Plusz egy fő minden praxisba

A napokban nagy vihart kavart a betegek visszahívásáról szóló miniszteri utasítás: A háziorvos köteles telefonon vagy online módon elérhetőséget biztosítani, és a beérkező, de nem fogadott hívásokat mihamarabb visszahívással, vagy bármilyen...
Plusz egy fő minden praxisba

A napokban nagy vihart kavart a betegek visszahívásáról szóló miniszteri utasítás:

„A háziorvos köteles telefonon vagy online módon elérhetőséget biztosítani, és a beérkező, de nem fogadott hívásokat mihamarabb visszahívással, vagy bármilyen érdemi visszajelzéssel kezelni.” - (EMMI 23/2021 (XII 22)számú egyedi utasítás)

Ehhez legalább plusz egy fő kellene minden praxisba. Amire viszont nem jár finanszírozás. Akkor mégis hogyan lehetne javítani a helyzeten?

Az ilyen és ehhez hasonló problémák inspiráltak a múltban számos technológiai fejlesztést. A gőzgép forradalmasította a termelést és a közlekedést, a számítógép az adatfeldolgozást, az internet pedig az információáramlást. A DeriCom fejlesztői nap, mint nap azon dolgoznak, hogy az általuk létrehozott informatikai megoldásokkal a felhasználók hatékonyabban végezhessék a munkájukat.

Ha a praxisokkal szemben megnövekedett elvárásokat jobban támogató, funkcionalitásában bővebb, modern szoftvert keres, akkor ez a bejegyzés Önnek szól. Szánjon néhány percet a váltással kapcsolatos legfontosabb tudnivalók megismerésére! Egy jól átgondolt döntéssel nemcsak egy újabb szoftvert kap a munkához, hanem egy olyan rendszert, ami csökkenti a felesleges munkát, segít minimalizálni az adminisztrációt és optimalizálni az ügyviteli folyamatokat. Egy jó szoftverrel annyit nyerhet, mintha plusz egy főt alkalmazna a praxisában.

Orvosi program választáskor kézenfekvőnek tűnik a jelenlegi igények alapján szoftvert választani. De érdemes a gyorsan változó központi direktívákkal is számolni, és olyan szoftvert választani mely képes rugalmasan alkalmazkodni az előírásokhoz és a felhasználói igényekhez. Érdemes végig gondolni, hogy melyek lehetnek azok az adminisztrációs folyamatok, amelyek sok időt és erőforrást igényelnek, de akár automatizálni is lehetne őket.

A háziorvosi praxisokban ilyenek lehetnek a napi, heti mentések, a szoftver frissítések, az állandó gyógyszerek felírása, a telemedicinás ellátások adminisztrálása, a különböző rendszerek felé történő azonos adattartalmú jelentések elküldése. Ezek a feladatok a NetDoktorban döntő részt automatizálásra kerültek. Így nem csak a valódi betegellátásra marad több idő, de a hibalehetőség is kevesebb.

Kiszámoltuk, hogy éves szinten egy átlagos praxisban pl. a MedMax(Pro) szoftver használatához képest több mint 24 órát, vagyis  hat 4 órás rendelési napot spórolhat meg azzal, hogy nem Önnek vagy kollégájának kell foglalkoznia az informatikai feladatokkal.

FONTOS: A hatékonyságnövelés legegyszerűbb módja a rendszeresen ismétlődő feladatok és folyamatok automatizálása.

A különböző rendszerek összekapcsolásának köszönhetően is automatizálható számos munkafolyamat, mint például a számlázás, a RAT eredmények feltöltése, fertőző betegség jelentés, jogosítvány feltöltés, stb. A NetDoktor ezeket is tudja.

A visszahívásokkal kapcsolatos miniszteri utasításra is kínál megoldást a NetDoktor

NetDoktor Páciens applikáció egyre több praxis munkáját segíti. Az elmúlt hetekben ugrásszerűen nőtt a regisztrált páciensek száma, és ezzel együtt jelentősen csökkent az applikációt használó praxisok terheltsége.

