TB támogatott GYSE javítás felírásának szabályai

TB támogatott GYSE javítás felírásának szabályai

2021 november 1-től már csak az EESZT eGYSE modulján keresztül lehet gyógyászati segédeszközt, oxigén gázt és tartozékait, továbbá bizonyos szolgáltatásokat, javításokat, kölcsönzéseket felírni. Az optikai és fogtechnikai segédeszközök kivételével, minden gyógyászati segédeszköz bekerült az eGYSE-be. Ez azt jelenti, hogy amikor az orvos az általa korábban is használt orvosi  programban ír receptre gyógyászati segédeszköznek minősülő terméket, akkor az automatikusan elektronikus recept lesz, és felkerül az EESZT-be, ahonnan az ország bármely patikájában és gyógyászati segédeszköz forgalmazójánál lekérdezhetővé válik.

Az egészségbiztosítás a gyógyászati segédeszközök árához, javítási-, illetve kölcsönzési díjához abban az esetben nyújt ártámogatást, ha a támogatott eszközt az orvos a megfelelő támogatási jogcím és egyéb adatok megjelölésével rendeli.

Gyógyászati segédeszköz javításának rendelése

A rendeltetésszerű használat során a kihordási időn belül, és a kötelező, vagy a gyártó által vállalt jótállási idő lejártát követően meghibásodott – ártámogatással vásárolt – gyógyászati segédeszközök társadalombiztosítási támogatással javíttathatók is, ha a kezelőorvos vagy a háziorvos vényen rendeli.

A gyógyászati segédeszközök javításának felírására speciális szabályok vonatkoznak.

A vényen az általános szabályokon túl az eszköz pontos megnevezését és a hiba jellegét is fel kell tüntetni. (A TB támogatással javítható gyógyászati segédeszközök körét a 14/2007. (III. 14.) EüM rendelet 22. számú melléklete sorolja fel.)

A meghibásodott eszközök javításának rendelését is 27-tel kezdődő vényazonosítóval kell rögzíteni, ahhoz, hogy az EESZT megfelelően kezelje. Figyelem: Nem elegendő a vényen megjegyzésként feltüntetni, hogy 27-es azonosító.

Gyógyászati segédeszköz javításának rendelése a NetDoktorban

Gyógyászati segédeszköz javításának rendelése során a felhasználónak a vényírás menü lenyíló ablakában ki kell választania a „Javítás” kategóriát. Így a program a vényt megfelelő kóddal fogja továbbítani az EESZT felé.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!