Rendelési idő változás jelentése - ESZENY

Rendelési idő változás jelentése - ESZENY

A rendelési időt és annak változását kötelező a Nemzeti Népegészségügyi Központ (NNK) felé jelenteni. Erre már csak az Egészségügyi Szolgáltatások Elektronikus Nyilvántartás (ESZENY) rendszeren keresztül van lehetőség. A papír alapon, vagy az E-papír használatával benyújtott egészségügyi szolgáltatás nyújtásával kapcsolatos kérelmeket a Hatóság már nem fogadja be.

Az NNK által üzemeltetett ESZENY rendszer moduláris felépítésű. Első körben a Működési engedély modul élesítése történt meg. Az új engedélyek igénylése, a szolgáltató adataiban bekövetkező változások, a szolgáltatásokat érintő módosulások kezelése már csak ezen, az új felületen keresztül lehetséges.

Az ESZENY portál ügyfélkapus bejelentkezést, illetve szervezetazonosítást követően használható.

Az oldal jelenleg elérhető funkciói:

  • űrlapok elektronikus kitöltése
  • mellékleteket feltöltése,
  • hiánypótlások benyújtása,
  • beadványok státuszának nyomon követése,
  • fizetések online kezelése.

Az érintetteknek lehetőségük van meghatalmazást adni más személy részére, hogy az ESZENY rendszert a nevükben kezelje. A cégképviseletre jogosult személy, illetve az egyéni vállalkozó a magyarorszag(pont)hu oldalon hozhat létre meghatalmazást.

Az Egészségügyi Szolgáltatások Elektronikus Nyilvántartása rendszerében kezelt ügytípusok között szerepel a rendelési, tanácsadási és rendelkezésre állási időben bekövetkező változás bejelentése, valamint a helyettes kijelölése egy adott időszakra.

A rendelési idő módosítása

Ahhoz, hogy a felhasználó módosítani tudja a rendelési időt, ahhoz „Új beadvány” menüt kell elindítania a felületen. Ezt követően kell a baloldali mezők közt kiválasztani a rendelési időt. A felhasználó ekkor megtekintő üzemódban látja a korábban rögzített adatokat. Ahhoz, hogy módosítani tudja őket, jobbra fent rá kell kattintania a módosítás gombra. A változtatásokat el kell menteni. Ha a felhasználó úgy dönt, hogy mégsem kívánja a módosítást elmenteni, akkor a bal oldali menüben ki kell választani a folyamatban lévő ügyeket, és ott tudja a változtatásokat törölni.

FIGYELEM: A Pkr. alapján a praxisközösségeknek szabályozniuk kell a PREVENCIÓS RENDELÉS beosztását. A praxisoknak hetente legalább 4 óra prevenciós rendelést kell biztosítaniuk. A prevenciós rendelésben bekövetkező változtatások során erre is figyelemmel kell lenni.

Az Egészségügyi Szolgáltatások Elektronikus Nyilvántartása rendszerében kezelt ügytípusok között szerepel a rendelési, tanácsadási és rendelkezésre állási időben bekövetkező változás bejelentése, valamint a helyettes kijelölése egy adott időszakra.

A rendelési időt a NetDoktor naptárába is célszerű rögzíteni, mivel a NetDoktor naptár funkciója nem csak a praxis dolgozói számára könnyíti meg a betegellátás menetét, de a páciensek számára is kényelmessebbé teszi a bejelentkezést. Azok a páciensek, akik letöltik a NetDoktor Páciens applikációt, online tudnak időpontot foglalni és időpontot  lemondani.

A NetDoktor Páciens applikáció a Google Play áruházból illetve az App Store-ból ingyenesen letölthető.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!