Az applikáció leginkább a távolról elvégezhető, személyes találkozást nem igénylő feladatokban nyújt segítséget. Ilyen teendő például az állandó gyógyszerek felíratása, aláírt dokumentumok: táppénz igazolás, beutalók, leletek, igazolások küldése. A Páciens applikációt használó praxisokban a telefonhívások száma is érezhetően csökken.

Bátorítsa a pácienseit, hogy töltsék le a NetDoktor Páciens applikációt, és azon keresztül küldjék el a gyógyszerfelírási igényeiket, foglaljanak időpontot, illetve küldjenek üzeneteket! Látni fogja, mennyivel kevesebb telefonon érkező megkeresés lesz. Az alkalmazás a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

Miben más a NetDoktor, mint a többi orvosi program?

A NetDoktor a medikai szoftverpiac legszélesebb körű funkcionalitását biztosítja egy rendszeren belül. A NetDoktor orvosi rendelőkbe szánt eleme telepítés nélkül online futtatható, azonnal használható, akár egy közösségi oldal. Lehetőséget ad a távoli elérésre, így a felhasználó a bejelentkezést követően akár otthonról is, a saját eszközéről is használhatja.

További előnye, hogy különböző modulokból épül fel. Így mindenki számára lehetőség van rá, hogy csak annyit használjon belőle, amennyire szüksége van. Már a NetDoktor alap verziója is szélesebb körű funkcionalitást biztosít, mint más szoftverek.

A szoftver váltás lépései

Nézzenek körül a piacon elérhető termékek között! Persze a választás nem lesz egyszerű, hiszen minden rendszerfejlesztő azt mondja, hogy az ő szoftvere a legjobb! Ezért mi azt javasoljuk, hogy vessék össze az egyes rendszerekbe épített funkciókat a saját igényeikkel! Ha sikerült néhány termékre szűkíteniük a kört, kérjenek szoftver bemutatót, ahol a termékkel kapcsolatosan felmerült kérdéseikre is válaszokat kaphatnak!

Bátran kérdezzenek, hogy minél megalapozottabb döntést hozhassanak! Ne csak a termék tulajdonságokat mérlegeljék, hanem a szoftver mögött álló ügyféltámogatás tartalmáról is tájékozódjanak! A NetDoktornál a szoftverbevezetést szakmailag felkészült szakemberek koordinálják, akik felmérik a leendő ügyfélnél az IT infrastruktúrát, az általa használt szoftvereket és rendszereket, ezt követi az orvosi szoftver testreszabása, paraméterezése.

Ezzel párhuzamosan történik a szoftver használatának oktatása teszt környezetben. A tervezett éles indulás előtt megtörténik az adatok migrálása. A szoftverbevezetés itt még nem ér véget. A NetDoktor felhasználók munkáját felkészült ügyfélszolgálat segíti munkanapokon 8-20 óra között. Ha szeretne megismerkedni egy könnyen kezelhető, átlátható medikai rendszerrel és a hozzá kapcsolódó ügyféltámogatási szolgáltatásokkal, vegye fel a kapcsolatot!

A NetDoktor használata mellett kevesebb lesz a papírmunka, gyorsulnak a folyamatok és jóval több idő marad az igazán fontos dolgokra. Mindez ár-érték arányban verhetetlenül.

A DeriCom munkatársai 2017 óta csaknem 1 000 praxisnál indították el a NetDoktor medikai rendszert. Közel ugyan ennyi esetben végeztek sikeres adatkonvertálást a korábban használt szoftverek adataiból. Több mint kétszer ennyi felhasználónak segítettek a szoftver használatát elsajátítani, és ugyanennyi felhasználó napi munkáját segítik folyamatosan napi 12 órás ügyfélszolgálattal.

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!