Praxisközösségi beszámoló

A szoros praxisközösségeknek a megalakulásukat követően negyedévente jelentést kell készíteniük a praxiskezelő, OKFŐ részére az adott időszakban elért szakmai teljesítményükről. A beszámoló beküldésének hatérideje: 2022. január 10.
Praxisközösségi beszámoló

A szoros praxisközösségeknek a megalakulásukat követően negyedévente jelentést kell készíteniük a praxiskezelő, OKFŐ részére az adott időszakban elért szakmai teljesítményükről. A beszámoló beküldésének hatérideje: 2022. január 10.

Az elvárt teljesítménybe az OKFŐ által ajánlott feladatok számítanak be. A praxisoknak a szoros praxisközösség nyilvántartásba vételét követő hónaptól kezdődően külön-külön, havonta 100 pontot kell elérniük. Ez egy átlagérték. Egyes hónapok teljesítménye lehet eltérő, ahogy a praxisközösségen belül az egyes praxisok teljesítménye is.

A beszámoló elkészítésének a felelőse a praxisközösségi vezető. Az első ilyen jelentést 2022. január 10-ig kell elektronikus formában beküldeni. A beszámolóban minimális mennyiségű adatot kell csak megadni arról, hogy az adott praxisközösség melyik hónapban, melyik praxisközösségi szakmai tevékenységből mennyit teljesített. A praxisközösségi vezető a tagok által rendelkezésére bocsájtott havi adatokat összesíti és feltölti az OKFŐ online felületén.

FIGYELEM: A jelentés adattartalma az elvégzett tevékenység fajtájára és darabszámára korlátozódik. Az ellátás során keletkezett dokumentumokat nem kell feltölteni, elegendő megőrizni, a medikai szoftverben eltárolni.

A medikai szoftvereknek tudni kell
 • összesíteni adott időszakra vonatkozóan a praxisban végzett praxisközösségi tevékenységeket, mely összesítés alapján a praxisközösségi vezető a kötelező negyedéves jelentéseket be tudja nyújtani a praxiskezelő felé;
 • adatot szolgáltatni az EESZT felé, ha egy ellátás alkalmával az OKFŐ által közzétett, a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxisokban végezhető prevenciós és egyéb szakmai feladatok végzésére is sor kerül.

FIGYELEM: A szoftverek az EESZT felé csak abban az esetben tudják az adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, ha a praxisközösség ötjegyű kódja előzőleg rögzítésre került a rendszerbe.

A medikai szoftverekből az EESZT-be történő közvetlen jelentés beküldése jelenleg nem kötelező. A negyedéves beszámolót a praxisközösségi vezető az OKFŐ online felületén küldi be. Az adatszolgáltatás módjában azt követően várható változás, hogy valamennyi medikai szoftver alkalmassá válik a praxisközösségi tevékenységekről adatot szolgáltatni az EESZT felé.

A NetDoktor medikai szoftver ingyenesen biztosítja a szoros praxisközösségi együttműködésre vállalkozó praxisok számára a minimálisan elvárt jelentések elkészítését. Ezen túlmenően azonban számos egyéb a praxisközösségi tevékenységet támogató funkció is elérhető a NetDoktor Praxisközösségi Moduljában.

NetDoktor Praxisközösség Modul

Lehetővé teszi
 • a praxisok flexibilis összekacsolását,
 • a feladatok összehangolását.
Biztosítja
 • a közös adminisztrációs felület használatát,
 • a riportolási, statisztikai és jelentési felületet,
 • az egymással és a lakossággal történő hatékony kommunikációt.

A NetDoktor online működéséből adódóan képes az egyes praxisok praxisközösségi tevékenységeinek a teljesítményeit automatikus összesíteni, folyamatosan szinkronizálni, amennyiben a praxisközösségi tagok mind ugyanazt az orvosi programot használják.

A praxisközösségi jelentésekhez még csak riportolnia sem kell, mert a praxisközösségi vezető a számára biztosított felületen, szabályozott jogosultságok mellett online is lekérheti a szükséges adatokat a beszámoló összeállításához.

Ha Ön is szeretne egy olyan szoftverrel dolgozni, ami a praxisközösségi munkát maximálisan támogatja, kérje ajánlatunkat! Írjon nekünk! Lépjen velünk kapcsolatba!

A szoros praxisközösségek indulását támogató előadássorozat anyagából elkészítettünk egy rövidített videót, ami segítségével lépésről lépésre követheti a kötelező praxisközösségi tevékenységek adminisztrációját a NetDoktorban. Megismerheti továbbá a szoftver által biztosított plusz lehetőségeket, melyek a praxisközösségi munkát hatékonyan támogatják.

Tartalom:
 • Praxisközösségi tevékenységek adminisztrálása: 00:00-05:35
 • Praxisközösségi kérdőívek: 05:35-16:10
 • Riportok és Prevenció: 16:10-18:05
 • Prevenciós naptár vezetése: 18:05-23:30

A Dericom Kft. tagja volt a 2012 és 2016 közötti SH/8/1 Svájci Projekt fejlesztői konzorciumának, amely az alapellátási praxisközösségi modell informatikai hátterét dolgozta ki az ÁEEK megrendelése alapján. Az itt szerzett tapasztalatokra épül a NetDoktor a Praxisközösség Modul.

Az elmúlt 3 évben a NetDoktor több Praxisközösség számára is biztosította a teljes körű informatikai hátteret. Dr. Hasitz Ágnes – háziorvos, a Szentendre és Vidéke Praxisközösség szakmai vezetője 34 munkatársával közösen 2019 óta használja a NetDoktor praxisközösségek számára fejlesztett szolgáltatásait.

„A most kialakulóban levő praxisközösségek esetében, főként a szoros praxisközösséget működtetni kívánó csapatoknak ez az informatikai hálózat, ami a háziorvosi szoftver és a közös praxisközösségi felület között van, lehetőséget teremt, hogy gyakorlatilag minden funkciót, plusz foglalkozásokat, rendeléseket, prevenciós rendelést, szűréseket kezelni lehessen, nyomon lehessen követni, és megszámlálhatatlan szempont szerint lehessen statisztikai adatot kinyerni.” Tovább>>>

Amennyiben kérdése van a praxisközösségi együttműködés technikai lehetőségeit és a közös beszámoló elkészítését illetően, írja meg nekünk, és válaszolunk!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!