Szoros praxisközösségi jelentés összeállítása

Fontos határidő közeleg. A szoros praxisközösségeknek 2022. január 10-ig el kell készíteniük és be kell küldeniük az OKFŐ-nek a praxisközösségi tevékenységről készített szakmai beszámolót. A praxisoknak havonta 100 pontot kell elérniük...
Szoros praxisközösségi jelentés összeállítása

Fontos határidő közeleg. A szoros praxisközösségeknek 2022. január 10-ig el kell készíteniük és be kell küldeniük az OKFŐ-nek a praxisközösségi tevékenységről készített szakmai beszámolót.

A praxisoknak havonta 100 pontot kell elérniük, de a közösségen belül az egyes praxisok teljesítménye ettől eltérő is lehet. Sőt az egyes hónapok teljesítménye is eltérhet a 100 pontos előírástól. A lényeg, hogy a praxisközösség egészére vonatkozóan teljesüljön a tagok száma X hónapok száma X 100 pont elvárás.

A beszámoló elkészítésének a felelőse a praxisközösségi vezető. A jelentést online kell feltölteni az OKFŐ oldalán. A beszámolóban minimális mennyiségű adatot kell csak megadni arról, hogy az adott praxisközösség melyik hónapban, melyik praxisközösségi szakmai tevékenységből mennyit teljesített, amit a praxisközösségi vezető a tagok által rendelkezésére bocsájtott havi adatok összesítésével tud kiszámolni.

FIGYELEM: A jelentés adattartalma az elvégzett tevékenységek fajtájára és darabszámára korlátozódik. Az ellátás során keletkezett dokumentumokat nem kell továbbítani, elegendő megőrizni, a medikai szoftverben eltárolni.

Az elvárt teljesítménybe az OKFŐ által ajánlott feladatok számítanak be. FIGYELEM: A nyilvántartásba vételi felhívás 5.9 pontja értelmében jelenleg egy szakmai tevékenységből a veszélyhelyzetre tekintettel 30%-nál több is elszámolható. A veszélyhelyzet miatt jelenleg a kardiovaszkuláris vonatkozású tevékenységekből sem szükséges az előírt 15%-os pontarány teljesítése. A veszélyhelyzet a jelenleg hatályos jogszabályok értelmében 2022. június 1-ig tart.

A medikai szoftverekből az EESZT-be történő közvetlen jelentés beküldése jelenleg nem kötelező. A negyedéves beszámolót a praxisközösségi vezető az OKFŐ online felületén küldi be. Az adatszolgáltatás módjában azt követően várható változás, hogy valamennyi medikai szoftver alkalmassá válik a praxisközösségi tevékenységekről adatot szolgáltatni az EESZT felé.

A medikai szoftvereknek tudni kell
 • összesíteni adott időszakra vonatkozóan a praxisban végzett praxisközösségi tevékenységeket, mely összesítés alapján a praxisközösségi vezető a kötelező negyedéves jelentéseket be tudja nyújtani a praxiskezelő felé;
 • adatot szolgáltatni az EESZT felé, ha egy ellátás alkalmával az OKFŐ által közzétett, a háziorvosi, házi gyermekorvosi és fogorvosi praxisokban végezhető prevenciós és egyéb szakmai feladatok végzésére is sor kerül.

FIGYELEM: A szoftverek az EESZT felé csak abban az esetben tudják az adatszolgáltatási kötelezettséget teljesíteni, ha a praxisközösség ötjegyű kódja előzőleg rögzítésre került a rendszerbe. Ezt az azonosítót, az OKFŐ a praxisközösségek nyilvántartásba vételi igazolásával egyidejűleg megküldte a praxisközösségi vezetők számára.

FIGYELEM: Akik csak a kollegiális praxisközösség tagjai, azoknak ebben a formában nem kell jelenteniük. Számukra nincs szükség praxisközösségi azonosítóra.

NetDoktor medikai szoftver ingyenesen biztosítja a szoros praxisközösségi együttműködésre vállalkozó praxisok számára a minimálisan elvárt jelentések elkészítését. Ezen túlmenően azonban számos egyéb a praxisközösségi tevékenységet támogató funkció is elérhető a NetDoktor Praxisközösségi Moduljában.

NetDoktor Praxisközösség Modul lehetővé teszi
 • a praxisok flexibilis összekacsolását,
 • a feladatok összehangolását.
NetDoktor Praxisközösség Modul biztosítja
 • a közös adminisztrációs felület használatát,
 • a riportolási, statisztikai és jelentési felületet,
 • az egymással és a lakossággal történő hatékony kommunikációt.

A NetDoktor online működéséből adódóan képes az egyes praxisok praxisközösségi tevékenységeinek a teljesítményeit automatikus összesíteni, folyamatosan szinkronizálni, amennyiben a praxisközösségi tagok mind ugyanazt az orvosi programot használják. A praxisközösségi jelentésekhez még csak riportolnia sem kell, mert a praxisközösségi vezető a számára biztosított felületen, szabályozott jogosultságok mellett online is lekérheti a szükséges adatokat a beszámoló összeállításához.

FIGYELEM: A NetDoktor fogorvosok számára fejlesztett szolgáltatásai lehetővé teszik, hogy a szoros praxisközösségen belül, minden praxis ugyan azt a szoftvert használja. Így lehetővé válik, hogy a praxisok teljesítménye automatikusan összesítésre kerüljön, és a praxisközösségi vezetőnek csak egy gombnyomás legyen a jelentés beküldése.

Ha Ön is szeretne egy olyan szoftverrel dolgozni, ami a praxisközösségi munkát maximálisan támogatja, kérje ajánlatunkat! Írjon nekünk az info@dericom.hu címünkre!

Lépjen velünk kapcsolatba!

A szoros praxisközösségek indulását támogató előadássorozat anyagából elkészítettünk egy rövidített videót, amelynek a segítségével lépésről lépésre követheti a kötelező praxisközösségi tevékenységek adminisztrációját a NetDoktorban. Megismerheti továbbá a szoftver által biztosított plusz lehetőségeket, melyek a praxisközösségi munkát hatékonyan támogatják.

Tartalom:
 • Praxisközösségi tevékenységek adminisztrálása: 00:00-05:35
 • Praxisközösségi kérdőívek: 05:35-16:10
 • Riportok és Prevenció: 16:10-18:05
 • Prevenciós naptár vezetése: 18:05-23:30

A Dericom Kft. tagja volt a 2012 és 2016 közötti SH/8/1 Svájci Projekt fejlesztői konzorciumának, amely az alapellátási praxisközösségi modell informatikai hátterét dolgozta ki az ÁEEK megrendelése alapján. Az itt szerzett tapasztalatokra épül a NetDoktor a Praxisközösség Modul.

Amennyiben kérdése van a praxisközösségi együttműködés technikai lehetőségeit és a közös beszámoló elkészítését illetően, írja meg nekünk, és válaszolunk!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!