Újra indul az oltási kampány

Újra indul az oltási kampány

Már lehet regisztrálni koronavírus-oltásra az EESZT rendszerében.

A koronavírus korai előrejelző rendszer eredményei alapján a 48. héten több hétig tartó stagnálás után ismét emelkedik a szennyvízben mért SARS-CoV-2 örökítőanyag országos átlagkoncentrációja. Ugyan ezen a héten a Nemzeti Népegészségügyi és Gyógyszerészeti Központ (NNGYK) Nemzeti Influenza Referencia Laboratóriumába a sentinel orvosok által beküldött 263 minta alapján az influenza pozitivitási arány 1,1%, a SARS-CoV-2 pozitivitási arány 32,3% volt. A légúti figyelőszolgálat keretében kijelölt 24 kórház adatai alapján a 48. héten 266 főt vettek ellátásba. Ebből a 60 éves vagy annál idősebb koronavírus fertőzött 147 fő.

Az előző évek tapasztalatai és a friss adatok is indokolttá teszik, hogy újabb oltási kampány induljon. Takács Péter bejelentése szerint Magyarország Moderna-vakcinát vásárolt. Az állami védőoltási stratégia ismeretének hiányában csak feltételezhető, hogy a veszélyeztetett csoportok az újabb oltási akció során előnyben részesülhetnek. Azonban a jelenlegi tapasztalatok azt mutatják, hogy azok számára áll nyitva a lehetőség, hogy az EESZT felületén időpontot foglaljanak, akik a 3. vagy a 4. oltást szeretnék felvenni a koronavírus ellen. A nyilvántartási adatok szerint 2,5 millióan tartoznak ezen csoportba.

FIGYELEM: Az időpont foglaló felületre a TAJ és a születési dátum megadásával lehet belépni. Ezt követően lehet kiválasztani, hogy melyik napon, milyen időpontban, melyik település, melyik kórházi oltópontján kívánjuk felvenni az oltást. Aki ezen a felületen azt a válaszüzenetet kapja, hogy „Ön jelenleg nem jogosult oltás időpont foglalásra!”, azoknak érdemes későbbi időpontban újra próbálkozni, mivel később talán nagyobb készlet áll majd rendelkezésre.

Amennyiben szeretné a praxisába tartozó betegeket értesíteni, hogy megnyílt a lehetőség a koronavírus elleni emlékeztető oltás felvételére, akkor ebben hasznos segítséget kínál a NetDoktor.

NetDokotor Kommunikációs Modul

A Modullal együtt a praxis felhasználói hozzájutnak egy netdoktoros rendelői e-mail fiókhoz. Ezáltal a NetDoktor medikai szoftver kezelői felületéről közvetlenül küldhetnek e-maileket és csatolmányként mellékleteket a pácienseik számára. Lehetőséget ad a Modul a csoportos e-mail küldésre és persze a válasz üzenetek fogadására is. Az értesítendő páciensek leválogatását követően az e-mail címek egyszerűen átemelhetők a Kommunikációs Modulba, és máris kiküldhető számukra egy egyedi üzenet, vagy pedig egy előre letárolt e-mail sablon alapján megírt e-mail.

E-mail titkosítás kulcs funkció

A személyes adatok nagyobb biztonsága érdekében a NetDoktorban lehetőség van az elküldendő e-maileket jelszóval titkosítani. Ezzel csökkenthető annak a kockázata, hogy a páciens adatok illetéktelen kezekbe kerülhessenek. E-mail titkosítás kulcs funkcióval megadható az elküldendő dokumentumhoz egy jelszó, ami lehet a páciens  egy személyes adata (pl. TAJ szám).

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!