Vények törlése

Vények törlése

Az EESZT egyik legismertebb és legkedveltebb szolgáltatása az e-Recept, ami nagyban megkönnyíti a vények kiváltását. Azonban olykor előfordul, hogy szükség van a vények módosítására, javítására. Erre az e-Receptek esetén is lehetőség van, bizonyos korlátozások között.

Ki törölhet vagy módosíthat egy e-Receptet?

Minden orvos csak az általa rendelt e-Receptet módosíthatja illetve törölheti az EESZT-ből, feltéve hogy az még nem került kiváltásra. Ezen szabály alapján, ha a praxisba bejelentkezett páciensnek egy adott receptet a praxisban helyettesítő orvos írt fel, akkor javítani és törölni is csak ő tudja a rendszerből.

Hogyan lehet ellenőrizni, hogy ki volt a vény felírója?

Az EESZT vénylekérő funkciója adatot szolgáltat a lekérő számára, hogy milyen pecsétszámmal, ki írta fel az adott receptet.

A NetDoktorban a felíró az esemény visszanyitásával is ellenőrizhető.

Ugyan ez a szabály érvényes az EESZT-be feltöltött minden más dokumentumra és adatra is. Vagyis mindig csak annak az orvosnak van módja egy adott dokumentumot, vagy feltöltött adatot módosítani vagy törölni, aki azt eredetileg létrehozta. Ezért az e-Beutaló, akár csak az e-Recept javítása vagy logikai törlése csak és kizárólag annak az orvosnak a belépésével lehetséges, aki azt az EESZT-be feltöltötte. Ellenkezőleg hibával zárul a módosítási kísérlet.

Amennyiben Önnek is szüksége lenne egy a napi feladatok ellátását hatékonyan támogató medikai szoftverre, akkor vegye fel velünk a kapcsolatot!

További Blog

Váltson NetDoktorra!

Kérje kötelezettségmentes, ingyenes bemutatónkat.
Maximális támogatással!