Rendelési idő nyilvántartása

Rendelési idő nyilvántartása

Itt az ősz, ami a rendelésen megjelenő beteglétszámban is érzékelhető. A NetDoktor naptár funkciója nem csak a praxis dolgozói számára könnyíti meg a betegellátás menetét, de a páciensek számára is kényelmessebbé teszi a bejelentkezést, mivel azok a páciensek, akik letöltik a NetDoktor Páciens applikációt, online tudnak időpontot foglalni.

Az előjegyzés alapfeltétele, hogy a praxis naptára, rendelési ideje legyen megfelelően beállítva. Erre a Beállításokon belül a Naptár alapadatok menüben van lehetőség. A naptárban a létrehozott előjegyzési időszakhoz tevékenységeket, kategóriákat lehet megadni. Így meg lehet határozni, hogy a páciensek az adott időszakokban milyen típusú ellátásokra (pl. felülvizsgálat, oltás, stb.) foglalhatnak időpontokat. Ha valamilyen ok miatt az orvos mégsem fogad az adott időpontban beteget, lehetősége van törölni az előjegyzést. A törléssel egyidejűleg a beteg is automatikusan értesítést kap a mobilkészüléskére, és lehetősége van másik időpontot választani. Ugyan ez fordítva is érvényes. Az időpont foglalás biztonságos és automatizált kezelése nem csak a praxis dolgozóinak vesz le terhet a válláról, hanem a betegeknek is kényelmes megoldást jelent.

Naptárbeállítás útmutató >>>

Első rész

Második rész

A NetDoktor Páciens applikáció időpontfoglaló funkciójával egyenértékű szolgáltatás a bármely internetes böngészőn keresztül is elérhető. Ennek azonban az a feltétele, hogy az orvosuk beállítsa a szoftverből közvetlenül üzemeltethető praxis weboldalt. Ezt a NetDoktor Praxis Weblap modul biztosítja. Ennek a weblapnak az úgynevezett védett oldalára a praxis minden regisztrált páciense a saját felhasználó nevével be tud lépni, és itt elérheti az összes olyan funkciót, amit a mobil applikáció biztosít számára. Így az idősebbek közül is sokan élni tudnak az online időpontfoglalás lehetőségével.

A NetDoktor medikai szoftverben lévő naptárral megegyezik a NetDoktor Orvos applikáció naptár menüpontja, mely lehetővé teszi, hogy a felhasználó a mobilkészülékén is meg tudja tekinteni az adott napra előjegyzett pácienseit, illetve teljes értékkel kezelni tudja a naptárt.

NetDoktor Orvos applikáció leírás >>>

A NetDoktor Orvos applikáció a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

A rendelési idő rögzítése a NetDoktorban „kényelmi” funkció, viszont a NNK nyilvántartásába kötelező a feltöltése. A rendelési idő egy kötelező adat a működési engedélyezés kiadása során, melyet szakmánként külön-külön kell rögzítenie a felhasználónak. A rendelési időben bekövetkező változás bejelentése kötelező, díjmentes eljárás keretein belül az Egészségügyi Szolgáltatások Elektronikus Nyilvántartás (ESZENY) rendszeren keresztül adható be.

Szolgáltatásokat érintő módosulások jelentése az ESZENY használatával

Törvényi kötelezettségének eleget téve a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) elindította az ESZENY rendszert. A rendszer moduláris felépítésű. Első körben a Működési engedély modult élesítette az üzemeltető. A papír alapon, vagy az E-papír használatával benyújtott egészségügyi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos kérelmeket a Hatóság nem fogadja be. Az új engedélyek igénylése, a szolgáltató adataiban bekövetkező változások, a szolgáltatásokat érintő módosulások kezelése az új felületen keresztül lehetséges.

Az ESZENY portál ügyfélkapus bejelentkezést, illetve szervezetazonosítást követően használható. Az oldal jelenleg elérhető funkciói:

  • űrlapok elektronikus kitöltése
  • mellékleteket feltöltése,
  • hiánypótlások benyújtása,
  • beadványok státuszának nyomon követése,
  • fizetések online kezelése.

Az érintetteknek lehetőségük van meghatalmazást adni más személy részére, hogy az ESZENY rendszert a nevükben kezelje. A cégképviseletre jogosult személy, illetve az egyéni vállalkozó a magyarorszag(pont)hu oldalon hozhat létre meghatalmazást.

Az Egészségügyi Szolgáltatások Elektronikus Nyilvántartása rendszerében kezelt ügytípusok között szerepel a helyettes kijelölése egy adott időszakra, valamint a rendelési, tanácsadási és rendelkezésre állási időben bekövetkező változás bejelentése is.

FIGYELEM: A Pkr. alapján a praxisközösségeknek szabályozniuk kell a PREVENCIÓS RENDELÉS beosztását és a szolgáltatások tartalmát. A praxisoknak hetente legalább 4 óra prevenciós rendelést kell biztosítaniuk. A prevenciós rendelésbe a tanácsadás is beleszámít. A szoros praxisközösségek esetén a kötelező prevenciós idő számítása ennél bonyolultabb. Ha egy vagy több praxisban a bejelentett (NEAK által visszaigazolt) páciensek száma meghaladja a 2000 főt, akkor további prevenciós rendelési időt kell meghatározni. A 2000 fő feletti létszámot praxisközösségi szinten egybe kell számítani, és minden további 500 bejelentett után hetente plusz 1 óra prevenciós rendelést kell biztosítani. Hogy erre melyik praxisban kerüljön sor, arra a rendelet nem tér ki, ezt a praxisközösségi tagok az ellátási rend megalkotása során maguk szabályozzák.

Az NNK nyilvántartásában szereplő adatokat veszi át az EgészségAblak alkalmazás, melynek „Háziorvos” menüpontjában a felhasználók le tudják kérdezni adott orvos elérhetőségeit és az aktuális rendelési idejét.

A rendszer új moduljainak és funkcióinak bevezetése folyamatos. Kérjük, hogy kísérjék figyelemmel!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!