az e recept bevezetése kapcsán vizsgáztak. Dicséretes ötöst kaptak.

  Mi a véleménye a DeriCom ügyfélszolgálatáról, mennyire hatékonyan tudja támogatni az Ön kapcsolattartója mindennapi munkáját?

  Soha semmikor nem tudtam olyat kérni amit azonnal vagy kicsit később meg ne oldottak volna. Soha nem látjuk egymást de én tudom, hogy Önök mindig mögöttem állnak. Soha nem okoztak csalódást.Vannak mindig új hangok és nevek, de ezek a választások is mind kifogástalanok. Maradjanak mindig ilyenek. Remélem még sok szép közös munkánk lesz együtt. Én még 12 évet szeretnék dolgozni. Akkorra remélem lesz egy orvos kislányom, most harmadéves egyetemista és nagyon sok unokám.

Termékelőnyök

Rendeljen bárhol, bármikor szabadon! Tapasztalja meg a függetlenséget, a valódi szabadságot és rendeljen informatikai feladatoktól mentesen!

Support

Kollégáink munkanapokon 8-20 óra között várják hívását, amennyiben a szoftver kezelése közben kérdése merülne fel.

XXI. századi technológia

Mind módszertanban, mind programnyelvekben a legmodernebb fejlesztési technikákat alkalmazzuk.

30 év tapasztalat

1990-ben kezdődött el a program alapjainak lerakása egy diplomamunka keretében. Büszkék vagyunk a mögöttünk álló tapasztalatokra.

EESZT kompatibilis

Elektronikus Egészségügyi Szolgáltatási Tér (EESZT) egy egységes informatikai környezet, ami biztosítja a legmagasabb fokú adat- és kibervédelmet.

Folyamatos fejlesztés

A mindenkori jogszabályoknak, környezeti változásoknak folyamatosan megfeleltetjük a rendszereinket.

Platform független

Windows verziók, IOS, Android, hogy az Ön kedvenc eszközén is tökéletesen működjenek szoftvereink.

Költséghatékony

A szoftver tetszőleges számú eszközön és helyszínen használható plusz költség nélkül. Nincs szükség másodpéldányra, klónra, szinkronizációra.

GDPR megfelelőség

Szoftvereink megfelelnek az EP általános adatvédelmi rendeletének, mely a személyes adatok kezelésének védelmét biztosítja.

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!