Ugyan az, de mégis más: NetDoktor, NetDoktor Lite

Ugyan az, de mégis más: NetDoktor, NetDoktor Lite

Telefonok, informatikai eszközök, programok, alkalmazások elnevezésében  gyakran felbukkannak olyan kifejezések, mint a lite, plus, max, pro vagy compact. Néha ezek a rövid szavak lényeges különbségekre utalnak. A lite általában egy konszolidált verzióra, valaminek a "kistesójára"  szokott utalni.

A NetDoktor Lite verziójában a szoftver egy egyszerűbb, könnyebben áttekinthető kezelőfelületet kapott.

Leginkább azoknak ajánlott,

  • akik nem csak PC-n, vagy laptopon szeretnék használni a NetDoktort, hanem más okos eszközökön is, például tableten vagy okostelefonon, illetve
  • akik a napi munkafolyamatok során nem kívánják a program teljes funkcionalitását használni, mert azokra csak időszakonként van szükségük, például a jelentések beküldésekor.

A NetDoktor Lite úgy erős, hogy közben roppant egyszerű, kezelőfelülete letisztult és jól áttekinthető.  Ráadásul néhány gombnyomás elegendő  a két verzió közti váltáshoz.  

A NetDoktor Lite kezelőfelületének a felső részén található az EESZT csatlakozás a már megszokott ikonnal jelölve. A bal oldali hasábjában kapott helyet a páciens lista. A páciensek neve mellett, a pontos beazonosítást segítendő szerepel egy (és nem több) plusz adatmező. Ebben az oszlopban alapértelemzett adatként megjelenik a páciens születési dátuma. Ennek az oszlopnak az adattartalmát a felhasználó bármikor megváltoztathatja. A program lehetőséget biztosít rá, hogy ebben a mezőben páciens TAJ száma, vagy más egyéb azonosító adata jelenjen meg.

A kezelőfelületnek ezen a részén nem csak keresni lehet, hanem új pácienst is itt lehet felvenni a narancssárga ikonra történő kattintást követően.

A kívánt páciens kiválasztását követően a felső sávban megjelennek a hozzá tartozó legfontosabb alapadatok, úgy mint név, cím, születési dátum, TAJ szám.  A páciens fejléc alatt található négy fül, Adatok, Rendelés, Doktár és Naptár. A négy fül alatt megjelennek az adott páciens törzsadatai, továbbá az anamnézise és a kórtörténete. A felhasználó ezeket az adatokat módosítani is tudja. A mezők szerkeszthetőségéhez a ceruza ikonra kell kattintania.

A felhasználó a Rendelés fülön tud a kiválasztott páciensnek új ellátást nyitni (vagy az előző ellátásait visszanyitni). A Doktár fülön lehet megnyitni, feltölteni, továbbítani a pácienshez tartozó dokumentumokat, és a Naptár fülön lehet megtekinteni, illetve szerkeszteni a praxis határidőnaplóját.

A Lite verzió kezelőfelületének mobilos nézete a desktopon és tableten történő megjelenítéstől némiképp eltér. Ha a felhasználó a telefonján nyitja meg a programot, akkor az Adatok, Rendelés, Doktár és Naptár funkciók közt a képernyő alján lévő ikonokra kattintva tud váltani. Ugyanígy az ellátáshoz tartozó menük ikonjai is a képernyő alján kaptak helyet.

Ha szeretné kipróbálni a NetDoktor Lite verzióját is, akkor Bellítások Alkalmazás menüjében bármikor át tud váltani rá. Az Általános menüpontban lehet az aktuálisan használni kívánt felületet beállítani.

NetDoktor Lite előnyei

  • felhasználóbarát, jól áttekinthető kezelőfelület,
  • maximálisan igazodik a megjelenítő eszközhöz,
  • támogatja az érintőképernyős opciókat.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!